سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سکته مغزی؛ بیماری‌ که سن و سال نمی‌شناسد

سکته مغزی در هر رگ از مغز رخ می دهد، در قلمرو همان رگ علائمی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه به علت استرس، مسائل و فشارهای روانی و اجتماعی زیادی که افراد همه روزه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و یا تغییر در عادات زندگی و شیوه‌ی تغذیه افراد، شاهد بروز بیماری‌های متعددی هستیم که زمانی رخ داد هر کدام از این بیماری‌ها موجب تعجب سایرین می‌گردید، اما در حال حاضر شتری است که ممکن است درب خانه‌ی هر کسی بخوابد و کوچک و بزرگ هم نمی‌شناسد.

یکی از این بیماری‌ها سکته مغزی است که همواره آمار و ارقامی مبنی بر افزایش مرگ‌های ناشی از سکته مغزی منتشر می‌شود در زمان سکته مغزی مرگ و حیات فرد در گرو ثانبه‌ها است. بنابراین تک تک این ثانیه‌ها می‌تواند بسیار سرنوشت ساز باشد.

کوچک و بزرگ نمی‌شناسد
محمد علی اکبریان متخصص مغز و اعصاب دسن
سنر خصوص علل بروز سکته مغزی می‌گوید: نرسیدن خون به مغز به دلیل اسنداد یا پارگی در رگ‌های مغزی را اصطلاحا سکته مغزی می‌گوییم که این اتفاق عروقی در مغز در هر سنی از شیرخوارگی تا سنین بالا اتفاق می‌افتد که بیشترین علت آن لخته شدن خون در عروق مغزی یا انسداد عروق مغزی به دلیل فاکتورهای مساعد کننده‌ی خونریزی یا اختلال عروقی مغز مثل بالا بودن چربی، دیابت، بالا بودن، فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌هایی که سیستم انعقادی خون را مختل می‌کند، است.

مردان بیشتر در معرض سکته‌ی مغزی قرار دارند
اکبریان در خصوص احتمال بروز سکته مغزی در مردان و زنان گفت: بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشار خون، دیابت و استرس و فشارهای اجتماعی و همچنین مصرف سیگار، دخانیات و حتی مواد افیون می تواند موجب بروز سکته‌ی مغزی شود که موارد ذکر شده در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود بنابراین احتمال بروز سکته‌ی مغزی در مردان بیشتر از زنان است. سیگار و دخانیات باعث تصلب شرایین، سفتی عروق و در نتیجه ترومبوز مغزی "گشاد و تنگ شدن رگ‌های مغزی" می‌گردد و سکته مغزی اتفاق می‌افتد.

افراد مشکوک به سکته‌ی مغزی را بشناسیم
این متخصص مغز و اعصاب درباره‌ی علائم و نشانه‌های بروز سکته‌ی مغزی اظهار کرد: سکته‌ی مغزی در هر رگ از مغز رخ دهد در قلمرو همان رگ علائمی را به دنبال دارد و شخص ممکن است دچار تاری دید و اختلال در بینایی، ضعف یک طرفه‌ی بدن همراه با لخت و بی حسی، سرگیجه، اختلال در سطح هوشیاری، اختلال در تکلم و... شود که اگر به صورت اتفاقی و ناگهانی اتفاق بیفتد باید به سکته مغزی مشکوک شویم.

با بیمار سکته‌ی مغزی چه کنیم؟
دکتر محمدعلی اکبریان در خصوص نحوه‌ی کمک رسانی اطرافیان به فردی که دچار سکته‌ی مغزی شده است، عنوان کرد: وقتی فرد علائم سکته‌ی مغزی را از خود نشان می‌دهد باید فرد در حالت استراحت کامل قرار بگیرد و در صورتی که فرد بیمار استفراغ نکند و مواد غذایی به ریه او برگردد و بلافاصله باید با مراکز اورژانس تماس بگیریم چون سکته مغزی امروزه یکی از اورژانس‌های بسیار مهم محسوب می‌شود که اگر بتوانیم در 3 تا 4 ساعت اول بیمار را به اورژانس برسانیم تا اندازه‌ی زیادی قابل پیشگیری است و ممکن است سکته مغزی بدون عوارض مغزی بهبود یابد.

تجویز خودسرانه ای دارو ممنوع!
اکبریان افزود: وقتی با افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند مواجه می‌شوید هرگز خود سرانه از دارو استفاده نکنید. بهتر است سریعا فرد را به اورژانس برسانید تا در صورت نیاز داروی مناسب برای او تجویز شود چون ممکن است فرد دچار اختلال بلع باشد یا استفراغ کند و یا فشار خون او بالا و پایین رود و استفاده خود سرانه دارو زمانی که علت سکته مغزی خونریزی باشد موجب افزایش خونریزی و در نهایت مرگ وی می‌گردد.

چگونه دچار سکته‌ی مغزی نشویم؟
دکتر محمد علی اکبریان متخصص مغز و اعصاب درباره‌ی نقش تغذیه بر پیشگیری از ابتلا به سکته‌ی مغزی بسیار موثر است به طور مثال افرادی که مایعات به بدن آنها کمتر می‌رسد بیشتر در معرض ابتلا به سکته‌ی مغزی قرار دارد. همچنین استفاده منظم از گیاهانی همچون اناب و زرشک موجب رقیق شدن خون و در نهایت موجب کاهش ابتلا به سکته مغزی می‌گردد.

گزارش از میترا بور رمضان

انتهای پیام/
برچسب ها: سکته ، مغز ، سن ، زنان ، مرگ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.