به گزارش خبرنگار
حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از
ستاد خبری جشن خانه موسیقی؛ محسن رجبپور عضو هیئت مدیره کانون ناشران خانه موسیقی در گفتگو با ستاد خبری جشن خانه موسیقی، گفت: مجموعه فستیوال تهران براساس نظر تصمیم گیرندههای خود قرار را بر این گذاشته است که از همه گونههای موسیقی استفاده کند و بدیهی است که یکی از این گونههای موسیقی، موسیقی پاپ است که در 20 یا 30 سال اخیر در این مملکت رشد کرده و گهگاه در حق آن بسیار ظلم شده است. خانه موسیقی یک نهاد موسیقی است و نباید صرفا برای گونههای خاص موسیقی انجام وظیفه کند. من به عنوان عضوی از این خانه معتقدم فستیوال موسیقی تهران باید تمام گونههای موسیقی شامل پاپ، رپ، راک، سنتی، ارکسترال و کلاسیک را داشته باشد و در آینده نیز چنین خواهد شد.
این تهیهکننده موسیقی تصریح کرد: یکی از دلایلی که من در این فستیوال همکاری میکنم این است که فکر میکنم اینجا قرار نیست همچون جشنواره فجر باشد، جشنوارهای که پس از این همه سال که از برگزاری آن میگذرد هیچ اتفاق خاصی برای آن رخ نداده است بلکه یک دستهای به اصرار و اجبار شرکت کردهاند و آن دستهای هم که به اصرار شرکت نکردهاند افرادی بودهاند که جای دیگر هیچکس راهشان نمیداده است، دراینجا ما نمیخواهیم این اتفاق رخ دهد.
مدیر اجرایی کنسرتهای دومین فستیوال موسیقی تهران، درخصوص انتخاب محمد علیزاده به عنوان خواننده بخش پاپ، اظهار کرد: اولین موضوع این بوده است که برخی از هنرمندان هنوز فرق میان فستیوال موسیقی تهران و دیگر جشنوارههایی که در ایران برگزار میشود را نمیدانند و غالبا نسبت به این موضوعات نافرمانی دارند. ما تلاش کردیم از بین گزینههای موجود از افرادی شروع کنیم که دسترسیمان به آنها راحتتر است. آقای حسینخانی مدیر برنامههای محمدعلیزاده، عضو هیئت مدیره کانون تولیدکنندههای خانه موسیقی نیز هست اعلام کردند که محمد علیزاده پس از اولین تماسی که با او داشتیم از ما استقبال کردند.
رجبپور ادامه داد: اگر بخواهیم کمی به عقب برگردیم و به تجربهای که از جشنواره فجر داریم نگاه کنیم میبینیم این جشنواره طی 10 سال گذشته بخشی از هزینهها را از بلیتفروشی بخش پاپ در آورده است. به هنرمند موسیقی پاپ در آنجا یک رقم ناچیزی پرداخت کرده است، از نظر من ایرادی ندارد ولی این ایراد دارد که در مقابل هنرمندان دیگر بخواهند به آنها بیاحترامی هم بکنند. در فستیوال موسیقی تهران اینطور نیست که ما بگوییم چرا فلانی حضور دارد یا خیر، من در زمان فعالیتم از کار با هنرمند پاپ تا مدیریت ارکستر ملی را برعهده داشتهام که این خود طیف وسیعی از هنرمندان را در برمیگیرد که من با آنها کار کردهام و آنقدری هم که یک تهیهکننده باید از موسیقی و کار خود شناخت داشته باشد را دارم و کم و کسریها را نیز طی سالها جبران کردهام از اینرو اجازه نمیدهم جایی که هستم کسی به دیگری بیحرمتی کند.
وی درباره پیامدهای مثبت برپایی بخش پاپ در فستیوال موسیقی عنوان کرد: این برای تمامی گونههای موسیقی میتواند موثر باشد امروز چون خیلی گونههای موسیقی دیگر را رد میکنند، دیگر پاپ موجه شده است در صورتی که ما سال ها جنگیدیم و گفته ایم که این موسیقی هیچ مشکلی ندارد. پیامد مثبت آن اولا پذیرفتن موسیقیهای دیگر را که این اولین شاخصه این فستیوال و این حرکت است و همان تمرین دموکراسی است. دوم اینکه کم کم موسیقی پاپ نیز خودش را برای حضور جدی تر در کنار موسیقی های کلاسیک، سنتی و موسیقی هایی که جنبه هویتی برای کشور دارند آماده می کند.
وی افزود: من موسیقی سنتی را موسیقی هویتی می دانم چراکه ما هویت ایرانی بودن مان را با این نوع موسیقی نشان می دهیم. موسیقی پاپ نیز موسیقی مردمی و روزمره ما به شمار میرود. موسیقی است که شما هم می توانید با آن تمرکز کنید و هم میتوانید با آن کار دیگری را انجام دهید. این بدنه که بدنه وسیعی از جامعه ماست، خودش را غنی تر می کند. برای اینکه کنار موسیقی هویتی و ارکسترال مملکت قرار بگیرد.
رجب پور در پایان با اشاره به مسائل اجرایی فستیوال خاطرنشان کرد: کنسرت های فستیوال موسیقی تهران از 12 تا 5 مهر هر شب یک اجرا در ساعت 21:30 در سالن همایشهای برج میلاد به روی صحنه می رود. تلاش داریم که این برنامه ها سر وقت اجرا شود. بر اساس سیاست های حمایتی خانه موسیقی سقف بلیت فروشی 100 هزار تومان و به ترتیب 80، 60، 50 و 40 هزار تومان است.
همزمان با شانزدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران، دومین فستیوال موسیقی تهران از 12 تا 15 مهر با اجرای چهار گروه موسیقی در سبک های مختلف در سالن همایش های برج میلاد بروی صحنه خواهد رفت.همچنین مراسم اختتامیه جشن خانه موسیقی با معرفی آلبوم برتر سال و تجلیل از چهره های پیشکسوت هنری 16 مهر در برج میلاد برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/