سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهریه‌ای که یک شهر را بی‌سند کرده است

وقفی‌بودن زمین‌های شهر رامشیر و نداشتن سند مالکیت، بلاتکلیفی را برای مردم این شهر به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سنت وقف به عنان یک عمل پسندیده در دین اسلام از دیر باز تاکید شده و همگان را به انجام این عمل خداپسندانه دعوت نموده است.

از دیر باز سنت وقف، از طریق تشویق مردم به وقف کردن و ادای حق واقف درجامعه ترویج و گسترش داشته است افراد با تعیین بخشی از اموال خود به عنوان وقف و با ساختن مساجد، مراکز درمانی، مدرسه و... و یا با اختصاص بخشی از درآمدهای حاصل از اموال خود به منظور یاری‌رساندن به نیازمندان در این مسیر گام برداشته و نقش مؤثری را ایفا می‌کنند.

از موضوعات و آثار مهمی که وقف با خود به همراه دارد اثر اجتماعی این عمل خداپسندانه است چرا که با انجام این عمل نیکو به ترویج فرهنگ ایثار، گذشت، برادری، تعاون و رعایت حقوق دیگران در جامعه می‌پردازد.

کمک به نیازمندان از طریق وقف باعث ریشه‌کن شدن فقر در جامعه شده و ارزش‌های معنوی و اخلاقی را در جامعه زنده نگه می‌دارد.

از مزایایی که وقف با خود به همراه دارد گسترش عدالت اجتماعی و از بین بردن فاصله طبقاتی در جامعه است.

اما حال مساله‌ای که این روزها تامل برانگیز است، وقف‌شدن شهری در خوزستان است که زندگی مردم آن با چالشی بزرگ به نام نداشتن سند مالکیت منازلشان روبه رو است.

مردم این شهر منازلشان بدون سند مالکیت بوده و با سندهای غیر قابل قبول بین چند سازمان از جمله اوقاف و شهرداری سرگردانند از وضعیت نامعلومی برخوردار بوده و شکایت دارند.

این شهر نامش رامشیر است واقع در خوزستان که به عنوان شهری نفتی بوده و در آن مراکز مختلفی بهره‌برداری نفتی وجود دارد. این شهر 75 سال پیش توسط خزعل به عنوان مهریه به یکی از همسرانش به نام نظام‌السلطنه مافی بخشیده شده است که این خانم مهریه خود را به طور کامل وقف کرده و درآمدهای حاصل از وقف را برای کمک به نیازمندان و در مان بیماران اختصاص داد.

حالا مردم شهر برای سند زدن ملک‌های خود مشکل دارند و سازمان اوقاف هم قدمی برای تسکین درد آن‌ها برنداشته و بر وقفی‌بودن زمین‌ها تاکید دارد.

وقفی‌بودن این ملک ها در شهر رامشیر برای شهروندان آن مشکلاتی را در زمینه ساختار یا فروش و اجاره این بناها به وجود آورده است.حال جای تامل است که چرا قانونگذاران برای رفع مشکل اهالی این شهر که در آن ساکن هستند هیچ تدبیری نیاندیشیده و مردم آن‌ها را از سازمانی به سازمان دیگر ارجاع می‌دهند.

شهروندان این شهر سال‌هاست در انتظار حل این مشکل و کنارآمدن شهرداری و سازمان اوقاف هستند و این در حالی است که اوقاف وظیفه خود می‌داند و در برابر امانت واقفان به درستی عمل کرده تا نیت آنان به نحو احسنت اجرا شود اما هیچ کس به حقوق مردم این شهر فکر نمی‌کند.

انتهای پیام/
برچسب ها: مهریه ، رامشیر ، مالکیت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۴
انگار سازمان اوقاف وظیفشو که خدمتگزاری به مردم و مستمندان هستو فراموش کرده
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۴
همین مشکل در شهرستان پاکدشت نیز وجود دارد . امیدوارم هرچه سریعتر مسئولان رسیدگی کنند .
ناشناس
۰۵:۵۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۴
من اهل این شهرم باور کنید ما با مشکلات زیادی مواجه هستیم آخه مگه میشه شهری اصلا سند نداشته باشه؟در زمینه گرفتن وام مسکن مردم دچار مشکلن و چون سند ندارن نمیتونن از این مزایا استفاده کنن.آخه مگه این اتفاق در زمان حکومت طاغوتی اتفاق نیفتاده؟آخه خزعل و زنش بر اساس چه حقی مال نامشروعی که مال خودشون نبوده رو وقف کردن؟مسوولین مملکتی هم هیچ کمکی برای رفع مشکلات شهرمون نکردن