سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هفتم مهرماه سالروز شهادت حجت السلام سید عبدالکریم هاشمی نژاد

نقشه ترور شهید هاشمی نژاد از درون سازمان منافقین طرح ریزی گردید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدِ شهید، عروج خونین خود را امری حتمی می دانست و خود را برای آن آماده ساخته بود. در روز هفتم مهرماه 1360 هم زمان با شهادت حضرت جوادالائمه علیه السلام ، سید عبدالکریم رأس ساعت هفت صبح به مکان حزب جمهوری اسلامی رفت و در کلاسی که دانش پژوهان انتظار او را می کشیدند، حضور یافت.

گروه فرهنگ مقاومت - هفتم مهرماه، مصادف است با سال گرد شهادت سردار سرافراز قلم و سخن، عالمِ مجاهد، حجت الاسلام و المسلمین حاج سید عبدالکریم هاشمی نژاد. شهید هاشمی نژاد از جمله یاران صدیق امام خمینی رحمه الله بود که در شکل گیری نهضت های مردمی و به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی نقش به سزایی داشت. سال روز شهادت این مبارز آزاده و خستگی ناپذیر را به ملّت شهیدپرور ایران تسلیت می گوییم.

ولادت

به گزارش بولتن نیوز شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد فرزند سید حسن، در سال 1311 ش در شهرستان بهشهر استان مازندران، درخانواده ای متدین و مستضعف پای به عرصه خاک نهاد. پدرش مردی با ایمان بود که مغازه نفت فروشی داشت و با درآمد مختصری که حاصل تلاش فراوانش بود، مخارج زندگی را تأمین می کرد. مادر شهید هاشمی نژاد «ساره» نام داشت که با دل سوزی و محبت فراوانْ به تربیت و پرورش وی پرداخت.

ویژگی های بارز اخلاقی

شهید هاشمی نژاد در برابر خداوند تسلیم محض بود و علاقه و ارادت خاصی به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام داشت. ایشان نسبت به انجام فرایض و ترک محرمات بسیار جدّی بود و به راحتی از خطاهای دیگران درباره خودش می گذشت. با توده های مردم به ویژه قشر محروم و مستضعف رابطه نزدیکی داشت و به یاری آنان می شتافت. ایشان با سعه صدر، آراء و افکار مخالفان را می شنید و به بحث و مناظره با آن ها می پرداخت. نسبت به مسائل فرهنگی بسیار حسّاس بود و تاریخ اسلام را به خوبی تحلیل می کرد. شجاعت کم نظیر، نظم در کار و وفای به عهد، از دیگر صفات بارز او به شمار می آمد.

آغاز فعالیت های سیاسی

فعالیت های سازمان یافته سیاسی شهید هاشمی نژاد پیش از سال 1340 آغاز شد. او در منابر و سخنرانی ها و جلسات مخفی و آشکار، به شدت از رژیم شاه انتقاد می کرد. بارها به شهربانی احضار شد و او را تهدید کردند، ولی وی به فعالیت های خود ادامه می داد تا این که در سراسر کشور از رفتن به منبر و سخن رانی منع شد. شهید هاشمی نژاد گرداننده اصلی فعالیت های انقلابی در استان خراسان بود و با شهامت تمام به نشر اعلامیه های تند و صریح بر ضد رژیم با امضای خودشان و شخصیت هایی هم چون حضرت آیت اللّه خامنه ای می پرداخت.

فعالیت های شهید پس از پیروزی انقلاب

شهید هاشمی نژاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با رأی قاطع مردم استان مازندران به مجلس خبرگان راه یافت و در تصویب قوانین حیاتی، بیش ترین نقش را ایفا کرد. ایشان در قضایای جنگ تحمیلی چند بار به همراه حضرت آیت اللّه خامنه ای به مناطق جنگی رفت. او هم چنین در افشای خیانت های بنی صدر و جبهه متحد سلطنت طلب ها و منافقین سهم به سزایی داشت.

