سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سبک زندگی ایرانی ها مورد هجوم پیام رسان ها

قوه قضائیه در مورد تغییر سبک زندگی ایرانی - اسلامی در فضای مجازی از طریق پیام رسان ها هشدار داد.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، خبر احتمال فیلتر شدن برخی از نرم افزارهای پیام رسان تلفن همراه مانند وایبر، وی چت، تلگرام، اینستاگرام و غیره چند وقتی است در تیتر رسانه ها قرار دارد. هر چند برخی از این نرم افزارها فیلتر شد اما گروهی دیگر با محدودیت هایی مواجه شده است. نکته قابل تامل اینکه محمدحسن انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی از فعالیت ۱۳ میلیون شهروند ایرانی در فضای نرم افزار پیام رسان تلگرام خبر داده و گفته است که «در این نرم افزار ٣٠ درصد اطلاعات در داخل و ٧٠ درصد آن در خارج از کشور میزبانی می‌شود».


هرچند دبیر شورای عالی فضای مجازی قول و وعده هایی برای کنترل امنیت اخلاقی و اطلاعاتی این نرم افزار و سایر نرم افزارها داده اما آیا تمام نگرانی مسئولان، کارشناسان، آسیب شناسان و پدران و مادران میزبانی و امنیت اطلاعات کاربران تلگرام یا وایبر است؟ هر چند این نوع نرم افزارها در ارتباط گیری سریع و تبدل اطلاعات در حوزه خبر، علمی، فرهنگی، هنری، امداد و نجات، مدیریت بحران و غیره ... بسیار موثر است اما حجت الاسلام سید حسن شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور می گوید: در گذشته شخصیت افراد ابتدا متاثر از خانواده و تربیت خانوادگی بود و پس از آن مدرسه و محیط اجتماعی و کار، اما امروز این ترتیب تغییر کرده و افراد تحت تاثیر فضای مجازی قرار دارند! گفته های این مقام مسئول زنگ خطری است که سال ها قبل آسیب شناسان اجتماعی پس از تولد وایبر هشدار داده بودند اما عدم فرهنگ سازی موجب شد تعداد کاربران از ۲ میلیون به ۱۳ میلیون افزایش یابد.

از یهویی تا گروه عمه و خاله ها!

من و ماشینم یهویی؛ گروه بچه پولدارهای تهرونی؛ روی این لینک کیلک کن عکس های ... ببین؛ عکس دیده نشده از یک بازیگر زن همراه با شایعه قتل، تصادف، ازدواج یک چهره یا هنرمند، گمشدن قلابی یک بچه، زندگی یک بچه پولدار با یوزپلنگ آسیایی؛ گروه دخترهای فامیل بدون آقایان؛ گروه خانواده من و هرچه بخواهی می توانید در این روزهای تلگرام پیدا کنید. خوبی این نرم افزار هم این است که نه شماره تلفنت لو می رود و نه آدرس ایمیل یا نشانه ای از خودت برجا می گذاری و ورود برای همه آزاد است. انتقال اخبار و عکس ها و دست به دست شدن اطلاعات افراد (فوروارد) مثل برق و باد در این نرم افزار کولاک می کند.


حالا خانواده های ایرانی هم دست به کار شده و انواع و اقسام گروه ها را ایجاد می کنند. از گروه دخترهای فامیل یا خانواده های سه تا ۱۰ نفره و... ، تا گروه عمه ها و خاله ها. یعنی اگر همسری با همسرش یا فرزندش کار دارد همان پیام در گروه کفایت می کند. حتی ملاقات بیماران در بیمارستان هم تلگرامی شده و یک نفر جای همه عکس و فیلم ارسال کرده و دیگران لایک یا همان تایید می کنند. در بسیاری از پرونده های خانوادگی این روزها در دادگاه ها موضوع عدم ارتباط عاطفی ریشه اختلاف قرار گرفته و زن یا شوهر مدعی هستند همسرشان بیشتر سرگرم تلفن همراه است تا صحبت کردن با اعضای خانواده و یا در جمع گرم خانواده زندگی کردن!

