سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنبیه، به منظور تغییر رفتار کودک

یک روان‌شناس گفت: تنبیه کودک نباید به طور جسمی ،روانی و به منظور تخلیه خشم والدین انجام شود.

ربابه غفار تبریزی روان‌شناس در گفتگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در هنگام انجام عمل ناپسند از سوی کودکان، عکس‌‌العمل‌های شدید والدین می‌تواند سبب لجبازی کودک و اصرار وی به انجام آن کار شود.

وی تصریح کرد:  رفتارهایی همچون تهدید کردن، فریاد‌زدن، ترساندن، کمک زدن، بکار بردن اصطلاحات زشت، نه تنها سبب تحقیر کودک شده بلکه وی را خشمگین کرده و می‌تواند در خفا و  به دور از چشم خانواده‌ آن کار را تکرار کند.

غفار تبریزی تأکید کرد: والدین در صورت انجام عمل ناپسند از سوی کودک ابتدا با فرزند خود از عواقب آن کار با ملایمت و قاطعیت صحبت کرده و به وی هشدار دهند که در صورت تکرار او را تنبیه خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: تنبیه کودک نباید جسمی روانی و به صورت تهدید باشد بلکه باید وی را از موارد مورد علاقه‌اش همچون تماشای تلویزیون، بازی کردن، بردن به میهمانی و پارک محروم کنند.
غفار تبریزی افزود: در صورت تکرار کارناپسند در چشمان کودک نگاه کرده و به کودک بگویند که الان تو را تنبیه خواهم کرد. و وی را واقعا از کارهای و تفریحات مورد علاقه‌اش محروم کنند.

این روانشناس اذعان کرد: میزان، نوع، شدت و مدت زمان محروم کردن کودک باید متناسب با عملکرد وی و با مشورت روانَشناس کودک طبقه‌بندی شده و صورت بگیرد.

غفاری گفت: به هنگام انجام کارهای شایسته کودکان را تشویق کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.