سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیامد حوادث فاجعه بار مکه به نفع کدام شاهزاده خواهد بود؟

درگیری میان شاهزادگان سعودی بر سر قدرت پس از مرگ عبدالله، موضوعی نیست که فرزندان و نوادگان عبدالعزیز قادر به پنهان ساختن آن باشند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خبری که دیروز در وب سایت لبنانی الدیار منتشر و در آن مقصر اصلی این حادثه محمدبن سلمان پسر پادشاه عربستان معرفی شد و از قضا بازتاب زیادی در ایران و کشورهای منطقه داشت، روزنه تازه‌ای به بحث درگیری‌های داخلی این کشور بر سر قدرت باز می‌کند.

پادشاه شدن ملک سلمان پس از مرگ عبدالله، در حالی که از بیماری آلزایمر رنج می‌برد و کنار زده شدن رقبای جدی دیگر مانند شاهزاده مقرن ولیعهد سابق سعودی و اعطای اختیارات و قدرت بی‌حد و حصر به محمد بن سلمان فرزند پادشاه، جانشین ولیعهد کشور و وزیر دفاع، همگی زمینه‌های لازم برای آغاز یک نوع رقابت زیرپوستی و پنهان میان شاهزادگان را فراهم ساخت.

خاندان سلمان که در قدرت هستند از هر فرصتی برای تضعیف و از میدان به در کردن رقبای خود بهره برده‌اند خصوصاً این که محتمل است برخی از آن‌ها مانند محمدبن نایف ولیعهد کنونی پادشاه و حاکم مکه، از حمایت کشورهای قدرتمند غربی از جمله آمریکا نیز برخوردار باشند.

از سوی دیگر کنار زده‌شدگان از قدرت و مدعیانی که باور دارند امر حکومت و پادشاهی را بهتر از خاندان سلمان می‌دانند و به این امر اولی تر بوده‌اند نیز به نوبه خود از هیچ تلاشی در همین راستا مضایقه نمی‌کنند. یکی از این افراد محمدبن نایف است که خود را در جایگاه پادشاهی عربستان می‌داند و هم اکنون ولیعهد عربستان است و شدیداً به حمایت دموکرات‌های آمریکایی برای رسیدن به این جایگاه دل خوش کرده است.

از این رو یکی از اصلی‌ترین درگیری‌ها، میان خاندان سلمان و خاندان نایف و در واقع میان دو محمد است. یکی پسر نایف بن عبدالعزیز و دیگری پسر سلمان بن عبدالعزیز، آن یکی محمد بن نایف، ولیعهد عربستان ، امیر مکه و مسئول حج و دیگری محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور.

محمد بن سلمان علاقمند است که خود ولیعهد پدر باشد تا این که جانشین ولیعهد او خصوصاً این که عملاً با وضعیت بیماری پادشاه، ولیعهد، عملا پادشاه کشور خواهد بود. از این رو محمد بن سلمان اختلاف و رقابت شدیدی با محمد بن نایف بر سر ولیعهدی دارد و بی‌میل نیست که با بی‌کفایت نشان دادن او سمت ولیعهدی را از وی گرفته و خود جانشین پدر شود.

بر همین اساس حوادث دردناک مسجدالحرام و منا که منجر به کشته شدن بیش از هزار نفر از حجاج بیت‌الله الحرام از جمله حجاج عزیز ایرانی شد، سوای از این که رسوایی بزرگی برای دولت سعودی در صحنه بین‌المللی و در میان کشورهای اسلامی به بار می آورد، به شدت موقعیت محمدبن نایف را در معرض خطر قرار داده و حتی ممکن است به خلع او از مقام امیرالحاجی و امارات مکه و حتی تزلزل موقعیت ولیعهدی او شود.

با توجه به مهیا بودن بسترهای رقابتی شدید میان این دو شاهزاده برای رسیدن به جایگاه پادشاهی، این احتمال که حوادث تلخ روی داده در این دور از مناسک حج توطئه‌ای از سوی محمد بن سلمان، برای بی اعتبار کردن و بی کفایت نشان دادن محمد بن نایف باشد، قوت می گیرد. خصوصاً این که در چند ماه گذشته شایعات و اخباری چه در عربستان و چه در آمریکا نقل شده است که پادشاه ، قصد دارد پس از برگزاری مناسک حج از سمت خود کناره گیری کرده و رسماً پسرش محمد بن سلمان را جانشین خود کند اما مانع اصلی در محقق شدن این امر طرفداران بن نایف در داخل و طرفداران او در خارج و خصوصا در آمریکا هستند.

اما با رخدادهای فاجعه بار و دردناکی که همگی در حوزه نفوذ و مسئولیت محمدبن نایف رخ داده است، دیگر مجالی برای عرض اندام و دفاع از او باقی نمی‌ماند و لاجرم یکی از تبعات این حوادث، حذف و یا تضعیف شدید رقیب اصلی بن سلمان برای دست یابی به تاج پادشاهی خواهد بود.

و اما خبری که توسط وب سایت الدیار لبنان درباره مقصر جلوه دادن محمد بن سلمان پسر پادشاه سعودی در حادثه ناگوار منا منتشر شد، می‌تواند اقدامی از سوی محمدبن نایف برای خنثی کردن توطئه رقیب تلقی شود.

این سایت که گفته می‌شود به یک شاهزاده سعودی ناراضی تعلق دارد همچنین از صدور حکم اعدام از سوی پادشاه برای 28 مسئول خاطی خبر داده است که می‌تواند تعریضی زیرکانه به نقشه بن سلمان داشته باشد مبنی براین که او قصد دارد به اسم مجازات خاطیان، در واقع بدون تحریک افکار عمومی، مخالفان و رقبای جدی خود در راه رسیدن به پادشاهی را از میان بردارد.

این حوادث دردناک چه ناشی از توطئه باشند یا صرفاً تصادفی و ناشی از سهل‌انگاری مسئولان امر و چه منجر به حذف محمدبن نایف از گردونه قدرت بشوند یا نه، لکه ننگی بر پیشانی خاندان آل سعود خواهند بود.

آنچه در این دور از مناسک حج رخ داد بدون شک مهر مردودی بر پای کارنامه عملکرد ضعیف ریاض است که صرفاً نمایشی تراژیک از بی‌کفایتی در انجام بدیهی‌ترین وظیفه خود که حفظ جان حجاج بیت الله الحرام است را ارائه کرد.

اما اگر قراین مبنی بر توطئه بودن حوادث این دوره از مناسک حج به حد اثبات ادعا برسد، بیانگر روح کثیف حاکم برخاندان سعودی و خصوصاً خاندان سلمان بن عبدالعزیز خواهد بود که برای دست‌یابی به قدرت، حتی از کشتار حجاج بیت الله الحرام و هتک حرمت حریم امن الهی نیز ابایی ندارند.

منبع: خبر آنلاین

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۳
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۴
اینها خائنین حرم هستند نه خادمین