سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای دست دادن ظریف از زبان مشاور روحانی

حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور در برنامه متن وحاشیه شبکه 3سیما حضوریافت.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛آشنا در خصوص دست دادن اتفاقی ظریف و اوباما تاکید کرد: ما با آمریکا در مورد موضوعی غیر از پرونده هسته ای ایران هیچ مذاکره ای دیگر نداریم، این یک مسئله جدی است که تا الان نیز به عنوان یک خط قرمز تلقی شده و ما باید منتظر التزام آمریکایی ها به لغو تحریم ها بمانیم و ادعاهای آنان را راستی آزمایی کنیم.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور با بیان اینکه ما راجع به مسائل دیگر با آمریکایی ها صحبتی نداریم گفت: یک زمانی دست دادن روسای جمهور دو کشور مطرح است که به هم دست می دهند و آن به معنای اتحاد، همکاری و رفع کدورت ها تلقی می شود که رئیس جمهور ایران نیز از قبل از سفرش با شبکه تلویوزیون سی بی اس اعلام کرده بود که ما همچنین برنامه ای در این خصوص نداریم و چنین اتفاقی نخواهد افتاد و تاکید کرد که مشکل ایران و آمریکا با دست دادن حل نمی شود.

سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: آنچه که اتفاق افتاده این است که بین ظریف و جان کری ملاقات های متعددی وجود داشته که باز هم این ملاقات ها در جهت پیگیری برجام انجام خواهد شد لذا دیدار ظریف و کری نه موضوع عجیبی بوده و نه یک حادثه و اتفاق است.

وی افزود: رئیس جمهور بعد از سخنرانی اش مجمع را ترک کرد و ظریف به واسطه آنکه برخی هیئت های دیپلماتیک می خواستند با وی دیدار داشته باشند یک مقدار دیرتر از هیئت ایرانی مجبور به ترک سالن مجمع شد بعد از آنکه رئیس جمهور به هتل رفتند آقای ظریف گفت «بعد از آنکه ما خارج شدیم شما را ندیدم و داشتیم به سمت خروج حرکت می کردیم که با رئیس جمهور اوباما مواجه شدم.»

مشاور فرهنگی رئیس جمهور در پاسخ به این سئوال که کدامیک از رسانه ها این دیدار را خبری کرد، گفت: فکر می کنم بلومبرگ این خبر را منتشر کرد.

آشنا در پاسخ به این سئوال که چرا رئیس جمهور سفرش را پس از شنیدن خبر حادثه منا نیمه تمام نگذاشت و از همان ابتدا به تهران بازنگشت گفت: رئیس جمهور در هواپیما با معاون اول آقای جهانگیری تلفنی صحبت کرد و از آخرین وضعیت حادثه مطلع شد لذا جمع بندی اش این بود که اگر در تهران به این نتیجه رسیده شود که من برگردم آمادگی برگشت را همین الان دارم و به معاون اول گفت شما بررسی و اعلام کنید.

سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری افزود: بررسی های لازم انجام شد و جمع بندی این بود که حضور رئیس جمهور در سازمان ملل می تواند کمک می کند که ابعاد بین المللی این فاجعه مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.

آشنا سفر رئیس جمهور را بخشی از سیاست خارجی جمهوری اسلامی دانست و گفت: سفر رئیس جمهور عمدتا با هدف اصلی روشن کردن سیاست خارجی ایران پس از برجام طرحی شده بود و هدفش این بود که برای طرف های مقابل مشخص کند که برجام چه مبانی ای داشته و چه اهدافی را دنبال می کرده و ازهمه اینها مهمتر اینکه آیا برجام می تواند به عنوان یک الگو برای حل دیگر مسائل منطقه باشد یا خیر؟ لذا بیشتر دیدارهای رئیس جمهور نیز بر همین مبنا بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سخنرانی رئیس جمهور را سخنرانی انقلابی می دانید ؟ گفت: سخرانی رئیس جمهور به نظر من سخنرانی یک دیپلمات انقلابی است. آثار سخنرانی رئیس را در سخرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی چند روز بعد دیدم که نتانیاهو گفت: «اسرائیل را تنها نگذارید و ایران را در آغوش بگیرید.»

وی در مورد ضرورت حضور رئیس جمهور و در پاسخ به این سئوال که آیا با حضور وزیر امورخارجه می توانستیم اهداف و رویکردهایی که ایران در سازمان ملل دارد را پیگیری کنیم گفت: در سال سوم حضور که در حال رسیدن اجرایی شدن برجام هستیم لازم بود ایران بر اینکه همه طرف های مذاکره ملتزم به برجام باشد تاکید داشته باشد که این بحث در سطح رئیس جمهور است. وزیرامورخارجه و رئیس جمهور یک تقسیم وظایفی دارند . وزیرامورخارجه بیشتر با وزرای امورخارجه و رئیس جمهور با روسای جمهور دیدار می کند و هر کدام سهمی از تاثیرگذاری خواهند داشت.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است سال دیگر این ضرورت احساس نشود که رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل حضور یابد گفت: هر سالی برای آن سال بررسی می شود. بله ممکن است.
منبع:خبرآنلاین
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.