به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان؛ علی بصیرپور گفت: در حال حاضر میزان ذخیره آب سد زاینده رود در حدی است که بتوان در پاییز آن را به مدت یک ماه بین کشاورزان توزیع کرد اما بازگشایی دوباره آب بستگی به میزان بارش ها در سال آبی جدید دارد.
وی به طرح تونل سوم کوهرنگ اشاره کرد و گفت: سد تونل سوم کوهرنگ در حال اجراست اما بدلیل مشکلات اعتباری، پیشرفت فیزیکی این طرح در حدود 20 درصد است.
بصیرپور با اشاره به اینکه امسال برای این طرح اعتباری در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: همچنان این طرح با مشکل اعتبار روبرو است.
وی درخصوص وضعیت سد زاینده رود و بارش های چند هفته گذشته در اصفهان، گفت: این بارش ها بصورت رگباری و عمدتا در منطقه پایین دست سد زاینده رود بود و روی ذخیره سد تاثیر زیاد نداشت.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان میزان ذخیره سد زاینده رود را حدود 410 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: طبق برنامه ریزی قبلی قرار است آب برای کشت پاییزه، متناسب با میزان ذخیره سد زاینده رود به کشاورزان تحویل شود.
وی با تاکید بر اینکه تحویل آب برای کشت پاییزه به مدت حدود یک ماه است، یادآور شد: آبیاری شبکه های برخوار و مهیار نیز در جلسه ای که در شرکت مدیریت منابع آب تشکیل می شود، بررسی و در صورت تصویب، آب به این بخش نیز تخصیص خواهد یافت.
بصیرپور در خصوص ارزیابی شرایط کنونی زاینده رود و برداشت های بی رویه آب از بالادست سد، اظهار کرد: تلاش می شود که برداشت های غیرمجاز از بالادست رودخانه کنترل شود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر برداشت های غیرمجاز در منطقه اصفهان بوسیله چاه های غیرمجاز انجام می شود، گفت: برداشت ها در منطقه بالا دست بوسیله ایستگاه های پمپاژ است که برخی از آنها در دولت قبل مجوز دریافت کرده اند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان ادامه داد: در این شرایط بحرانی، وزارت نیرو در تلاش است تا میزان برداشت های غیرمجاز را کنترل و محدود کند.
وی با تاکید بر اینکه نمی توان عدد دقیقی از میزان برداشت های غیرمجاز اعلام کرد، گفت: به هر حال وزارت نیرو برای منطقه بالادست تخصیص آبی را در نظر گرفته و برداشت در سقف تعیین شده را مجاز می داند اما باید مراقبت شود که میزان برداشت ها در بالادست بطور بی رویه افزایش نیابد.
بصیرپور با بیان اینکه میزان تخصیص آب در چهارمحال و بختیاری حدود 240 میلیون متر مکعب است، افزود: بخش زیادی از تخصیص های آب اصفهان مربوط به حق آبه های قدیمی کشاورزان است که از هزاران سال قبل بوده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 60 میلیون مترمکعب آب زاینده رود در سال
به یزد و 85 میلیون متر مکعب به بخش صنعت اختصاص دارد.
بصیرپور در خصوص برنامه ریزی برای پساب های شهر اصفهان، گفت: در برنامه
ریزی پساب آب، مقرر شده که عمده آن به بخش صنعت همچنین بخشی از آن برای طرح های
بیابانزدایی شهر اصفهان مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/ی