سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شادی چقدرمی تواند در کاهش اعتیاد موثر باشد؟

نشاط وشادی از نیاز انسان‌ها برای رسیدن به احساس رضایتمندی است. رسیدن به این احساس رضایتمندی راه‌های مختلفی دارد که برخی افراد مصرف مواد مخدر را برای دستیابی به آن انتخاب می کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، اعتیاد به عنوان یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی در جوامع شناخته می شود که جامعه شناسان دلایل مختلفی را برای گرایش افراد به مواد مخدر بیان می کنند

از جمله دلایل مطرح شده می توان به مشکلات اقتصادی ، دسترسی آسان به مواد مخدر ،مشکلات روحی،روانی وخانوادگی ،دوستی های و روابط نادرست ، بیکاری ،ناامیدی وکمبود عوامل شادی وتفریحی در جامعه اشاره کرد.

روانشاسان و جامعه شناسان نبود مراکز تفریحی برای گذران اوقات فراغت وعوامل شادی در بین افراد به خصوص جوانان را از عوامل مهم گسترش اعتیاد می دادند ،جوانانی که به جای آنکه اوقات فراغتشان را در باشگاه های ورزشی ، کتابخانه ها و پارک ها بگذرانند درگیر پیدا کردن مواد برای مصرف هستند.

روانشناسان بر این باورند اگر شادی و نشاط درجامعه بیشتر شود و زمینه افسردگی و ناراحتی روحی ایجاد نشود افراد کمتری به اعتیاد روی می آورند

شادی ونشاط از نیاز انسان‌ها برای رسیدن به احساس رضایتمندی است. رسیدن به این احساس رضایتمندی راه‌های مختلفی دارد که برخی از افراد به دلیل عدم آموزش های صحیح از طرف خانواده و جامعه این رضایت را در مصرف مواد مخدر جست وجو می کنند .

بی شک اگر جوانان فرصت بروز شادی ها وتخلیه انرژی خود را در بستر سالم جامعه و زیر نظر والدین پیدا نکنند اقدام به جست وجوی راه های دیگر ازجمله پارتی های شبانه و مراکز خارج از عرف جامعه که بستر مناسبی برای آشنایی با مواد مخدر هستند می روند.

صمد فدایی استاد دانشگاه در خصوص تاثیر شادی در کاهش مزان اعتیاد اظهار داشت : کمبود شادی مساله‌ای است که می‌توان آن را از جمله علل مهم اعتیاد در جامعه برشمرد. زیرزمینی شدن شادی‌ها جوانان را به نابودی و فساد کشانده و آسیب‌های اجتماعی را سبب می‌شود. مسئولین اجرایی لازم است که فضای شادی را وسعت بخشند و اجازه رشد شادی‌های مشروع را دهند تا کمتر شاهد رخوت و ناامیدی میان جوانان باشیم.

این استاد دانشگاه معتقد است که برخورد پلیسی با مساله مواد مخدر و اعتیاد چندان موفقیت ندارد،و باید نگاه ها به نوع مبارزه با اعتیاد تغییر کند. لازم است راهکارهای اساسی همچون فرهنگسازی، ایجاد شادی و اشتغال را به جای مبارزه سلبی با اعتیاد قرار داد.

در نتیجه  لزوم همکاری همه دستگاه‌ها و نهادها جهت پیشگیری از اعتیاد ، ایجاد بستر های شادی آفرین وساخت برنامه های تلویزیونی شاد وسرگرم کننده وگسترش مراکز فرهنگی وتفریحی وآموزش در مقاطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی می توانند موثر واقع شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: اعتیاد ، شادی ، مواد مخدر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.