سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لهستان مشتری نفت خام ایران می شود

وزیر نفت از آمادگی ایران برای فروش نفت خام به لهستان خبر داد و گفت: نخستین قدم برای آغاز دور جدید روابط بین دو کشور، امضای قرارداد خرید نفت خام با این کشور است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن زنگنه پس از دیدار صبح امروز (شنبه، ٤ مهرماه) با یانوش پیخوچنسکی، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لهستان، درباره مهمترین محور این مذاکرات به خبرنگار شانا گفت: لهستان در بخشهای مختلف انرژی برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرده است و با توجه به این که پالایشگاههای لهستان نوسازی شده است می توانند از نفت خام ایران استفاده کنند که بر همین اساس بنابراین ایران پیشنهاد داده است این کشور در نخستین مرحله اقدام به خرید نفت خام از ایران کند.
 
وی محور دیگر مذاکرات را ال ان جی عنوان کرد و با بیان این که در این زمینه در گذشته نیز مذاکراتی انجام شده است، افزود: در لهستان ترمینالهایی برای واردات ال ان جی ساخته شده است و قرار شد ایران به این کشور ال ان جی صادر کند.
 
به گفته زنگنه، با تکمیل پروژه های ال ان جی در کشور ایران اقدام به صادرات آن خواهد کرد.
 
وزیر نفت از علاقمندی لهستان به حضور در بخش پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در این زمینه آنها می توانند با بخش پتروشیمی ایران مذاکره کنند.
 
وزیر نفت ذخیره سازی زیرزمینی گاز و بهینه سازی مصرف انرژی را دیگر محور این مذاکرات عنوان کرد و با اشاره به این که در این دیدار بیشتر درباره کلیات بحث شده است، اظهار کرد: شرکتهای دو کشور  درباره نحوه همکاری با یکدیگر بیشتر مذاکره خواهند کرد.
 
به گزارش شانا، دور تازه گفتگوهای تهران - ورشو در حالی آغاز شد که اوج حجم مبادلات میان دو کشور مربوط به سالهای ٩٢ - ١٣٩١ می شود که به رقم حدود ٥٠٠ میلیون دلار در سال رسید، اما کارشناسان معتقدند ظرفیتهای اقتصادی دو کشور امکان آن را ایجاد می کند که  این رقم به سالانه یک میلیارد دلار برسد.
 
یانوش پیخوچنسکی، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لهستان که امور صنعت، معدن، تجارت، نیروگاه و انرژی این کشور را نیزبرعهده دارد، پس از توافق ایران و گروه ١+٥ در سخنانی این توافق را یک توافق خوب برای جهان و کل منطقه دانست و از آن به عنوان یک گام مثبت برای گسترش همکاریهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایران و لهستان نام برد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.