سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چتر توریست‌های آلمانی بربام‌ کردستان

سنندج - کردستان از استان‌هایی است که به لحاظ فرهنگی، هنری و باستانی دارای جاذبه‌های بی‌شمار گردشگری بوده که هرکدام از آن‌ها مبین بخشی از تمدن مردم ایران‌زمین در روزگاران کهن است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان: استان کردستان قطعاً از نظر جاذبه‌های گردشگری از بهترین استان‌های کشور است با آن آبیدر سبز و دلنوازش یا خانه کُردی که در دل خود هزاران هزار فرهنگ و تمدن نهفته دارد یا مقبره‌ها و اماکن تاریخی و مذهبی که دور از چشم مانده‌اند و نگاه حسرت‌بارشان به راه ورود گردشگران است.
 
در حال حاضر با توجه به نقش صنعت گردشگری به‌عنوان یک صنعت مولد و اشتغال‌زا باید وضعیت این صنعت در استان کردستان مورد بررسی قرار گیرد. لذا به منظور توسعه و امر توریسم در منطقه، برنامه‌ریزی در این بخش امری ضروری است.
 
اخیراً یک گروه از گردشگران آلمانی برای نخستین بار قدم به سرزمین کوهستانی کردستان گذاشتند تا مناطق بکر و کوهستانی را از نزدیک دیده و با آداب و رسوم مردمان این دیار آشنا شوند. لذا حضور این توریست‌های خارجی می‌تواند پل ارتباطی قوی و محکمی برای جذب بیشتر گردشگران و توسعه محور گردشگری در منطقه باشد.
 
کردستان سرزمین هزار رنگ است
 
«نگاه تازه به طبیعت را باید در کردستان دید و تجربه کرد» این گفته نماینده کمیسیون گردشگری آلمان در حین بازدید از منطقه گردشگری سراب قروه است که به همراه هیئتی توریستی به استان کردستان سفر کردند.
 
بیجانا فاشمر که به همراه هیئتی متشکل از کارشناسان زبده گردشگری برای بازدید از مناطق گردشگری غرب کشور به ایران سفر کرده‌اند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: ما برای نگارش و بررسی قابلیت‌های تاریخی و طبیعی مناطق کوهستانی و همین طور آب و هوایی تصمیم به بازدید از مناطق غرب ایران گرفتیم.
 
وی کردستان را سرزمین هزار رنگ توصیف کرده و می گوید: کردستان را باید سرزمین کوه و صخره و طبیعتی بارنگ‌های بی‌نظیر خواند.
 
به گفته این گردشگر آلمانی روستاهای استان کردستان بی‌نظیرترین، باشکوه‌ترین و منحصر به فردترین روستاهای ایران هستند که اگر کمی بیشتر به زیرساخت‌های مناطق گردشگری در این روستاها توجه شود مطمئناً به نقطه گردشگری کشور تبدیل خواهند شد.
 
ضعف در زیرساخت‌های گردشگری کردستان مشهود است
 
نماینده کمیسیون گردشگری آلمان در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در خصوص مشکلات موجود در زمینه گردشگری استان تصریح کرد: زیرساخت‌های مناطق گردشگرپذیر در کردستان چندان روی پا نیست و از یک ضعف بزرگ ساختاری رنج می‌برد.
 
بیجانا فاشمر با تأکید بر تدوین یک برنامه‌ریزی صحیح برای جذب گردشگران بیان کرد: اگر موانعی که تا حدودی آسایش و رفاه را از گردشگران می‌گیرد برداشته شوند قطعاً این استان می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
 
به گفته وی ایجاد زیرساخت‌ها، توسعه راه‌های ارتباطی، توسعه امکانات اقامتی و رفاهی، رفع خلأهای قانونی، ارتقای آگاهی، آماده‌سازی منابع گردشگری و ... همه باید با یک برنامه‌ریزی صحیح برای رشد و توسعه صنعت گردشگری به‌عنوان چهارمین صنعت پول‌ساز اصلاح شوند.
 
جاذبه‌هایی کردستان منحصربه‌فرد هستند

 
این گردشگر آلمانی در ادامه ارزش گردشگری کردستان را بسیار بالا خواند و عنوان کرد: این منطقه طبیعتی دارد که من تابه‌حال در هیچ منطقه کوهستانی ندیده بودم، طبیعتی که رنگ عوض می‌کند و رخ نشان می‌دهد و چشمان همه را به خود خیره می‌سازد.
 
وی اظهار داشت: در حین بازدید از روستاهای استان، بهشتی را دیدم که رؤیایی‌ترین سفر را برای همه ما رقم زد.
 
