قلعهدار توضیح داد: قنات سعدی، قدمت چندصد ساله دارد و از با اهمیتترین شبکههای آب زیرزمینی در شهر شیراز بهشمار میرود که بخش عمدهای از آب کشاورزی شمال و شمال شرق این شهر را تامین میکرده است.
وی با بیان اینکه قنات سعدی در دورهای تامین کننده آب آشامیدنی مردم نیز بوده است، گفت: آب این قنات در یک دوره طولانی به حوضچهای وارد میشد و مردم شهرک سعدی با استفاده از این آب استحمام کرده و لباسهای خود را میشستند.
قلعهدار با یادآوری اینکه حوض ماهی آرامگاه سعدی نیز با استفاده از آب همین قنات تغذیه میشد، گفت: این قنات بهواسطه خشکسالیهای طولانی مدت، خشک و منجر به از بین رفتن حوض ماهی شد.
شهردار منطقه سه با بیان اینکه حوض ماهی از دیدنیهای شیراز بهشمار میرود که مردم این شهر و گردشگران به آن علاقه خاصی داشته و دارند، گفت: لایروبی قنات سعدی با هدف احیای این شبکه آب و حوض ماهی انجام شد.
قلعهدار با قدردانی از همکاری اداره کل میراث فرهنگی فارس و حمایتهای شورای اسلامی شهر و شهردار شیراز، خاطرنشان کرد: هدف از لایروبی و احیای قنات، حوضماهی و احداث ساختمان رختشویخانه سعدی، تبدیل این مکانها به اماکنی گردشگری و جذب گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/