سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتماد بخشی از جامعه به مجموعه قضا دچار آسیب شده است

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت که به‌رغم تلاش ها و ایثارگری‌های همکاران قضائی و اداری، بخشی از جامعه برداشت و قضاوت درستی از مجموعه قضائی نداشته است.

به گزارش گروه وب گردی باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از روابط عمومی و ارتباطات دادگستری کل استان تهران، غلامحسین اسماعیلی در بازدید سرزده از مجتمع قضائی شهید صدر(ره) اظهار کرد: از بدو تصدی ریاست دادگستری استان سعی بر آن شده تا زحمات همکاران و مشکلات مربوط به مجموعه‌های قضائی به صورت مستند و به زبان آمار به ستاد قوه قضائیه منعکس شود تا در جهت حل معضلات موجود به ویژه در عرصه کمبود شدید کادر قضائی و اداری اقدامات موثری صورت گیرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: خوشبختانه در همین راستا و در مدت کوتاهی، تعداد قابل توجهی قاضی به بدنه دادگستری استان تهران تزریق شده که البته تا نقطه ایده آل و مطلوب قطعاً فاصله زیادی داریم. در خصوص جذب کادر اداری نیز به‌رغم فعالیت های انجام شده چندان موفق نبودیم چون قوه قضائیه در این خصوص جذب نیرو نداشته است اما پیگیری‌ها همچنان ادامه خواهد یافت.

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: به‌رغم کمبود بودجه، در احداث و تکمیل پروژه‌های عمرانی استان از جمله پروژه مهم ساختمانی جایگزین این مجتمع قضائی و همچنین پروژه ملی دادگاه‌های تجدیدنظر استان، با عنایت رئیس قوه‌قضائیه پیشرفت‌های چشمگیری حاصل شده است که امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور شاهد نتایج ارزشمند آن باشیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه به اهمیت اعتماد عمومی نسبت به تشکیلات قضائی اشاره کرد و اظهار داشت : جای بسی تاسف است که به‌رغم تلاش ها و ایثارگری‌های همکاران قضائی و اداری، بخشی از جامعه برداشت و قضاوت درستی از مجموعه قضائی نداشته و اعتماد آنها دچار آسیب شده است. در بررسی‌های به عمل آمده و آسیب شناسی‌های انجام شده عوامل اصلی این برداشت مشخص شده است و ما وظیفه داریم در جهت برطرف کردن  زمینه‌ها و عوامل کاهش اعتماد، اقدام و در جهت تقویت عوامل اعتماد‌ساز گام برداریم.

وی اضافه کرد: هر چند عوامل بیرونی فراوانی می‌تواند در این حوزه نقش داشته باشد ولی به نظر می‌رسد توجه به عوامل درون سازمانی مانند بهبود و ارتقاء اخلاق حرفه‌ای و سازمانی، نحوه رفتار و پاسخگوئی به مراجعین ، ارتقاء وضعیت دادرسی، صدور آراء مستدل و متقن، کاهش اطاله دادرسی و عوامل سلبی مانند برخورد قاطع و جدی با معدودی از همکاران که مرتکب تخلف می‌شوند، از اولویت برخوردار است.

اسماعیلی گفت: علی ایحال باید تلاش کرد تا ارزش زحمات بی‌شائبه قضات و کارمندان صدیق و شریف ما که اکثریت پرسنل دادگستری استان را تشکیل می‌دهند محفوظ بماند و در نتیجه میزان اعتماد عمومی افزایش یابد.

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه سخنان خود بار دیگر به موضوع مهم رعایت نظم و ترتیب در رفت و آمد همکاران اشاره کرد و افزود: بخش عمده ای از گلایه های مراجعین در خصوص عدم حضور به موقع تعدادی از همکاران در محل کارشان است که باید برای رفع این معضل اقدامات جدی صورت پذیرد و بحمداله ما در دادگستری استان در این مسیر گام های خوبی برداشته ایم. وی افزود: قاضی باید عادل باشد و در آموزه‌های دینی ما در تعریف عدالت بر اجتناب از کبائر و عدم اصرار بر صغائر تاکید شده است. نکند خدای نکرده تاخیر مستمر یک قاضی در محل کار خود، مصداق اصرار بر صغایر بوده و عدالت را مخدوش کند.

اسماعیلی گفت: ما بر این باوریم که تعیین زمان و کیفیت انجام فرایض دینی بیانگر اهمیت فراوان نظم و انضباط در تمامی شئون فردی و اجتماعی در مکتب اسلام است. قاضی عادل باید همه شئون اسلامی را مراعات کند و نماد عینی مسلمانی تمام عیار در جامعه باشد  و این موضوع نیز در افزایش اعتماد عمومی به قضات و دستگاه قضائی نقش بسزائی دارد.

منبع : تسنیم

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.