سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا و چگونه آفتاب پرست تغییر رنگ می دهد؟

آفتاب پرست ها یکی از پیچیده‌ترین و رنگارنگ‌ترین پوست ها در میان تمامی حیوانات را در اختیار دارند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان شاید آگاهی از این نکته که آفتاب پرست ها برای ترکیب با پس زمینه محیطی که در آن قرار دارند، تغییر رنگ نمی دهند موجب شگفتی شما شود. این جانداران در واکنش به آشفتگی یا هیجان زده شدن تغییر رنگ می دهند. همچنین، هنگامی که آفتاب پرست ها تغییر رنگ می دهند در تلاش برای پنهان کردن خود نیستند و تلاش می کنند تا خلق و خوی خود را بیان می کنند. در حقیقت، آنها در حال برقراری ارتباط هستند.
 
 آفتاب پرست ها یکی از پیچیده‌ترین و رنگارنگ‌ترین پوست ها در میان تمامی حیوانات را در اختیار دارند. دانشمندان اطلاعات بیشتری درباره چگونگی تغییر رنگ آفتاب پرست ها را کسب کرده اند و امیدوارند این فرآیند را در مواد مصنوعی تقلید کنند اما به واسطه پیچیدگی بالای پوست این حیوانات با وظیفه آسانی مواجه نیستند.


 
زیر پوست آفتاب پرست لایه ای از سلول ها به نام ایریدوفورز (Iridophores) قرار دارد. این سلول ها حاوی کریستال های نمکی میکروسکوپی هستند که در الگویی سه بعدی مرتب شده اند. هنگامی که نور به کریستال ها می تابد برخی طول موج ها جذب می شوند و برخی دیگر بازتاب داده می شوند. نتیجه این شرایط برای چشمان ما رنگین کمانی زیبا از رنگ ها روی پوست آفتاب پرست است. اما آن چه ما به واقع می بینیم نوری است که از کریستال ها باز می گردد. به عنوان مثال، آن چه که به عنوان رنگ سبز مشاهده می کنیم طول موج های آبی نور است که کریستال ها از طریق لایه سلول های زانتوفور (Xanthophore) زرد در اپیدرم آفتاب پرست بازتاب داده اند. در نتیجه، رنگ سبز روشنی روی پوستی شکل می گیرد که حاوی هیچ رنگدانه سبز نیست.


 
همانند بسیاری از حیوانات، آفتاب پرست ها می توانند طیف وسیع‌تری از نور از جمله فرابنفش را نسبت به انسان مشاهده کنند. آفتاب پرست ها زبانی از رنگ را توسعه داده اند که فراتر از آن چیزی است که ما به عنوان انسان درک می کنیم. 
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.