سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اتهام نقض تحریم ها توسط نامزد ریاست جمهوری آمریکا

یکی از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که حامی حفظ تحریم‌ها علیه ایران و مخالف توافق هسته‌ای است، متهم شد در زمان مدیریت خود در شرکت اچ‌ پی صدهامیلیون دلار پرینتر و دیگر محصولات رایانه‌ای به ایران فروخته است.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، کارلی فیورینا، یکی از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در رقابت‌های انتخاباتی همواره حامی حفظ تحریم‌های فلج کننده روی ایران بوده، اما شرکت تحت مدیریت وی، یعنی هیولت پاکارد (اچ‌پی) صدها میلیون دلار از محصولات خود را از طریق یک شرکت تابعه خارجی به ایران صادر کرده است.

 فیورینا که در فاصله سالهای 1999 تا 2005 مدیرعامل شرکت هیولت پاکارد بوده، همواره از توافق هسته‌ای دولت اوباما با ایران انتقاد می‌کند.

وی در ماه جولای اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را بر هم خواهد زد و اقدام به مذاکره مجدد خواهد نمود. وی هشدار داده که کشورهای اروپایی و روسیه و چین در حال هجوم بردن برای «گشودن اقتصاد ایران» هستند. وی ایران را به دور زدن تحریم‌ها متهم کرده است.

اما فیورینا هرگز به این موضوع اشاره نکرده که زمانی که خود مدیریت شرکت معروف اچ‌پی را به‌عهده داشته، این شرکت از یک شرکت تابعه اروپایی و یک توزیع کننده خاورمیانه‌ای برای فروش صدها میلیون دلار پرینتر و دیگر محصولات رایانه‌ای به ایران استفاده کرده است.

حضور گسترده شرکت اچ‌پی در بازار ایران اولین بار در سال 2008 توسط روزنامه بوستون گلوب گزارش شد. این شرکت آمریکایی در سال 1997 با همکاری یک شرکت جدید هندی، شرکتی به‌نام ردینگتون گالف در دوبی راه اندازی کرده بود. این همکاری آن‌چنان در توزیع محصولات خود در ایران موفقیت آمیز بود که پرینترهای شرکت اچ‌پی به‌سرعت در ایران گسترش پیدا کردند و تا سال 2007، 41 درصد سهم بازار ایران را تصاحب نمودند.

در سال 1995 یعنی زمانی که بیل کلینتون، رئیس جمهوری آمریکا 2 دستور اجرایی در مورد تشدید تحریم‌های ایران صادر کرد، تمام شرکت‌های آمریکایی از صادرات به ایران منع شدند. اگر مدیرعامل شرکت اچ‌پی می‌دانسته که این شرکت توزیع کننده مستقر در دوبی مشغول چه‌کاری بوده است، در آن صورت آنها قوانین آمریکا را نقض کرده‌اند.

زمانی که فیورینا در سال 2010 نامزد انتخابات سنا از ایالت کالیفرنیا بود، ستاد انتخاباتی وی هرگونه اطلاع وی از همکاری شرکت اچ‌پی با ایران را تکذیب کرد. بت میلر، سخنگوی وی گفت: «همکاری شرکت‌های آمریکایی با ایران ممنوع است... تا جایی که وی اطلاع داشته، در طول دوران مدیریتش اچ‌پی هرگز با ایران همکاری تجاری نداشته و به‌طور کامل از تمام تحریم‌ها و قوانین آمریکا تبعیت می‌کرده است».

ستاد انتخاباتی کارلی فیورینا طی هفته گذشته و هفته جاری به درخواست‌های متعدد برای اظهار نظر پاسخی نداده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.