گفتنی است، تنها مصرف 200 میلی گرم کافئین کافی است تا ساعت بیولوژیک بدن افراد دچار اشتباه شده و یک ساعت کمتر از ساعت واقعی تنظیم شود.
بررسیها نشان می دهند، کارشناسان امیدوارهستند از محرک قهوه به عنوان نوعی دارو جهت درمان مشکل بدخوابی، بیخوابی، سرگیجه و سایر مشکلات ناشی از برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن افراد استفاده کنند.
بر اساس پژوهشها نوشیدن قهوه در شب باعث به تاخیر افتادن خواب به میزان یک ساعت می شود.
کارشناسان ایالات متحده و بریتانیا در یک تحقیق مشترک اثر کافئین را بر بدن و ساعت بیولوژیک بدن بر روی یک گروه داوطلب زن و مرد در یک آزمایشگاه فاقد ساعت و پنجره به مدت هفت هفته بررسی کردهاند.
به دستهای از این داوطلبان قبل از خواب یک قرص حاوی کافئین و به دسته دیگر دارو نما داده شد.
آن دسته از داوطلبان که داروی حاوی کافئین مصرف کرده بودند دچار یک ساعت بیخوابی شدند.
به طور معمول یک لیوان قهوه حاوی 100 میلی گرم کافئین است و میتواند بر ساعت خواب و بیداری افراد بسیار قویتر از چای و یا سایر نوشیدنیها تاثیر بگذارد.
کارشناسان با آزمایش بزاق دهان داوطلبان هر دو گروه سطح متفاوتی از هورمون ملاتونین را در خون آنها شناسایی کردهاند.
حتی در برخی داوطلبان سطوح کمی از کافئین سبب بی خوابی تا 2 ساعت در آنها شده اتس.
محققان مرکز شورای پزشکی دانشگاه کمبریج اعلام کردهاند کافئین دارای یک اثر خاص و منحصر بفرد بر ساعت بیولوژیک انسان است.
نتایج این پژوهش در مجله Science Ttanslational Medi cine به چاپ رسیده است.
تا به حال دانشمندان اثرات خاصی از قهوه را کشف کردهاند که از آن جمله جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها چون سرطان، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی بیماری آلزایمر است.
کارشناسان بر این اساس در حال تحقیق برای ساخت نوعی داروی تنظیم کننده ساعت بدن ویژه افرادی که به سفرهای هوایی بلند مدت میروند، هستند که در ترکیب آن از کافئین استفاده شده باشد.
معمولا هنگامی که سفرهای هوایی از غرب به شرق صورت میگیرد مسافران بیشتر دچار بر هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن میشوند.
بر هم خوردن ساعت خواب سبب به وجود آمدن مشکلاتی چون سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، بیخوابی، بدخوابی، کاهش سطح هوشیاری و تمرکز میشود و این حالات میتواند چند روز یا حتی چند هفته به طول بینجامد. افراد سالمند و کودکان بویژه بیشتر از سایر گروههای سنی در معرض عوارض ناشی از بر هم خوردن ساعات خواب قرار میگیرند.
تا به حال انواع شیوه های درمانی و حتی محصولات کمکی برای کاهش عوارض این مشکل ساخته شده است از جمله ماسکهای تابش کننده اشعه نور سبز برای تغییر هورمون ملاتونین و برخی داروها و مسکنها، حتی کارشناسان در نظر دارند نوعی واکسن جهت رفع این مشکل ساخته و روانه بازارها کنند.
انتهای پیام/