سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند درصد از ایرانیان با 210 هزار تومان در ماه زندگی می کنند؟

هشت درصد مردم ایران با درآمد کمتر از دو دلار در روز زندگی می‌کنند. براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ایران از میان ٨٢ کشور درحال‌توسعه جهان رتبه ٥٨ را از نظر وضعیت فقر به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،آمار نشان می‌دهد که جمعیت ایران به ٨٠ میلیون نفر رسیده و هشت درصد آن یعنی شش‌میلیون‌و ٤٠٠ هزار نفر با روزی دو دلار زندگی می‌کنند.

دیروز دلار به سه‌هزارو ٥٠٠ تومان رسید. دو دلار، با دلار سه‌هزارو ٥٠٠ تومانی، ٢١٠ هزار تومان در ماه می‌شود.

براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ایران از میان ٨٢ کشور درحال‌توسعه جهان رتبه ٥٨ را از نظر وضعیت فقر به خود اختصاص داده است.

براین‌اساس شش‌میلیون‌و ٤٠٠ هزار نفر در ایران با درآمد ماهانه ٢١٠ هزار تومان زندگی‌ می‌کنند. می‌توان چنین نتیجه گرفت که هشت درصد مردم ایران با فقر نسبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و بدتر از این، کل دو دلار درآمد روزانه خود را به تأمین تمام هزینه‌ها ازجمله مسکن، خوردوخوراک، پوشاک، حمل‌ونقل و... اختصاص می‌دهند. به این معنی که افراد با این دو دلار باید تمام هزینه‌های خود را پوشش دهند. این گزارش نشان می‌دهد، گستردگی فقر در ایران کمتر از برزیل، اندونزی، چین، الجزایر و برخی کشورهای دیگر است.

برخی کشورها که فقر بیشتری نسبت به ایران دارند عبارتند از برزیل با ١٠,٨ درصد، الجزایر با ٢٣.٦ درصد، هند با ٦٨.٧ درصد، پاکستان با ٦٠.٢ درصد، زامبیا با ٨٦.٦ درصد، چین با ٢٧.٢ درصد، غنا با ٥١.٨ درصد، اندونزی با ٤٣.٣ درصد و تاجیکستان با ٢٧.٧ درصد. ازجمله کشورهایی که فقر کمتری نسبت به ایران دارند نیز می‌توان به آرژانتین با دو درصد، روسیه با دو درصد، ترکیه با ٤.٧ درصد و تایلند با ٤.١ درصد اشاره کرد. بروندی دارای بیشترین گستردگی فقر شناخته شده، به‌طوری‌که ٩٣.٥ درصد مردم این کشور با درآمد کمتر از دو دلار در روز زندگی می‌کنند. این گزارش برپایه آمار سال ٢٠١٢ تهیه شده و کارشناسان معتقدند با گذشت سه سال به‌طور حتم جایگاه ایران بهبود نیافته و در حالت خوش‌بینانه در سال ٢٠١٥ بدون تغییر نسبت به سال تهیه این گزارش قرار دارد.

مهدی تقوی، اقتصاددان درمورد اینکه آیا این آمار با واقعیت‌هایی که در ایران وجود دارد، مطابقت می‌کند یا نه، بر این باور است که وقتی کمیته امداد امام خمینی (ره) متوسط دریافتی هر فرد را حدود ٤٠، ٥٠ هزار تومان تعیین می‌کند، حتی با احتساب قیمت دلار در سال ٢٠١٢، که حداکثر حدود هزار و ٢٠٠ تومان بوده، باز هم می‌توان این آمار را تائید کرد.

او گفت: از سوی دیگر اگر این برآورد در شرایط فعلی و با آمارها فعلی انجام شود، بی‌شک با فقرِ تشدیدشده مواجه خواهیم شد چراکه قدرت خرید در جامعه به‌شدت کاهش پیدا کرده است؛ برای مثال مبلغ یارانه‌ای که در ٢٠١٢ پرداخته می‌شد بسیار بیشتر از قدرت خرید ٤٥ هزارتومانی است که امروزه به‌عنوان یارانه پرداخت می‌شود. این تضعیف قدرت خرید وقتی افزایش درآمد را در پی نداشته، بی‌شک به تشدید فقر انجامیده است.

تقوی در ادامه اظهار کرد: می‌توان گفت مجمع جهانی اقتصاد با خوشبینی به بررسی فقر در ایران پرداخته است چراکه آنها قدرت خرید دلار را براساس نرخ رسمی کشور در نظر می‌گیرند در‌حالی‌که قدرت خرید دلار از نرخ رسمی بالاتر است، به عبارتی در شرایط فعلی نرخ رسمی دلار زیر سه هزار تومان اما قدرت خرید آن حدود سه‌هزارو ٥٠٠ تومان است.

منبع:صدای اقتصاد

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
واقعا که
۰۹:۵۵ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
مردم ایران باید توی فقر زندگی کنن تا به خاطز این همه ثروت که کشورشون داره یه وقت چشم نخورن!!
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
ماهی کمتر از100هزار تومن هم داریم
ناشناس
۰۷:۲۷ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
ماهانه 250 هزار تومان فقر نسبی است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ فقر مطلق چی هست اون وقت؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
خیلی ها
چشم بینا میخواد
ای داددددددددددددددددددددددددد
عباس
۱۶:۰۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
من یه دانشجو تنها روز ها دو شیفته کار میکنم توی دفتر پیشخوان با حقوق 250 تومن .مجبورم ..........
داداش
۱۳:۴۴ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
بالای هشتاد درصد..
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
حوصله نوشتن ندارم
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
خیلی جالبه بازامبیا وهند و کشورهای بدبخت خودمون ومقایسه میکنیم چرا با کشورهای همسایه مقایسه نمکنید
ناشناس
۱۲:۳۶ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
بیش از شصت درصد