سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استقلال 70 ساله شد/از دوچرخه سواران آبی پوش تا استقلالیهای مدعی

70 سال پیش در چنین روزی باشگاه دوچرخه سواران که بعدها به نام استقلال تغییر نام داد متولد شد.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال  گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان در یک روز زیبا و به یاد ماندنی در اولین روزهای پاییز تعدادی از دوچرخه سواران با سابقه کشور برای داشتن مرکزی برای گردهمایی‌های دوستانه تصمیم به تاسیس یک باشگاه گرفتند.

چهارم مهر ماه 1324 سر آغاز یک تحول مهم در ورزش ایران بود. باشگاه دوچرخه سواران در ان روز تاسیس شد و حال که 70 سال از آن زمان می‌گذرد، این باشگاه با نامی دیگر یکی از بزرگترین و پر هوادارترین باشگاههای آسیا محسوب می‌شود.

ستوان پرویز خسروانی که تلاش زیادی را برای تاسیس این باشگاه کرد به همراه چندین تن دیگر در چهارم مهر 1324 باشگاه دوچرخه سواران را راه اندازی کرد که ابتدا فقط مخصوص دوچرخه سواری بود. رنگ لباس تیم پیراهن آبی با آستین سفید و شورت و جوراب سفید با رگه‌های آبی انتخاب شد.

از اواسط سال 1325 که فعالیت باشگاه رسما آغاز شد دیگر فقط مخصوص دوچرخه سواری نبود و در رشته‌های پینگ پنگ، بسکتبال، بوکس، کشتی، دو و میدانی، ژیمناستیک، وزنه برداری و اسکی فعالیت می‌کرد.

اما در کنار این رشته‌ها فوتبال نیز تولید یافت و خیلی زود توانست به قدرت برسد.

تیم فوتبال دوچرخه سواران در اولین جام باشگاههای تهران که در سال 1325 با حضور هشت تیم آغاز شد،پس از تیم سرباز که فاتح مسابقات شد، به مقام دوم دست یافت. همچنین در جام حذفی تهران هم پس از تیم دارایی، نایب قهرمان مسابقات شد.

در سال بعد مسابقات دوچرخه سواران به مقام سوم جام حذفی باشگاه‌های تهران دست یافت اما در جام حذفی قهرمان شد و اولین مقام قهرمانی این باشگاه در سال 1326 رقم خورد.

در سال 1327، دوچرخه سواران به علت عدم تامین بودجه کافی، نتوانست در هیچ مسابقه‌ای شرکت کند.

در همین سال تیم فوتبال سرباز منحل شد و اکثر اعضای این تیم به دوچرخه سواران پیوستند، از اینجا بود که شالوده تیم بر دوش نظامیان پی ریزی شد و مقدمات تغییر نام و سازمان باشگاه به وجود آمد.

در سال 1328، پرویز خسروانی امتیاز باشگاه را در اختیار گرفت و نام آن بعد از بحث و رای گیری بین اعضای هیئت مدیره به  "باشگاه فوتبال تاج" تغییر و به ثبت رسید.

وابستگی باشگاه به پایه‌های نظام سابق و حضور نخست وزیر وقت در هیئت مدیره باعث شده بود که بودجه قابل توجهی از طریق دولت در اختیار این باشگاه قرار بگیرد و به باشگاه ثروتمندی تبدیل شود و شعباتی از آن در شهرستانها و حتی  خارج از کشور به وجود آید.

سال 1349 یک سال ویژه برای تیم فوتبال تاج بود. در سومین دوره جام باشگاههای آسیا  که در این سال در تهران برگزار می‌شد، به دیدار فینال راه یافت و در 31 فروردین و در ورزشگاه امجدیه در حضور بیش از سی هزار تماشاگر، دو بر یک حریفش را شکست داد و بر بام آسیا ایستاد.

در همان سال، اولین لیگ سراسری ایران برگزار شد و تیم تاج که آن زمان در اوج بود، به  مقام قهرمانی این مسابقات نیز دست یافت.

تیم تاج که تا سال 1358 عناوین متعددی را به دست آورده بود در آن سال و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تغییر نام داد و با نام استقلال در صحنه فوتبال کشور حاضر شد.

12 سال بعد یعنی در سال 1370، استقلال دومین قهرمانی‌اش را در آسیا به دست آورد و پس از 20سال بار دیگر بر بام آسیا ایستاد و حالا 24 سال است که استقلالی‌ها در حسرت این هستند که بار دیگر، طعم قهرمانی در آسیا را بچشند.

حال در یک روز زیبای پاییزی دیگر و 70 سال بعد از آنکه آن دوچرخه سوران یک باشگاه را تاسیس کردند، باشگاه استقلال تولد 70 سالگی خود را جشن می‌گیرد و در این 70 سال، قلب‌های زیادی به عشق این تیم تپید و همچنان هم می‌تپد و اشکهای زیادی برای باخت این تیم ریخته شده و با بردهایشان خیلی‌ها را سر ذوق آورده‌اند.

** افتخارات استقلال؛

* قهرمانی جام حذفی تهران: 4 بار

* قهرمانی جام  باشگاههای تهران: 14 بار

* قهرمان جام حذفی ایران: 6 بار

* لیگ سراسری ایران: 8 بار

* قهرمان لیگ دسته سوم: یک بار

* قهرمان جام باشگاه‌های آسیا: 2 بار

انتهای پیام/

برچسب ها: استقلال ، 70سال ، تاسیس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۳۸ ۰۵ مهر ۱۳۹۴
دنیا استقلال
فری
۰۲:۳۷ ۰۵ مهر ۱۳۹۴
تفلدش مبارررررررررررک 2702 ساله بشه
اس اس
۰۲:۳۲ ۰۵ مهر ۱۳۹۴
تولدت مبارک باشگاه محبوب من