سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی‌توجهی شاعران طنزپرداز به «زبان» در آثار خود

طنز‌پردازان امروز ما به مسئله رعایت زبان در آثار خود توجه نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم رونمایی ازکتاب‌های جدید انتشارات سروش مانند «چوپان معاصر»، «واژه در دست تعمیر» و «نشر اکاذیب» عصر امروز در این انتشاراتی با حضور ناصر فیض طنز‌پرداز، اسماعیل امینی شاعر، رضا احسان‌پور طنز‌پرداز و مهدی فضائلی مدیر عامل انتشارات سروش برگزار شد.

در این مراسم مهدی فضائلی مدیر انتشارات سروش با اشاره به توجه این انتشاراتی به حوزه ادبیات و طنز اظهار کرد: انتشاراتی سروش گام‌هایی را در جهت تولید آثار طنز چه در حوزه علمی، تألیف و ترجمه و چه در حوزه آثار طنز برداشته است. دوجلد اثر در حوزه طنز در انتشارات سروش آماده شده است که تا پایان امسال و حداکثر ابتدای سال آینده منتشر خواهد شد. این آثار جنبه طنز سیاسی دارد.

وی افزود: انتشار آثار طنز را در انتشارات سروش آغاز کرده‌ایم و این کار را تا رسیدن نقطه رضایت بخش ادامه خواهیم داد. اقدام به انتشار آثار طنز در این انتشاراتی بر مبنای متن حکم رهبری، برای تعیین ریاست رسانه ملی بود که در آن به بحث اتحاد معنوی و نشاط انقلابی اشاره شده بود.

در سال‌های اخیر مردم ما را مردمی عبوس نشان می‌دهند گویا در کشور‌های دیگر همواره جشن و سرور برپاست.

مدیر عامل انتشارات سروش ادامه داد: هر چند بعضی از فیلم‌های سینمایی و ماهواره‌ای کشور‌های خارجی را شاد نشان می‌دهند اما در آنجا نیز گاهی مردم ناراحت هستند. همانطور که در ایران نیز مسئله وجود دارد.

در ادامه این مراسم ناصر فیض طنزپرداز با اشاره به قدمت طنز در ایران بیان کرد: قدمت طنز در ایران به اندازه تاریخ ادبیات کشورمان است و اگر در هر زمانی از این مسئله غفلت کنیم از یک بخشی از ادبیات و ظرفیت زبانی غفلت کرده‌ایم. متأسفانه بسیار از طنز‌پردازان به مسئله زبان در آثار خود توجه نمی‌کنند، در آثار منتشر شده در انتشارات سروش ضعف تألیفی در آثار طنز مشاهده نمی‌کنیم مگر آنکه از این مسئله برای طنز استفاده شده باشد.

وی افزود: اگر معیار‌های جامعه را شاعر طنز‌پرداز بشناسد، می‌تواند به سراغ طنز دینی نیز برود و طنزپرداز در صورتی که ناراحت باشد باز هم در آثار خود خنده بر لب‌های دیگران می‌نشاند و به قصد بیان ناهنجاری ‌ها اثر طنز خلق می‌کند.
 
در ادامه این مراسم اسماعیل امینی شاعر با اشاره به تاریخ شایعه تصریح کرد: عموم مردم جهان تلقی می‌کنند که که طنز برای خنداندن و ایجاد لحظات مفرح کاربرد دارد. در صورتی که در طنز گاهی به یکدیگر می‌خندیم تا معایب یکدیگر را نشان دهیم.

وی افزود: گاهی در طنز از کلمات ناپسند استفاده می‌شود در صورتی که این مسئله خطای بزرگی است و ما نباید اینگونه کلمات را حتی برای دشمنان خود نیز استفاده کنیم. خط قرمز‌ها اعتباری هستند. خط قرمز اصلی را می‌توان مبادی اعتقادی دانست که ریشه در فرهنگ ما دارد.
 
در پایان مراسم رضا احسان‌پور طنزپرداز با اشاره به زمینه‌های ایجاد طنز دینی در آثار خود اظهار داشت: برای طنز دینی در حوزه عاشورا خاطرات یک میکروفن را به صورت طنز در آوردیم. از دیگر آثار در این زمینه می‌توان به خاطرات یک گوسفند اشاره کرد. طرح تله فیلم این آثار را آماده کردیم که متأسفانه ساخته نشده است، نگارش این آثار 7 یا 8 سال طول کشید با وجود‌ آنکه ظاهری ادبی در این آثار وجود ندارد اما برای نگارش آن از دعای کمیل و خمس عشر الهام گرفتم.

وی افزود: در هنگام تصویرگری کتاب برای انجام آن واهمه داشتم اما تصویرگری آن توانست به بیان بهتر مطلب کمک کند و چاشنی کار شد. در نگارش داستان «چوپان معاصر» از داستان موسی و شبان نیز الهام گرفتم و تمرکز خاصی بر روی طنز توحیدی دارم. کارهای دیگرم در حوزه طنز در اواخر امسال یا نمایشگاه کتاب سال آینده منتشر خواهد شد. 




انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.