سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراقب کلاه‌برداران زیارتی باشید/اعزام به عتبات فقط از طریق دفاتر مجاز زیارتی

متقاضیان اعزام به عتبات برای سفر فقط به دفاتر مجاز زیارتی مراجعه کنند تا در دام کلاه‌برداران نیفتند.

به‌گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با نزدیک‌شدن به محرم شور و اشتیاق‌ها برای رفتن به عتبات بیشتر‌ و بیشتر می‌شوند اما متقاضیان اعزام باید مواردی را به‌هنگام ثبت‌نام جهت سفر به عتبات درنظر داشته باشند چرا که بسیاری از دفاتر زیارتی که در حال فعالیت هستند فاقد مجوز رسمی در این زمینه هستند. 

تعدادی از این دفاتر با هزینه‌ای باورنکردنی همچون 650هزار تومان اقدام به اعزام زائرین می‌کنند درحالیکه مبلغ تمام شده برای اعزام زائران توسط سازمان حج و زیارت از یک‌میلیون و 250هزار تومان تا یک‌میلیون و 550هزارتومان متفاوت است. از این رو سری زدیم به یکی از این دفاتر و در همین بازدید مشخص شد این دفتر هزینه‌ی ورودی به عراق، خروجی کشور و همچنین اعزام زائر به کاظمین را به‌طور جداگانه از زائران دریافت می‌کند در مجموع هزینه‌ای که متقاضیان پرداخت می‌کنند به 800هزار تومان می‌رسد.

محسن نظافتی مدیرکل عتبات سازمان حج‌و زیارت در این خصوص می گوید: در بازرسی‌های انجام شده مشخص شد وعده‌های غذایی که به زائران داده می شود شامل سیب‌زمینی و نان و پنیر است ضمن اینکه زائر در جریان سفر متوجه می شود هزینه هایی اضافه‌تر پرداخت کرده است.

دراین میان تعدادی از دفاتر نیز هستند که مبلغی معادل هزینه‌ی سازمان حج‌ و‌ زیارت را دریافت می‌کنند اما امنیت و جان زائران برای آنان چندان اهمیت ندارد.

پیگیری‌های خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان نشان داد که این دفاتر بدون توجه به شرایط امنیتی سامراء اقدام به اعزام زائرین به این شهر می‌کنند و در خصوص کاظمین نیز انتخاب را برعهده‌ی خود زائر می‌گذارند و با گرفتن نامه‌ای با این مضمون که مسئولیت جان زائر با خودش است اجازه می‌دهند که زائران خود به این شهر سفر کنند.

برکسی پوشیده نیست که این اقدام جان زائران را به خطر می‌اندازد و مصداق این موضوع حادثه‌ای است که به گفته ی نظافتی در فروردین امسال در سامراء اتفاق افتاد و متاسفانه 2نفر از زائران ایرانی درآن به شهادت رسیدند.

نکته‌ی قابل‌توجه در این میان بیمه‌ی زائران است که این دفاتر به طور کامل متقبل نمی‌شوند و ادامه‌ی پیگیری‌ها نشان داد که این دفاتر تنها 15میلیون تومان زائران را بیمه می‌کنند و این در حالیست که سازمان حج‌و زیارت در صورت فوت زائران مبلغ صد و پانزده میلیون تومان به خانواده‌ی جان باخته غرامت می‌پردازد.

یکی دیگر از کلاه‌برداری‌هایی که در این زمینه اتفاق می‌افتد این است که تعدادی از افراد سودجو مبالغی را به بهانه‌ی اعزام زائران دریافت می‌کنند اما بدون اعزام زائرین متواری می‌شوند.

مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت نیز با تایید این موضوع می گوید: متاسفانه در شهر قم میلیاردها تومان از همین طریق از متقاضییان  اعزام به عتبات گرفته شد این درحالیست که دفاتر مجاز حج و زیارت به هیچ عنوان هزینه‌ای نقدی دریافت نمی‌کنند.

 باید متذکر شد متقاضییان اعزام به عتبات باید قبل از مراجعه به دفاتر مطمئن باشند که آن دفاتر وابسته به سازمان حج و زیارت است ضمن‌اینکه لیست دفاتر مجاز در سایت این سازمان قرار داده شده است.

انتهای پیام/

گزارش از راضیه آقائی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۴
سلام .دفاترسازمان حج اگرمنظورشرکت شمسااست بایدگفت بایدسازمان حج بجای انحصاری کردن عتبات بعنوان یک مرجع نظارت کننده عمل کندواجازدهددیگرشرکت هاواردعمل شوندگرچه درست هست بایدنظارتی باشذودفاترغیرمجاززیادهستنداماشرکت های گردشگری هم هستندکه خدماتی بهتراشمساباهزینه کمترمی دهندوجاداردباشگاه خبرنگا ان حقیقت رابازتاب بدهدنه گفته های سازمان های که منافع مالی دراین خصوص دارند