سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی گاومیش‌های آبادان سوژه یک نقاش می‌شوند

نمایشگاه نقاشی‌های حمید پور بهرامی با عنوان «سالیان گم» عصر جمعه هفدهم مهرماه در گالری شکوه گشایش یافت .

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پوربهرامی در این نمایشگاه که با نمایشگاه گردانی محمدرضا سلطانی به روی دیوار رفته، 13 اثر رنگ روغن بر روی بوم را ارائه داده، هنرمند با به نمایش گذاشتن فضاها و المان‌هایی از شهر آبادان سعی در یادآوری و تجدید خاطره با دوران کودکی و زادگاهش دارد.

پوربهرامی در مورد آثاری که در این نمایشگاه به معرض تماشا گذاشته است، گفت:تم کلی این کارها مربوط به فضاهای ذهنی من برگرفته از زندگی در جنوب کشور ودر شهر آبادان است. در این مجموعه گاومیش‌های تنومند و سیاه را به تصویر کشیده‌ام، زیرا این گاومیش‌ها حکایت از زندگی بومی و روستایی می‌کنند  و حضور آن‌ها  در کنار صنعت نفت در آبادان که آن‌جا را تبدیل به شهری مدرن کرده بود، برای من بسیار جالب توجه بود.

وی با بیان این که جنگ تحمیلی ایران و عراق علاوه بر مهاجرت مردم، مسبب مهاجرات گاو میش نیز شد، اضافه کرد: در زمان جنگ ایران و عراق همزمان با مهاجرت مردم از آبادان، این گاومیش ها نیز توسط صاحبانشان به شهرها و روستاهای اطراف انتقال داده شدند. تاثیرات آن سال‌ها در ذهنم مانده زیرا بخشی از زندگی نوجوانی و جوانی‌ام را  آن‌جا گذرانده‌ام. در این آثار نیز سعی کرده‌ام خاطرات و هر آنچه از آن سال‌ها در ذهن دارم را نقاشی کنم. این گاو میش‌ها را به خاطر زیبایی و داشتن حجمی بزرگ و سیاه و نیز رفتارهای خاص به تصویر کشیده‌ام.

در اثری با عنوان «ترس» که به دیوار گالری شکوه آویخته شده، گاو میش‌هایی در حال عبور هستند و زن و کودکی با چشمانی که ترس و اضطراب در آن موج می‌زند از لای در به بیرون خیره شده‌اند، هنرمند در مورد این اثر گفت: عامل ترس و وحشت در این اثر حضور این گاومیش‌ها نیست زیرا زندگی مردم شهر با این گاومیش‌ها عجین شده و آن ها جزوی از زندگی شان هستند، عامل این ترس اتفاقی است که خارج از تابلو در حال رخ دادن است که باعث ترس همگان شده است. 

حمید پور بهرامی  که در کنار حرفه نقاشی فعالیت‌های سینمایی داشته و در سریال تلویزیونی «هزار دستان» ساخته زنده یاد علی حاتمی و فیلم‌هایی چون «ناخدا خورشید» و «ای ایران» ساخته ناصر تقوایی به عنوان چهره‌پرداز و طراح صحنه کار کرده، معتقد است: همه هنرها با هم در ارتباط اند. در سال‌هایی که نمی‌توانستیم از راه هنر نقاشی امرار معاش کنیم و گالری‌ها فعالیت چندانی در زمینه نمایش آثار نقاشی نداشتند، جذب سینما شدم، از نظر من گریم به نوعی با نقاشی مرتبط است‌، در واقع مانند نقاشی است که بر روی یک حجم انجام می‌شود. فعالیت‌های زیادی در زمینه‌های مختلف هنری چون گرافیک و تصویرسازی نیز انجام دادم و در نهایت به خاطر علاقه زیادم به نقاشی آن‌ها را  رها کرده و بر روی نقاشی متمرکز شدم.

پوربهرامی با اشاره به تاثیر غیر مستقیم کار گریم و طراحی صحنه بر روی نقاشی‌هایش گفت: سینما هنر تصویری است و در آن جا تصویر را در حرکت تجربه می‌کنیم و در ذهنیت ما تاثیرگذار است، این تاثیرات از صافی‌های ذهن ما عبور کرده و آن را تقویت می‌کند. فعالیت در کنار فیلمسازانی چون ناصر تقوایی و از نزدیک شاهد کار وی بودن تاثیرات غیر مستقیمی در آثارم ایجاد کرده است. در کل می توانم بگویم فعالیت در سینما و آشنا شدن با افرادی جدید و ارتباط با آن ها بر روی کارم تاثیر گذار بوده است.

پوربهرامی با بهره گیری از رنگ های پخته و نوع به کار گیری آن ها در آثار،سیاهی نفت را در ذهن مخاطبان تداعی می کند و آن ها با خود همراه کرده و به روزهای کودکی اش می برد، وی در مورد استفاده از رنگ ها در این آثار گفت:« هر فرد سلیقه رنگی دارد و باید گفت که بسیاری از عوامل در تشکیل آن نقش داشته اند. اگر بخواهیم ریشه یابی کنیم فضایی که در کودکی در آن رشد کرده ایم، آثاری که به آن علاقه مند شدیم از جهات مختلف در کار تاثیر گذارند. وقتی نقاشی می کشید بخشی از آن ارادی و عقلانی بخشی حسی و تصادفی است. وقتی چیزی به صورت تصادفی رخ می دهد آن را کشف می کنید  و سعی در تقویت آن دارید. بنابراین من نمی توانم بگویم حتما با رنگ های خاصی کار می کنم، من از رنگ هایی بهره می گیرم که به حال و هوایی که مد نظرم است پاسخ می دهد. 

حمید پور بهرامی که سال ها در مالزی زندگی کرده و اکنون مقیم ایران است، مدرک خود را از  دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران کسب کرده، او پس از برگزاری چند نمایشگاه گروهی، اولین نمایشگاه انفرادی اش را درسال 67 در  گالری نشر نقره برپا کرد. وی در اوایل دهه شصت فعالیت سینمایی اش را نیز در کنار حرفه نقاشی با سریال تلویزیونی «هزار دستان» ساخته زنده یاد علی حاتمی آغاز و در زمینه های چهره پردازی و طراحی صحنه سال ها به کار پرداخت و فیلم هایی چون «ناخدا خورشید» و «ای ایران» ساخته ناصر تقوایی را در کارنامه هنری اش دارد. او در سال 87 با پرپایی نمایشگاه نقاشی در گالری ماه مهر بار دیگر فعالیت مستمرش در نقاشی را شروع و پس از شرکت در نمایشگاه های متعدد در ایران، آسیا و اروپا موفق به دریافت جوایز «گاگلیاردی» از دوسالانه 2015 لندن، «ماتزولو» از دوسالانه بارسلونا و «مارکوپولو» از کشور ایتالیا گردید.

نمایشگاه نقاشی های «سالیان گم» تا 28 مهرماه در گالری شکوه دایر است و علاقمندان می توانند علاقمندان می توانند همه روزه به جز پنجشنبه ها از ساعت 16 الی 20 از این نمایشگاه در گالرى شكوه واقع در فرمانيه،بلوار اندرزگو، خيابان سليمى شمالى، كوچه امير نورى پلاك ١٩ دیدن نمایند.  



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.