سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جشن نفس فرهنگسازی اهدای عضو در کشور است

رییس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری جشن نفس از 12 سال پیش تا کنون افزود: جشن نفس در تهران و با حضور مسوولان، هنرمندان، ورزشکاران، بیماران و خانواده های اهدا کننده و همچنین گیرندگان اعضا در تهران برگزار می شود.

به گزاش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبدا، دکتر کتایون نجفی زاده رییس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت اهدای عضو از مرگ مغزی را پدیده ای دانست که در آن ابعاد گوناگون جامعه مانند تیم پزشکی و درمانی، رسانه ها و هنرمندان درگیر هستند و اظهار داشت: برای اهدای اعضا از افراد مرگ مغزی، رضایت خانواده ضروری است.
وی تصریح کرد: برای اینکه خانواده ها بتوانند در شرایط سخت بروز مرگ مغزی عزیزانشان بهترین تصمیم را بگیرند لازم است تا آنها اطلاعات کافی در خصوص مرگ مغزی و اهدای عضو را داشته باشند بنابراین یکی از ضروریات هر جامعه فرهنگسازی در زمینه مرگ مغزی و اهدای اعضا به منظور نجات بیماران نیازمند پیوند اعضا است.

دکتر نجفی زاده هدف از برگزاری جشن نفس را فرهنگسازی در زمینه مرگ مغزی و اهدای اعضا عنوان کرد و گفت: به جرات می توان از گفت که این مراسم، یکی از معدود مراسم هایی است که می توان در زمانی کوتاه، ابعاد مختلف یک پدیده اجتماعی را دور هم جمع کرد و در یک جا به نمایش گذاشت.

رییس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت نقش رسانه ها را در اطلاع رسانی این جشن بسیار مهم توصیف کرد و افزود: رسانه ها می توانند در این جشن از نیت خیر خانواده های اهدا کننده عضو، وضعیت انتظار بیماران نیازمند پیوند عضو و نیز وضعیت قبل و بعد بیمارانی که پیوند اعضا داشته اند اطلاعات صحیحی را به جامعه منتقل کنند.

دکتر نجفی زاده گفت: یکی از شاخص های پیشرفتگی علمی هر کشور، پدیده اهدای عضو و پیوند اعضا در آن است که فرهنگ آن می تواند با هنر هنرمندان به نحو صحیح به جامعه منتقل شود زیرا آنها می توانند نقش بسیار بزرگی در فرهنگسازی داشته باشند.

وی از حرکت زیبای یکی از هنرمندان کشورمان در ایجاد کمپینی تحت عنوان"8=1" تمجید کرد و گفت: این کمپین نشان گر این است که پس از مرگ مغزی امکان اهدای عضو و بخشش زندگی از یک نفر به 8 نفر وجود دارد و توانسته موج گسترده ای را در کشور ایجاد کند که نمایانگر نقش ویزه هنرمندان در ارتقاء فرهنگ اهدای عضو در جامعه است.

رییس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت ادامه داد: پس از اهدای عضو عسل بدیعی هنرمند فقید کشورمان، در خواست مردم برای داشتن کارت اهدای عضو به حدی افزایش یافت که سامانه اهدای عضو به مدت یک هفته قادر به ارائه خدمات به مردم نوع دوست ایران نبود.

دکتر نجفی زاده خاطر نشان کرد: کلیه هنرمندانی که علاقه و قصد فعالیت در زمینه اهدای عضو را دارند جهت گرفتن اطلاعات صحیح، می توانند به اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت، انجمن اهدای عضو ایرانیان و همچنین واحدهای فراهم آوری اعضای پیوندی سراسر کشور مراجعه کرده و در این امر خیر خواهانه شریک باشند.

وی داشتن کارت اهدای عضو را به معنای تمایل قلبی یک فرد به منظور اهدای اعضای بدنش پس از مرگ مغزی دانست و داشتن این کارت را در تصمیم گیری خانواده ها در شرایط دشوار، بسیار موثر عنوان کرد.

دکتر نجفی زاده افزود: هموطنان عزیز می توانند برای دریافت کارت اهدای عضو به سامانه مرکزی کارت اهدای عضو وزارت بهداشت به نشانی ehda.center مراجعه و پس از تکمیل اطلاعات لازم، کارت خود را بلافاصله دریافت کنند و با تکمیل ثبت نام، اطلاعات افراد در سامانه، ثبت می شود و از طریق واحدهای فراهم آوری اعضای پیوندی در کل کشور قابل دسترسی خواهد بود.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.