سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فروش مرغ با کد رهگیری!

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: از چهار روز دیگر مرغ در تهران با کد رهگیری به فروش می‌رسد و مردم می‌توانند با ارسال این کد به سامانه، از سلامت فرآورده مطمئن شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر مهدی خلج گفت: بزودی سامانه ردیابی روی بسته‌های مرغ در سراسر کشور فراگیر خواهد شد و از چهار روز دیگر نیز این طرح در تهران عملیاتی می‌شود که در آن مردم می‌توانند با ارسال کد رهگیری روی بسته خریداری شده به سامانه 30008903 تمام اطلاعات خرید خود را دریافت کنند.

وی با اشاره به عرضه 225 هزار دام در مراکز عرضه‌ای که روز گذشته به مناسبت عید سعید قربان دائر شده بود، گفت: از مجموع این دام‌ها تنها 105 هزار رأس دام در مراکز مجاز ذبح و بقیه به طور خانگی ذبح شدند.

خلج افزود: کارشناسان مرکز هفت درصد ذبح‌های دامی را غیر قابل مصرف و 25 در هزار آن‌ها را نیازمند اصلاح جزئی دانستند، ضمن این که روحانیون نیز بر اصول شرعی ذبح دام نظارت می‌کنند در حالی که ممکن است لاشه‌هایی که خارج از مراکز مجاز ذبح شده‌اند، بعضاً غیر قابل مصرف باشند.

وی گفت: در روز عید سعید قربان هزار و 800 مرکز عرضه دام در سراسر کشور دایر شده بود و هزار و 500 اکیپ دامپزشکی هم بر این مراکز و عرضه دام به صورت بهداشتی نظارت داشتند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور خواهان توجه مردم به خرید دام و فراورده‌های دامی از مراکز معتبر شد و افزود: از مردم می‌خواهیم از خرید دام و هرگونه فراورده دامی خارج از شبکه‌های مجاز عرضه خودداری کنند، ضمن این که به مردم اطمینان می‌دهیم تمام فراورده‌های دامی شبکه‌های مجاز عرضه از نظر بیماری‌های قابل انتقال به انسان و مشکلات ویروسی و بهداشتی ایمن شده‌اند.

خلج با بیان این که از نظر مراجع بین المللی مرجع صلاحیتدار در ایران برای صدور مجوز صادرات فراورده‌های دامی سازمان دامپزشکی ایران است، گفت: به همین دلیل این سازمان سال گذشته بیش از 31 هزار و 120 مجوز را برای عرضه فراورده‌های دامی به خارج صادر کرده و در شش ماه نخست امسال نیز بیش از 15 هزار مجوز بهداشتی صادر شده است.

وی سلامت را شرط لازم صادرات و عرضه فراورده‌های دامی دانست و افزود: سال قبل بیش از 2 میلیون و 260 هزار بازدید از اماکن تولید، عرضه و فروش فراورده‌های دامی داشتیم و در این بازدیدها همکاران ما بیش از 33 هزار تن مواد خوراکی دامی را از چرخه مصرف انسانی خارج کردند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ریشه 60 درصد بیماری‌های عفونی و 75 درصد بیماری‌های جدید انسان را انتقال از دام و فراورده‌های دامی دانست و گفت: به همین دلیل بی‌توجهی به این بخش و کاستن از نظارت بر فرآورده‌های دامی به طور مستقیم سلامت انسان را تهدید می‌کند.

خلج افزود: با تشدید بازرسی‌ها و تلاش‌های همکاران ما در شش ماه نخست امسال بیماری‌های ویروسی قابل انتقال به انسان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 55 تا 65 درصد کاهش یافته است.

وی ارزش اقتصادی فعالیت‌های دامپروری کشور را در حال حاضر سالانه 130 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: طبق نظر مراجع معتبر تحقیقات بین المللی فعالیت‌های دامی تا 25 درصد افزایش تولید را در کشور به دنبال خواهد داشت.

منبع: شبکه خبر

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.