به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هواپیمای جنگی سوخو 34 با 39 تن وزن درجا، 45 تن هنگام برخاست و کابین تقویت شده با 15 میلی متر ضخامت تیتانیوم به عنوان «تانک پرنده» نیز شهرت دارد، زیرا مجموعه ای از موشک ها و بمب ها همراه آتشباری گلوله های کالیبر بالا را با خود حمل می کند.
این هواپیما که سال 1990 براساس الگوی رقابتی اتحاد جماهیر شوروی با آمریکا، اولین پرواز نمایشی خود را انجام داد، با چهار هزار کیلومتر برد بدون سوختگیری هوایی و سرعت فراصوت 1،8 ماخ، قابلیت مانوردهی و توان جنگ هوایی بسیاری نسبت به همتایان غربی و آمریکایی خود یعنی اف 111، تایفون و اف 18 دارد.
توان هدف قرار دادن مواضع دشمن از فاصله 250 کیلومتری تنها با احتمال اختلاف چند متر اصابت در هر شرایط آب و هوایی و همچنین شلیک موشک به عقب برای نابودکردن جنگنده های تعقیب کننده، سبب شده ویژگی های منحصر به فرد سبب شهرت بیشتر 'کابوس روسی' شود.
هر چند برخی جنگنده های غربی بویژه آمریکایی هر کدام مواردی از برتری بر این پرنده روسی را دارند، اما سوخو 34 به صورت کلی به علت برخورداری از چند مزیت حیاتی با توان چندماموریتی در عملیات جنگ هوایی، پشتیبانی از نیروهای زمینی، انجام عملیات دریایی و حمل انواع مهمات و بمب های اصابت دقیق، برتری هایی دارد که عمر کاربری این جنگنده را در افق عملیات نیروی هوایی روسیه طولانی تر کرده است.
این جنگنده که براساس گزارش های انتشار یافته فقط در اختیار نیرو هوایی روسیه است، همچنین ویژگی تانکر سوخت رسانی هوایی و تامین سوخت هواپیماهای جنگی در حال پرواز دیگر را دارد.
مجموعه ای از پیشرفته ترین رادارها و سیستم های ردیابی همراه سامانه ای از دقیق ترین فناوری شلیک سبب شده است هواپیمای 35 میلیون دلاری روسیه تاکنون بالاترین جایگاه کاربردی را در دکترین نظامی روسیه داشته باشد.
سوخو 34 مانند یک زرادخانه زمینی دارای مجموعه گسترده ای از موشک ها و بمب های هدایت شونده و پرتاب آزاد، ضد رادار و ناو، لیزری، الکترو اپتیکال و ... است که پهنه عملیات این هواپیما را به عرصه دریایی، زمینی و با قدرت کمتری به جنگ هوایی گسترش می دهد و در عین حال هنگام عملیات به علت اوج گیری سریع تقریبا ناپیداست.
توپ ۳۰ میلیمتری مهمترین ویژگی تانک پرنده روسی است که می تواند هشت تن مهمات را همزمان حمل کند و با ذخیره سوخت فراوان و قابلیت پرواز سریع، مدت زمان زیادی را در حالت پروازی سپری کند، بدون اینکه خلبان نیاز به استفاده از ماسک داشته باشد، زیرا کابین آن شرایط بسیار بهتری نسبت به نسل های قبلی برای خلبان و ناوبر دارد.
سوخو 34 با طول حدود 23 متر و بال 14.7 متری متکی به دو موتور پر قدرت می تواند در عملیات رزمی 1100 کیلومتر پیمایش داشته باشد و هنگام گشتزنی این توان به 4000 کیلومتر می رسد و می تواند 15 کیلومتر اوج بگیرد.
نیروی دریایی روسیه همچنین برای اطمینان یافتن از تامین امنیت هوایی پایگاه های محل استقرار جنگنده ها، کارشناسان نظامی و تجهیزات و تسلیحات پیشرفته خود در سوریه، چندین ناو و یگانی از حرفه ای ترین نظامیان خود معروف به «شیطان دریایی» یا «مرگ سیاه» را به آب های مدیترانه ای این کشور گسیل کرده است تا ماموریت خود را انجام دهند.
اعضای کماندویی شیطان دریایی با دوره های مداوم، گذراندن سخت ترین آموزش های رزمی، توان تحمل بدترین شرایط ماموریت های زمینی، دریایی و هوایی را دارند و از کارکشته ترین واحدهای نیروی دریایی در جهان هستند که می توانند مشابه نیروهای ویژه یا تفنگدران دریایی آمریکا عمل کنند.
این گروه از جنگاوران روسی با برخورداری از پیشرفته ترین تجهیزات انفرادی و وسایل پیشرفته ارتباط فردی با ستاد فرماندهی، استفاده از تجهیزات مدرن گروهی و رصد آسمانی، توان زیادی برای تامین امنیت هوایی حوزه تحت پوشش یا انجام ماموریت های دشوار دارند و هدف اصلی اعزام آنان به سوریه می تواند جلوگیری از نفوذ پنهان اعضای گروه های تروریستی فعال در سوریه به مراکز و مواضع محل فعالیت نظامیان روسی و همچنین حمله به این اماکن تحت پوشش هواپیماهای ناشناس باشد.
در چارچوب انجام همین ماموریت، دیروز (جمعه) ناو گروه دریایی روسیه مستقر در آب های ساحلی سوریه همراه کماندوهای روسی، رزمایش «دفاع از حریم هوایی پایگاه نظامی لاذقیه» را آغاز کردند که در جریان آن افزون بر هدف گیری هوایی جنگنده های فرضی دشمن، عملیات پنهانی تروریستی نیز رصد و با آن مقابله می شود.
ارتش روسیه با درخواست رسمی سوریه و پس از دریافت مجوز پارلمانی، بمباران گسترده مواضع تروریست ها در سوریه بویژه داعش را آغاز کرده که براساس آخرین گزارش ها، تاکنون ضربات شدیدی به تروریست ها وارد شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/