سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آرین منش در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران:

هیچگاه ذهنیت مثبتی از فعالیت‌های حزبی در جامعه ایجاد نشده است

یک فعال سیاسی گفت: هیچگاه ذهنیت مثبتی از فعالیت‌های حزبی در جامعه ما ایجاد نشده است.

جواد آرین منش در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با ناکارآمدی احزاب در ایران اظهار داشت: ناکارآمدی احزاب ریشه تاریخی دارد و در کشور ما به قبل از انقلاب برمی‌گردد.

وی در ادامه افزود: هیچگاه احزاب در کشور ما نهادینه نشدند و عمده احزابی که در کشور ما بوجود آمدند وابسته به بیگانگان بودند، مانند حزب توده که از خارج از کشور هدایت می‌شد و یا احزابی وابسته به امپریالیسم شرق و غرب در کشور ایجاد شد.

آرین منش با اشاره به اینکه احزاب در گذشته برخواسته از میان توده‌های مردم و نظام مردم سالاری نبود، گفت: در گذشته حزب رستاخیز وابسته  به دولت شاهنشاهی و استکبار جهانی بود اما پس از انقلاب تشکل‌ها و احزاب سیاسی درگیر تنش‌ها و اختلاف سلیقه‌ها شدند که بعضا نیز به انحراف کشیده شدند.

این فعال سیاسی در ادامه افزود: قبل از انقلاب سازمان مجاهدین خلق و چریک‌های اکثریت و اقلیت و مارکسیست‌ها و... به طوری عمل کردند که منجر به درگیری‌های مسلحانه و مقابله با نظام شدند که نهایتا با بدبینی مردم روبه رو و خسارت‌هایی وارد و جوانانی به انحراف کشیده شدند.

وی با بیان اینکه هیچگاه ذهنیت مثبتی از فعالیت‌های حزبی در جامعه ما ایجاد نشده است، ادامه داد: مثبت‌ترین فعالیتی که صورت گرفت مربوط به تشکیل حزب جمهوری اسلامی که علیرغم گستره خوبی که ایجاد شد به دلیل اختلاف سلیقه‌ها با اشارات حضرت امام(ره) تعطیل شد.

آرین منش با اشاره به اینکه احزاب نیازمند حمایت دولت‌ها و حاکمیت هستند، گفت: پس از فروپاشی حزب جمهوری اسلامی هیچگاه احزاب مورد حمایت دولت‌ها واقع نشدند و حتی برخی از رؤسای جمهور مانند احمدی نژاد، یکی از افتخاراتش این بود که به هیچ حزبی وابسته نیست و این را بعنوان یک ارزش معرفی می‌کرد که نشان دهنده عدم حمایت دولت از احزاب است.

این فعال سیاسی با بیان اینکه دلایل و خلاءهای قانونی برای ناکارآمدی احزاب در ایران وجود دارد، تأکید کرد: در قانون اساسی، قانونی برای حمایت از احزاب به تصویب نرسید و این موضوع یکی از دلایلی است که باعث شد احزاب در ایران نهادینه نشوند.

وی اظهار داشت: خلاء وجود احزاب فراگیر باعث شده که نظام مردم سالاری دینی که مبتنی بر انتخابات و فعالیت احزاب است هنوز در کشور ناقص باشد و تا زمانی که احزاب فراگیر وجود نداشته باشند مشارکت سیاسی مردم در انتخابات ناقص و باطل است.

آرین منش در پایان خاطر نشان کرد: عدم وجود احزاب فراگیر موجب می‌شود که افرادی به یکباره خودنمایی کنند و بعنوان رئیس جمهور معرفی شوند.

انتهای پیام/

برچسب ها: احزاب ، انقلاب ، دولت ، حمایت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.