فاشمر پالنگان را بهشت رؤیایی کردستان و حتی ایران دانست و غار کرفتو را نیز پر رمز و رازترین خلقت تاریخی ایران برشمرد.   
 
این مسئول و گردشگر آلمانی همچنین زیارتگاه باباگرگر قروه را یک مکان استثنایی ویژه دانست و یادآور شد: باباگرگر قروه ویژگی‌های خاص و نقطه‌های برجسته‌ای برای عرضه به گردشگران و بازدیدکنندگان دارد که اگر مورد توجه قرار گیرند و به روی کار بیایند مسلماً از این حالت سکون و رخوتی بیرون خواهد آمد.
 
وی وجود باقیمانده فسیل‌های سنگی به شکل اژدها، دخمه‌ای که از آن صدای عجیبی می‌آید، چشمه‌ای جوشان که آب گرم درمانی به دورنگ مختلف تولید می‌کند، زیارتگاهی که مذهب دوستان را به خود می‌کشاند را در یک مکان تفریحی دارای ارزش بالایی دانست و خواهان توجه بیش از حد و ویژه به این منطقه شد.
 
فاشمر همچنین هنگام بازدید از حمام تاریخی قصلان و نیز پل فرهاد آباد قروه با ابراز تأسف گفت: مکان‌های تاریخی هویت و فرهنگ یک شهر و کشور را نشان می‌دهند که متأسفانه مشاهده می‌شود امروزه با بی‌توجهی تمام نسبت به این مکان‌ها ظلم و ستم می‌شود.
 
وی افزود: باید برای حفظ و نگهداشت بناهای تاریخی به فکر مرمت و زیباسازی آن‌ها بود و معماری این‌گونه بناها را دوباره‌سازی کرد.
 
به گفته فاشمر هویت تاریخی یک منطقه بی‌توجهی و بی‌تفاوتی را هرگز نمی‌طلبد لذا نیاز است مکان‌های تاریخی در قروه بازنگری اساسی شوند.
 
وی ضعف در تبلیغات و بازاریابی، تدوین استانداردها و ضوابط فنی، ضرورت شناخت ظرفیت‌ها و مناطق گردشگری، فقدان نیروی انسانی کار آزموده و متخصص، جاذبه‌های دست‌ساز و مصنوعی، حضور دستگاه‌های موازی در تشکیلات گردشگری، مکانیزاسیون و فناوری، فقدان برنامه‌ریزی و استراتژی و عدم یکپارچگی را ازجمله عوامل منع جذب گردشگر در استان کردستان دانست.
 
فاشمر همچنین عدم توجه به آرایش شهری، پاکیزگی معابر و خیابان‌ها و ... را از دیگر عوامل و موانع توسعه گردشگری استان برشمرد و گفت: در کل جهان تنها آدم‌ها با جسم و ظاهر سالم زیست نمی‌کنند بلکه برای بهتر شدن در هر کاری باید زیرساخت‌های مربوط به افراد معلول و دارای ضعف جسمی نیز مهیا شود چراکه گردشگران تنها افراد دارای جسم ظاهری سالم نیستند.
 
این مسئول ارشد گردشگری آلمانی در ادامه گفت: با وجود کمبودهایی که در کردستان در حوزه گردشگری دیده می‌شود اما مهمان‌نوازی بیش‌ازپیش مردم و طبیعت چشم‌نواز و آب‌وهوای مناسب این منطقه کمبودها و موانع را برایمان آسان کرد.
 
وی خانه کُرد، بازارچه محلی، عمارت های تاریخی، مقبره هاجره خاتون و دیگر مناطق گردشگری کردستان را جزو مکان‌های تأثیرگذار عنوان کرد.
 
فاشمر همچنین آبیدر سنندج را یکی از دستاوردهای طبیعی خلقت دانست و حفظ و زنده نگه‌داشتن این طبیعت ویژه را لازم و ضروری خواند.
 
گردشگری رهاورد توسعه پایدار در جوامع در حال توسعه است

 
در همین زمینه کارشناس میراث فرهنگی در یکی از دفاتر خدماتی مسافرتی و گردشگری شهرستان در گفت‌وگو با مهر می‌گوید: بخش خصوصی و تشکل‌های گردشگری نقش‌های تعیین‌کننده‌ای در مقاصد مختلف کشور دارند لذا برای نیل به این اهداف نیاز به همکاری همه‌جانبه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد.
 
«افسانه قنبری» اظهار می‌دارد: از مزایای صنعت گردشگری می‌توان به توسعه اقتصاد ملی، ایجاد فرصت‌های جدید درزمینهٔ اشتغال، درآمدزایی و غیره نام برد.
 