فیروز اکبری و سعیدرضا اکبری از کارشناسان ارتباطات پس از ماه ها تحقیق در مورد نقاط ضعف استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه و پیام رسان ها در زندگی می گویند: تلفن همراه ۱۲ مشکل برای کاربر ایجاد خواهد کرد که با توجه به شفافیت این عناوین نیاز به توضیح یا تشریح آن نیست که می توان به اختصار به آنها اشاره کرد:

کمرنگ کردن ارزش های اسلامی و اخلاقی
از بین رفتن حریم خصوصی
به مخاطره افتادن سلامت اجتماعی، فرهنگی و روانی جامعه
به خطر افتادن هویت ملی
پخش شایعات
دستیابی به اطلاعات
 تصادفات و حوادث ناشی از استفاده راننده از تلفن همراه
بوجود آوردن اختلالات ذهنی
اعتیاد به تلفن همراه
کاهش مهارت های ارتباطی
حاکم کردن ادبیات غیر متعارف بر جامعه
تهدید سلامت انسان در اثر استفاده زیاد از تلفن همراه
همچنین جدای از آسیب های اجتماعی تاکنون مضرات پزشکی تلفن همراه برای کودکان و افراد زیر ۱۲ سال و رابطه امواج الکترو مغناطیس ناشی از گوشی ها با بروز تومور مغزی تقریبا اثبات شده است. بر این اساس در کشورهایی نظیر فرانسه که در این زمینه پیشگام محسوب می شود زمزمه هایی مبنی بر ممنوعیت استفاده از تلفن همراه برای کودکان و تبلیغات رسانه ای در این حوزه به گوش می رسد.



معاون قوه قضائیه: عشق و محبت ها دیگر مجازی می شوند

حجت الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: این روزها هجوم فضاهای مجازی در شکل‌ها و رنگ‌های متفاوت به زندگی و خانواده هجوم آورده و باعث بسیاری از مشکلات و افزایش اعتیاد و روابط نادرست در خانواده‌ها شده یعنی باید گفت که فضای مجازی کمر همت برای از هم‌پاشیدگی خانواده‌ها بسته و رو به افزایش است. حتی فضای مجازی سبک زندگی و نوع روابط اجتماعی را تغییر داده و به دلیل تغییر هویت‌ها زمینه جرم و جنایت افزایش یافته و امکان سوء‌استفاده در اختیار افراد قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: فریبکاری هم در فضای مجازی زیاد شده و معمولا نوجوانان و جوانان که تجربه زیادی ندارند به سرعت جذب این فضا شده و تحت تاثیر قرار می‌گیرند که نتیجه این امر در زمانه فعلی رشد قابل توجه آمار جنایت، اعتیاد، روابط نامناسب اخلاقی و خیانت‌های خانوادگی است؛ درواقع باید گفت که موج سهمگینی در راه است. جوانی که در فضای مجازی معتاد می‌شود از زندگی طبیعی خود خارج  و قدرت اداره زندگی طبیعی ندارد و حتی زندگیشان با متلاشی شدن و اختلال جدی روبرو می‌شود.

صادقی ادامه داد: همچنین صرف نظر از تخلفات جرم انگارانه، رفتار عادی فرد در این شرایط هم جرم‌زاست، ضمن آنکه آسیب‌های فیزیکی و جسمانی که بر چشم، ذهن، مغز، گوش و بدن انسان ضربه وارد می‌شود را نیز نباید نادیده گرفت.

وی افزود: نسل جوان به طوری در این فضا اعتیاد پیدا کرده که در فضای بازی آنلاین زندگی می‌کند مثل بازی معروف «کلش آف کلنز» که حتی بحث احساسات و عواطف را در فضای مجازی به جای احساسات طبیعی به خود مشغول می‌کند، به طوری که عشق و محبت مجازی، نفرت و جنگ مجازی جای همین‌ها را در فضای طبیعی و معمولی می‌گیرد. چه بسا ممکن است حتی تا دو سه سال دیگر به جایی برسیم که افراد همه لذات طبیعی خود را در فضای مجازی به دست آورند؛ به این معنی که به جای رابطه دوستانه و عاشقانه با همسر آن را در فضای مجازی داشته باشند که البته بسیاری از آن‌ها به شکل حرام و غیرشرعی است که این مساله شدنی است و در حال حاضر هم نمونه‌های آزمایشی را هم ساخته‌اند که همه انواع لذاتی که انتظار دارید به شما می‌دهد؛ در چنین شرایطی یک جوان شاید پیش خود بگوید وقتی این‌ها در فضای مجازی تامین می‌شود دیگر چرا زیر بار شرایط ازدواج بروم و به همین خاطر دچار گناه و خلاف می‌شود.

صادقی گفت: آنچه مسلم است، این فضا بسیار عجیب و غریب است و شاهدیم که هجوم وحشتناکی به سبک زندگی اسلامی وارد شده می‌شود و کل حیات بشر را دگرگون کرده و در این میان هر انسان آگاهی باید حساس شود و البته خوشبختانه متفکران آگاه دنیا متوجه این مساله شده و هشدار می‌دهند.

منبع مهر

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
نگاه
۱۴:۴۱ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
نگاه بعضیها به تلگرام و پدیده های مشابه آن منفی است و این اشتباه است بنظر من نکات مثبت شبکه های اجتماعی خیلی بیشتر از نکات منفی آن است و یا میتواند باشد