عروج سرخ

نقشه ترور شهید هاشمی نژاد از درون سازمان منافقین طرح ریزی گردید. سیدِ شهید، عروج خونین خود را امری حتمی می دانست و خود را برای آن آماده ساخته بود. در روز هفتم مهرماه 1360 هم زمان با شهادت حضرت جوادالائمه علیه السلام ، سید عبدالکریم رأس ساعت هفت صبح به مکان حزب جمهوری اسلامی رفت و در کلاسی که دانش پژوهان انتظار او را می کشیدند، حضور یافت. ساعت هشت صبح، هنگامی که در حال خروج از کلاس بود، یکی از منافقین در حالی که ضامن نارنجک را کشیده بود، سید را از پشت در بغل گرفت و نارنجک را جلوی شکم او قرار داد و با شدت او را به صورت روی زمین خوابانید. چند ثانیه بعد نارنجک منفجر شد و یکی از پرچم داران انقلاب اسلامی، با بدن پاره پاره و دست های قطع شده، هم چون علم دار کربلا به خیل شهدا پیوست. پیکر مطهر شهید هاشمی نژاد در «دارالزهد» حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام به خاک سپرده شد. در آن روزها، کشور در غم این عالم مجاهد به سوگ نشست و در خراسان سه روز عزای عمومی اعلام شد.

شهید هاشمی نژاد در کلام امام خمینی رحمه الله

حضرت امام خمینی رحمه الله در روز شهادت شهید هاشمی نژاد فرمودند: «اناللّه و انا الیه راجعون. در روز شهادت امام جواد علیه السلام یکی از فرزندان و تبار آن خانواده به شهادت رسید. شهید هاشمی نژاد که من از نزدیک با او آشنا بودم و خصال و تعهد آن شهید را لمس کرده بودم و مراتب فضل و مجاهدت آن، بر اشخاصی که او را می شناسند پوشیده نیست. امروز در شهادت سلف صالح، این خلف صالح و متعهد از دست ما گرفته شد و من نمی دانم که انگیزه این شرارت که مشغولند این گروهک های ضعیف و نادان و عمّال قدرت های بزرگ خصوصا آمریکا چه می خواهند و چه انگیزه دارند؟ این ها می خواهند با کشتن اولاد پیغمبر و با به عزا نشاندن امام عصر سلام اللّه علیه و مؤمنین، ضربه به اسلام بزنند؟ اسلام از این شهدا و بالاترین شهدا را در راه هدف تقدیم کرده است».

شهید هاشمی نژاد در کلام مقام معظم رهبری(مدظله العالی)

مقام معظم رهبری درباره شهید هاشمی نژاد فرموده اند: «شهید هاشمی نژاد مسئولیت سنگین خود را از سال 1341، یعنی در طول نوزده سال به خوبی انجام داد و با کمال سربلندی به شهادت رسید. البته شهادت برای شخصی مثل این عالم بصیر و سخنور و بزرگ وار یک افتخار است، هم چنان که برای کشندگان و دشمنانش مایه روسیاهی است. هاشمی نژاد از لحاظ شخصی، فرد متواضعی بود. انسان شجاعی بود. خوش فکر و خوش قریحه بود. زحمت کشیده و درس خوانده بود. بی طمع و بدون چشم داشت به مال و مقام کار می کرد و به کار علاقه داشت. صداقت و اخلاص و وفای او را همه می دانند. او یک شخصیت از همه نظرممتاز بود. من احساس می کنم برادر عزیز و گران بهایی را که قلبا و روحا به او خیلی متکی بودم و همواره به او دل خوش و امیدوار بودم از دست داده ام. مردم خراسان یک پدر دل سوز و یک برادر علاقه مند و فداکار را ازدست دادند و ملت ایران یک فرزند نمونه ارزشمند و کم نظیر را».

آثار و تألیفات شهید هاشمی نژاد

مناظره دکتر و پیر؛ درسی که حسین علیه السلام به انسان ها آموخت؛ قرآن و کتاب های دیگر آسمانی؛ پاسخ ما به مشکلات جوانان؛ مشکلات مذهبی روز؛ مسائل عصر ما؛ اصول پنج گانه اعتقادی (در دو جلد)؛ مقالاتی چند در مجله مکتب اسلام؛ رهبران راستین؛ هستی بخش؛ راه سوم بین کمونیزم و سرمایه داری؛ زهرا علیهاالسلام و مکتب مقاومت؛ ولایت فقیه و تقریرات اصول آیت الله شیخ علی کاشانی به زبان عربی.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی حوزه
انتهای پیام/
برچسب ها: شهید ، ترور ، نهضت ، انقلاب ، منافقین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.