به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سالهای سال است که بیکاری در کشور ریشه دوانده است و به یکی از مهم ترین معضلات جوانان به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی تبدیل شده است واما با توجه به اینکه روز به روز بر تعداد بیکاران اضافه می شود آنچه مهم است اینکه علت اصلی بیکاری جوانان چیست؟
پرسشی که نظرات و دیدگاههای متفاوتی در خصوص آن ارائه میشود اما با گذشت سالها هنوز در رفع آن موفقیتی حاصل نشده است .کارشناسان اقتصادی معتقدند علل بیکاری جوانان در جامعه امروز به عوامل مختلفی بستگی دارد که نوسانات اقتصادی، عدم توزیع مناسب درآمد و امکانات، عدم جذب نیروی کار در مراکز تولیدی و صنعتی، عدم تناسب بین آهنگ رشد جمعیت و فرصتهای شغلی، ضعف قوانین و مقررات، اتخاذ برخی سیاستهای غلط و فقدان آموزشهای متناسب با نیاز بازار کار از شاخصترین عوامل به شمار میروند.
اما در این بین عده ای نیز عامل اصلی بیکاری را تنبلی و سستی خود جوانان می دانند و معتقدند که این امر موجب شده است تا جوانان به هر شغلی تن ندهند .در واقع بعضی از این جوانان به واسطه محبت های افراطی والدین ، پیش از آنکه سختی را تحمل کنند به خواسته هایشان رسیده اند یا اگر هم قرار باشد شغلی داشته باشند از کسب و کارهایی استقبال میکنند که آسان و کم زحمت و دارای درآمد بالا باشد.
در این خصوص جعفر بای جامعه شناس به آفتاب یزد می گوید: بیکاری جوانان را به دلیل تنبلی می توان به عنوان یک متغیرتاثیرگذار می توان پذیرفت . وی اظهار داشت: در طیفی از طبقه جوانان که تحت تاثیر حاکمیت فرزندسالاری هستند ، متاسفانه تربیت سالمی ندیده ،مهارت های لازم را کسب نکرده و در نتیجه آستانه تحمل شان پایین است و پیش از آنکه این عده از جوانان سختی را تحمل کنند، خواسته هایشان را دریافت کرده اند.
بای بیان داشت:این عده از جوانان در واقع دشواری ها و سربالاهایی را در زندگی تجربه نکردهاندو با بحران جدی مواجه نشدهاند یعنی تحت تاثیر محبت افراطی والدین هیچگاه به موانع جدی و اساسی برنخوردهاند.
این جامعه شناس در ادامه اظهار کرد: این طیف از جوانان بیکار اگر چه تعدادشان کم نیست وبه جرات می توانم بگویم 60 درصد از جوانان نسل حاضر به خاطر محبت های افراطی از سوی والدین ، بیکاری را تجربه می کنند ،چون که از باورهای اعتقادی آنچنانی برخوردار نیستند و مهارت های
اساسی زندگی را هم نتوانستهاند کسب کنند به دنبال ثروتمند شدن یک شبه هستند .
وی افزود: با توجه به اینکه این جوانان در واقع ره صد ساله را می خواهند یک شبه طی کنند به دنبال اقدامات و فعالیت های کسب پول بدون زحمت هستندو هیچ گاه تن به کارهای سخت نمی دهند و با توجه به اینکه دنبال فعالیت های جدی و اساسی برای کسب مال حلال نیستند منجرمی شود به اینکه دست به خطرات ناخوشایندی بزنند یعنی برایشان مهم نیست که پول از چه راهی کسب شود مهم این است که ثروتمند شوند. در واقع این گونه جوانان صبور نیستند که به دنبال درآمد اندک ولی مستمر باشند وخواهان درآمد نجومی در مدت زمان اندک هستند.
منبع: آفتاب یزد
انتهای پیام/