سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گسترش رسانه‌های مجازی موجب مغفول شدن فرهنگ مطالعه شده است

گسترش رسانه‌های مجازی در ایران موجب شده که فرهنگ مطالعه کتاب مغفول واقع شود، در حالی که در پیشرفته‌ترین کشورهای جهان با وجود استفاده از رسانه‌های مجازی، فرهنگ کتاب‌خوانی منسوخ نشده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان حمید عابدی‌ها اظهار کرد: یکی از اقدامات خوبی که در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین آغاز شده برگزاری همایش‌های کتاب‌خوان است.

وی افزود: برگزاری این همایش‌ها نقش مهمی در ترویج فرهنگ مطالعه و رونق اقتصادی کتاب‌فروشی‌ها ایفا می‌کند.

مشاور فرهنگی استاندار قزوین با اشاره به اینکه برخی از نهادها با اقدامات صحیح خود می‌توانند نقش اثرگذاری در ترویج فرهنگ مطالعه داشته باشند، اضافه کرد: برخی از مراکز و نهادها از جمله اداره‌کل کتابخانه‌ها، آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جزو مهم‌ترین مراکزی هستند که نقش مهمی در فرهنگ‌سازی و ترویج کتابخوانی دارند.

عابدی‌ها عنوان کرد: در فرهنگ ما تاکیدات زیادی نسبت به مطالعه شده است، اما کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه کنونی ایران مورد توجه قرار نگرفته و این امر خیلی جدی تلقی نمی‌شود.

وی تصریح کرد: این در حالی است که در عصر حاضر مدرن‌ترین کتابخانه‌های جهان در کشورهای پیشرفته‌ای مانند ژاپن قرار دارد.

مشاور فرهنگی استاندار قزوین گفت: در چنین کشورهایی رشته‌هایی مانند کتابداری جزو معتبرترین رشته‌ها به شمار می‌روند.

عابدی‌ها بیان کرد: البته باید به این نکته نیز توجه کنیم که در این کشورهای پیشرفته رسانه‌های مجازی نیز پیشرفت‌های جدی داشته و مورد استقبال مردم قرار گرفته‌اند، اما این امر موجب نشده که مردم از کتاب فاصله بگیرند.

وی افزود: در کشوری مانند ژاپن، سرانه مطالعه مردم 2 تا 2.5 ساعت در روز است، در حالی که سرانه مطالعه در ایران حدود 2 دقیقه است که این در کشوری که در فرهنگ آن تاکید زیادی نسبت به مطالعه کتاب شده، جای تاسف دارد.

مشاور فرهنگی استاندار قزوین اضافه کرد: البته همین 2 دقیقه نیز با احتساب جامعه بیش از 100 هزار نفری دانشگاهی و حوزوی ایران محقق شده که به مطالعه جزوات دانشجویی، متون روانشناسی غربی و یا اساطیر ایران باستان اختصاص داشته است.

عابدی‌ها خاطرنشان کرد: اشاعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی فعالیت بسیار پسندیده‌ای است و امیدواریم این سنت حسنه ادامه یابد تا شاهد ارتقای سطح فرهنگ مطالعه در جامعه باشیم.

وی در ادامه به عنوان یکی از معرفین دوزاده گانه کتاب در دومین همایش کتاب‌خوان به معرفی کتاب «صوفیسم و تائوئیسم» نوشته «توشیهیکو ایزوتسو» قرآن‌شناس و فیلسوف ژاپنی پرداخت.

مشاور فرهنگی استاندار قزوین گفت: بخش اصلی این کتاب تطبیق بین مولفه‌های عرفان اسلامی و غربی است، بنابراین ما که می‌خواهیم بین ادیان مختلف تطبیق‌هایی انجام دهیم، می‌بینیم در بین تمام مکتب‌های بشری اشتراک‌هایی وجود دارد.

عابدی‌ها افزود: در این کتاب آمده که در هر دو مکتب اسلام و تائوئیسم در مورد مسائل اساسی دین مانند معاد، برزخ و بهشت موضوعاتی مطرح شده است.

منبع: فارس
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.