سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

تنومند شدن نهال تجارت زیرزمینی در اقتصاد/ بی تفاوتی بازار به شرایط جدید

این روزها اقتصاد ایران در حال چرت زدن است و بی تفاوت تنها نظاره‌گر رفت و آمد هیات‌های تجاری و رکود بازار داخلی است اما در مقابل نهال تجارت زیرزمینی در حال تنومند شدن و ریشه دواندن است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها اقتصاد ایران رنگ و بوی تازه‌ای گرفته و به نوعی غیر قابل پیش بینی شده است.

باجمع بندی مذاکرات هسته‌ای کارشناسان پیش‌بینی‌های مختلفی را برای اقتصاد کردند برخی نوید کاهش قیمت را به مردم دادند و برخی خبر عدم تغییر جدی تا یک سال آینده را دادند.

اما چیزی که مشهود است علاقه اروپایی‌ها برای اطلاع یافتن از شرایط کنونی اقتصاد است که موجب شده تا بار سفر بسته و به ایران بیایند ،در کنار رفت و آمدهای هیات‌های تجاری مردم نیز از خرید دست برداشته و رکود بازار را رقم زدند چرا که منتظر هستند تا قیمت اجناس کاهش بیابد.

هرچند که با توجه به کاهش هزینه‌های واردات پیش‌بینی کاهش قیمت منطقی است اما در سوی دیگر این زمین بازی تولیدکنندگانی هستند که معتقدند با افزایش مالیات و افزایش دستمزد و رکود بازار کاهش قیمت انها را به ورشکستگی می‌رساند.

هستند در این بین تولیدکنندگان و کسبه‌ای که از آب گل آلود ماهی گرفته و به نوعی شانه از زیر پرداخت مالیات و دستمزد کارگر خالی کرده و تجارت اینترنتی و خرید و فروش مجازی را جایگزین تجارت سنتی کرده‌اند.

بر اساس این گزارش؛ در ماه‌های اخیر فروش کالا در شبکه‌های مجازی رونق یافته است و فروشندگان با ساخت گروه در شبکه‌های مجازی اقدام به راه اندازی کسب و کار کرده و در بعضی موارد هزینه ارسال کالا را به عهده مشتری می‌گذارند. 

این طور که به نظر می‌رسد خرید و فروش در شبکه‌های مجازی مخاطبان خاص خود را نیز پیدا کرده و برخی از مشتریان معتقدند که با این شیوه کالاهای خاص را با قیمتی مناسب تهیه می‌کنند.

اما این سکه روی دیگری نیز دارد و آن جوانان جویای کاری است که در شرایط کنونی اقتصاد که قدرت پرداخت اجاره‌های یک ملک تجاری را ندارند با سفر به کشورهای همسایه به اجناسی مانند  پوشاک، کیف و کفش و بدلیجات به ایران وارد کرده و در فروشگاه‌های مجازی به فروش می‌رسانند.

این گزارش می افزاید ؛ دربرخی موارد فروشندگان به گزینش مشتریان خود اقدام کرده و امکان عضویت در گروههای خرید و فروش برای همه افراد وجودندارد.

پوشاک در بین سایر کالاها گوی سبقت را در بین شبکه های مجازی ربوده و بیشترین گروه های فروش شبکه های مربوط به پوشاک ترک است.

به گفته مسئولان بیش از 90 درصد پوشاک مصرفی در کشور ازمبادی غیر رسمی و به صورت قاچاق وارد میشود و با توجه به طرح جدید وزارت صنعت در جهت مقابله با قاچاق پوشاک به نظر میرسد دولت باید تدبیری هم برای خرید و فروش های زیرزمینی بیاندیشد تا تجارت زیرزمینی اقتصاد کشور را فلج نکند.

محمد جواد صدق‌آمیز مشاور اتحادیه پوشاک با اشاره به رونق خریدو فروش پوشاک در شبکه‌های مجازی به باشگاه خبرنگاران گفت: هر تجارتی در کشور باید تابع قانون باشد و هزینه های تجارت پرداخت شود.

وی افزود: اینکه برخی افرادبا سوءاستفاده از ضعف نظارت و کافی نبودن قانون اقدام به کسب و کار می کنند درست نیست و دولت باید برای آن فکر بکند.

صدق‌آمیز تصریح کرد: با رونق کسب و کار زیرزمینی اصناف که ملزم به پرداخت هزینه ها هستند در پی رکود بازار با مشکل مواجه میشوند.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که باید قوانیی به شیوه ای تغییر یابد تا این افراد ملزم به تجارت قانونی شوند.

ابراهیم درستی نائب رئیس اتاق اصناف ایران با انتقاداز نبود نظارت به خرید و فروش در شبکه‌های مجازی به باشگاه خبرنگاران گفت: بیش از 3 میلیون واحدصنفی درکشور در حال فعالیت هستند و اقدام به پرداخت مالیات میکنند.

وی افزود: در این شرایط خرید وفروش مجازی بدون پرداخت مالیات و عوارض به نوعی فرار مالیاتی محسوب شده و موجب زیان اصناف  میشود.

وی با تاکیدبر اینکه اکثر اصناف دارای شناسنامه و جواز کسب هستند گفت: در بین اصناف هیچ فرار مالیاتی رخ نمی‌دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران با توجه به اثر جدی تکنولوژی بر همه زوایای اقتصاد باید قوانین نیز همگام با تکنولو‍‍ژی مورد بازنگری قرار بگیرد تا شرایط جدید منجر به متزلزل شدن  یکی از پایه‌های اقتصاد نشود چرا که در غیر این صورت در چندسال آینده باید دست به روی دست زد و به راهکارهای برخورد با معضل جدید اندیشید در حالیکه پیش گیری بهتر از درمان است و تا اقتصاد ایران مریض نشده باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.