سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خودکفایی چای ایرانی نیازمند حمایت/

سالانه 600 میلیون دلار صرف واردات چای می‌شود/ تامین 90 هزار تن چای کشور از طریق واردات!

رئیس سازمان چای بیان کرد: استمرار حمایت‌های دولت در افزایش محصول و کاهش واردات تأثیر بسزایی خواهد گذاشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چای ایرانی یکی از بهترین چای‌های جهان از نظر طعم و رنگ نسبت به چای وارداتی آغشته به رنگ و اسانس است در واقع سالانه 110 هزار تن چای در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد که در حال حاضر چایکاران تنها قادر به تولید 20 هزار تن چای در کشور هستند و به همین خاطر باید حدود 90 هزار تن چای مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین شوند همچنین با اقدامات حمایتی دولت در سال گذشته حدود 3 هزار هکتار باغات رها شده چای به سطح زیر کشت برگردانده شده به گونه‌ای که این اقدامات در توسعه محصول و کاهش واردات تأثیر بسزایی داشته است. همواره با ایجاد شبکه‌های آبیاری تحت فشار می‌توانیم محصول را از نظر کمی تا سه برابر و از بعد کیفی تا دو برابر ارتقا دهیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، چای یک محصول مهم و استراتژیک برای کشور به شمار می‌رود در حالی که متأسفانه این محصول در لیست محصولات استراتژیک قرار ندارد و همین امر موجب شده در برخی از سال‌ها حمایت ویژه‌ای از این محصول به عمل نیاید هر چند که دولت تدبیر و امید در سال 93 و 94 توجه ویژه‌ای به چایکاران داشته‌اند همچنین سالانه حدود 500 الی 600 میلیون دلار صرف واردات چای می‌شود که از سویی برای تعیین میزان واردات باید میزان چای موجودی داخل کشور و انبارها را در نظر بگیریم تا تولید کشور به خوبی به فروش برسد هر چند که در سال‌جاری با توجه به اقبال خوبی که مردم از چای ایرانی داشتند این محصول به خوبی به فروش رسیده اما برای اینکه این امر در سال‌های بعدی استمرار پیدا کند باید میزان واردات بیش از حد نیاز .و موجودی بازار نباشد زیرا در این صورت احتمال می‌دهیم که چای کشور در انبارها باقی بماند

بر اساس این گزارش، با استمرار اقدامات حمایتی دولت و وزارت جهاد کشاورزی در دو برنامه پنج ساله به خودکفایی این محصول خواهیم رسید.

در این راستا محمدولی روزبهان رئیس سازمان چای در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار داشت: با توجه به میزان مصرف سرانه چای در کشور و محدودیت مناطق چایکاری و با توجه به شرایط اقلیمی این محصول که تنها در استان‌های گیلان و مازندران کشت می‌شود عمدتا واردکننده چای هستیم.

وی افزود: خوشبختانه دولت با اقدامات حمایتی از جمله اجرای طرح به‌ زراعی، افزایش قیمت تضمینی در دو سال اخیر و تشکیل صندوق حمایت از صنعت چای توانسته در سال گذشته حدود 3 هزار هکتار باغات رها شده را به سطح زیر کشت برگرداند که در نهایت این امر بر اساس محاسبات کارشناسی به طور متوسط موجب اشتغال 3 هزار نفر شده است.

روزبهان در ادامه بیان کرد: بنابراین در سال‌جاری از 3 هزار باغ چای احیا شده 15 هزار تن برگ سبز و حدود 2 هزار تن چای خشک به دست آمده که طبعا این امر مسبب افزایش تولید و کاهش واردات 7 میلیون دلاری شده است.

رئیس سازمان چای خاطرنشان کرد: بنابراین برای تعیین میزان واردات باید میزان چای موجودی داخل کشور و انبارها را در نظر بگیریم زیرا باید واردات رقم دقیقی باشد تا تولید کشور به خوبی به فروش برسد هر چند که تولید سال‌جاری با توجه به اقبال خوبی که مردم از چای ایرانی داشتند به خوبی به فروش رسیده اما برای اینکه این امر در سال‌های بعدی استمرار پیدا کند باید میزان واردات بیش از حد نیاز و موجودی بازار نباشد.

وی در ادامه گفت: در واقع با استمرار اقدامات حمایتی دولت و وزارت جهاد کشاورزی در دو برنامه پنج ساله، افزایش باغات چای از 20 هزار هکتار به 50 هزار هکتار و توسعه شبکه‌های آبیاری می‌توانیم در آینده به خودکفایی این محصول دست یابیم.

روزبهان تصریح کرد: دولت تدبیر و امید با اقداماتی اعم از افزایش نرخ خرید تضمینی 50 درصدی در سال 93 و 21 درصدی در سال 94 و همچنین تشکیل صندوق حمایتی از صنعت چای، پرداخت به موقع طلب چایکاران، تسهیلات به زراعی مسبب افزایش توسعه این محصول و رضایت چایکاران شده است.

وی اظهار داشت: سالانه حدود 500 الی 600 میلیون دلار صرف واردات چای در کشور می‌شود که با اقدامات حمایتی اعم از ایجاد و توسعه شبکه آبیاری باید تولیدات داخلی را ارتقا بخشیم زیرا این امر میزان واردات را کاهش می‌دهد.

بر اساس این گزارش، سالانه 110 هزار تن چای در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد در حالی که چایکاران تنها قادر به تأمین 20 هزار تن چای در کشور هستند و به همین خاطر عمدتا کشور ما واردکننده چای است در حالی که با استمرار اقدامات حمایتی دولت از چایکاران می‌توانیم به خودکفایی این محصول در آینده نزدیک دست یابیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
كامي
۰۷:۵۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۴
چاي داخلي بهترين چاي هست اصلا لازم نيست چاي خارجي كه چند جور اسانس بيمار كننده مي ريزند استفاده كرد واقعا چاي ايراني عالي است من چند سال مصرف مي كنم و به هر كسي گفتم مصرف كردند ديگر چاي خارجي نمي خورند هم از نظر بهداشتي خوب است هم از نظر اقتصادي به نفع كشور و هموطنان چاي كار ما مي شود.....چاي ايراني مصرف كنيم .