وی بابیان اینکه امروز حوزه گردشگری یکی از پردرآمدترین صنعت‌ها به شمار می‌رود، می‌افزاید: کشورهای مختلف هر یک در وضعیت رقابتی خود سعی در ورود به بازار صنعت گردشگری دارند و هدف آن‌ها درزمینهٔ گردشگری ارائه ارتباط‌های جذاب برای گردشگران با توجه به ایدئولوژی‌ها و ارزش‌های فرهنگی مذهبی خود است.
 
قنبری با اشاره به مزیت‌های صنعت گردشگری تصریح می‌کند: از مزایای صنعت گردشگری می‌توان به رشد توسعه اقتصاد ملی، ایجاد فرصت‌های جدید درزمینهٔ اشتغال، درآمدزایی، افزایش تعاملات اجتماعی، تعاملات فرهنگی، احیا صنایع‌دستی، کشف ارزش‌های فرهنگی مذهبی جامعه و غیره دانست.
 
به گفته قنبری اقداماتی برای ارائه آموزش‌ها به اهالی روستاها و افراد مرتبط با گردشگران به‌منظور نهادینه‌سازی و ارتقاء استفاده از ظرفیت‌های گردشگری و پذیرایی از مهمانان باید در دستور کار برنامه ریزان استان قرار گیرد.
 
وی بابیان اینکه اغلب گردشگران بیش از هر چیز به آب‌وهوا، فرهنگ یا طبیعت مقصد خود علاقه‌مند هستند، خاطرنشان کرد: گردشگری سازمان‌یافته امروزه یک صنعت بسیار مهم در تمام جهان است.
 
به اعتقاد قنبری اهمیت گردشگری در ایجاد شغل و افزایش درآمد است که با توسعه فعالیت‌های جهانگردی، زمینه برای ایجاد اشتغال فراهم می‌شود چراکه از هر ۱۰ نفر گردشگر که وارد منطقه‌ای می‌شوند یک فرصت شغلی ایجاد می‌شود، همچنین وقتی جهانگردان به کشوری وارد می‌شوند الزاماً باید هزینه‌هایی را در آن کشور بپردازند و این هزینه‌ها باعث رونق اقتصادی می‌شود به همین دلیل به جهانگردان صادرات نامرئی گفته می‌شود.
 
توسعه گردشگری نیازمند سرمایه گذاری بهتر است
 
گسترش صنعت گردشگری علاوه بر نقش و تأثیر آن در برابر هویت ملی و ایجاد امنیت اجتماعی، موجب ارتقای ابعاد وسیع اقتصادی ازجمله ایجاد فرصت‌های شغلی، درآمدزایی، کاهش فقر و گسترش عدالت اجتماعی و رفاه در جامعه می‌شود و توسعه صنعت گردشگری مقدمه‌ای برای توسعه سرمایه‌گذاری دیگر بخشه‌ای اقتصادی است که لازمه آن حضور در زنجیره جهانی گردشگری و نظام‌های بزرگ سامان‌یافته است.
 
در همین رابطه نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی به مهر می‌گوید: برای یک سرمایه‌گذاری موفق در امر گردشگری باید سه ضلع دولت، بازار و مردم فعال شوند تا شاهد توسعه این صنعت و افزایش ایجاد اشتغال در استان باشیم.
 
حامد قادرمرزی با اشاره به اینکه کردستان از نظر طبیعت بکر و گردشگری شهره عام و خاص است، افزود: زمینه توسعه گردشگری در کردستان وجود دارد و باید با همدلی و هماهنگی آن را احیا کنیم.
 
به گفته وی امروزه نیاز به ایجاد و راه‌اندازی شرکت‌های تأمین سرمایه در کردستان داریم تا شاهد توسعه در بخش‌های مختلف گردشگری باشیم.
 
با این اوصاف باید گفت کردستان مجموعه‌ای از فرصت‌های گردشگری است این موضوع نه‌تنها در آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی، بلکه حتی در هنجارهای فرهنگی و ارزش‌های دینی آن نیز نهفته است، فرصت‌ها و امکاناتی که اگر آن‌ها را در کنار آداب مهمان‌نوازی، پذیرایی گرم و صمیمانه کردستانی‌ها از گردشگران خارجی و داخلی قرار دهیم، باید گفت کردستان دارای بهترین گنجینه و از ذخایر گردشگری ایران است.
 
درنتیجه باید از این فرصت‌ها و امکانات مناسب گردشگری در استان با برنامه‌ریزی درست و درازمدت و رفع موانع موجود، همراه با به‌روز شدن فناوری در این زمینه، استفاده بهینه کرد تا صنعت گردشگری، توسعه‌یافته و جایگاه کردستان درزمینه گردشگری ارتقاء یابد.

منبع: مهر
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.