سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت الله هاشمی در دیدار رئیس‌جمهور اتریش؛

روابط با آمریکا مستلزم قدم‌های جدید این کشور به سوی ایران است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دولت آمریکا باید با اتخاذ سیاستی منصفانه، همراه با احترام و درک اشتباهات گذشته، در جهت جبران عملکرد خویش گام بردارد.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در دیدار رئیس‌جمهور و هیئت همراه اتریش، با بیان اینکه در بین کشورهای اروپایی، اتریش از معتدل‌ترین کشورها هم از لحاظ سیاسی و هم از جنبه اقتصادی است، گفت: آقای هاینس فیشر، اولین رئیس‌جمهوری است که بعد از توافق هسته‌ای به این سفر کرده است که این امر، نشانگر سابقه این کشور در اعتدال است.

وی در این دیدار که حدود 90 دقیقه به طور انجامید، با اشاره به سیاست خارجی صلح‌طلبانه و اصولی ایران در مقاطع مختلف زمانی به ویژه پس از جنگ تحمیلی، افزود: در آن زمان کشورهای مختلف دنیا با دیدن سیاست خارجی ایران، رویه‌ی خود را تغییر دادند و عراق تنها و مقروض در شورای امنیت سازمان ملل متحد متجاوز شناخته شد که برای رهایی از مشکلات خویش و استفاده از مخازن نفتی کویت، به این کشور حمله‌ور شد و اشتباه خود را در حمله به ایران، مجدداً تکرار کرد که نهایتاً منجر به سقوط صدام شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سیاست بی طرفی ایران در حمله عراق به کویت و آمریکا به عراق، ادامه داد: برخی کشورهای عربی و غربی‌های همراه با صدام پس از دیدن عملکرد ایران در آن مقطع، اظهار پشیمانی و در جهت بهبود روابط با کشورمان اقدام کردند و ما نیز به خوبی نتیجه سیاست‌مان را دیدیم.

هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه نتایج افکارسنجی‌ها نشانگر خوشحالی و رضایت مردم جهان و ایران از توافق کشورهای 1+5 با جمهوری اسلامی ایران است، ضرورت اجرای تعهدات و پایبندی از سوی طرفین توافق هسته‌ای را مورد تأکید قرار داد و گفت: دو طرف مذاکره نباید اجازه دخالت تندروهای داخلی و خارجی را بدهند و باید پس از توافق کامل هسته‌ای به اجرای تعهدات خویش بپردازند.

وی در پاسخ به سؤال رئیس‌جمهور اتریش در مورد  آینده روابط ایران با آمریکا، با تشریح عملکرد خصمانه آمریکا در قبال دولت و ملت بزرگ و متمدن ایران در طول سال‌های گذشته، گفت: دولت آمریکا باید با اتخاذ سیاستی منصفانه، همراه با احترام و درک اشتباهات گذشته، در جهت جبران عملکرد خویش گام بردارد و روابط با این کشور، مستلزم جبران گذشته و قدم‌های جدید آمریکا به سوی ایران است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: ایران آمادگی کامل دارد تا در دوره‌ جدید خود با همه کشورهای جهان به ویژه اروپا روابط و همکاری‌های سیاسی و اقتصادی گسترش داده و براساس منافع متقابل سطح همکاری‌ها را ارتقا بخشد.

هاشمی‌رفسنجانی به وضعیت اسف‌بار و دلخراش کشورهای سوریه، لیبی، فلسطین، یمن، عراق و دیگر کشورهای درگیر تروریست اشاره کرد و گفت: حل معضل این کشورها نیازمند همکاری واقعی سایر کشورهاست و باید عاقلانه‌ و به دور از تعصبات منطقه‌ای چاره‌ای برای آرامش و ثبات این کشورها اندیشید.

وی با اشاره به اینکه ریشه همه نا امنی‌ها و ترورها در جهان به دو پدیده شوم استبداد و استعمار بر می‌گردد، گفت: این دو بلیه همانند دو لبه قیچی، منافع کشورها و امکانات مادی و معنوی آنها را نابود کرده و حاصلی جز ایجاد و گسترش تروریسم در جهان ندارد و مردم ناراضی در کشورها به جان یکدیگر می‌اندازد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز تأسف از کمک بعضی از کشورها در تقویت تروریست‌ها، یادآور شد: برخی کشورها تصور نکنند که با حمایت تروریست‌ها به اهداف خود می‌رسند و کشورهای منطقه را درگیر می‌کنند، مطمئن باشید دود اقدامات تروریستی به چشم تمام کشورهای دنیا و منطقه خواهد رفت، چون تروریست‌ها نیروهای خود را از بین جوانان عصبی و سرخورده انتخاب می‌کنند که این‌گونه افراد در تمام کشورهای دنیا حضور دارند.

هاشمی‌رفسنجانی با بیان تجربه اشغال افغانستان توسط ناتو با ادعای سرکوبی تروریسم و ریشه کن کردن مواد مخدر، گفت: آنها نه تنها به اهداف خود دست پیدا نکرند، بلکه مواد مخدر 10 برابر افزایش یافت و طالبان نیز قوی‌تر شدند.

وی با تأکید بر اهمیت کمک اروپا به حل معضلات کشورهای درگیر تروریست، گفت: اروپا با بهره‌گیری از نیروی انسانی ارزان و منابع عظیم این کشورها توسعه یافته و الان زمان جبران آن فرا رسیده است.

در آغاز این دیدار هاینس فیشر رئیس‌جمهور اتریش با ابراز خوشحالی از توافق ایران با 1+5 ،گفت: ما نتیجه این مذاکرات را بسیار ارزشمند می‌دانیم و معتقد هستیم با این توافق اعتماد بیشتری حاصل شده و می‌توانیم در جهت توسعه همه جانبه همکاری‌های دوجانبه و حتی برای مبارزه با تروریسم بین‌المللی با همکاری شما فعالیت کنیم.

رئیس‌جمهور اتریش ادامه داد: اولویت کشور ما همکاری مسالمت آمیز و مبتنی بر احترام متقابل با سایر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: کشورهای اروپایی به این اصل اصولی رسیده‌اند که فائق آمدن بر مشکلات جهانی از راه گفت‌وگو میسر است نه نظامی.

فیشر با ابراز خوشحالی از ملاقات آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، از همراهی هیئت بزرگ اقتصادی، علمی، فرهنگی و همچنین اصحاب رسانه در سفر خود به ایران خبر داد و گفت: نتایج این سفر را بسیار مثبت ارزیابی می‌کنم.

رئیس‌جمهور اتریش خطاب به هاشمی رفسنجانی گفت: زندگی‌نامه جنابعالی را به خوبی مطالعه کرده‌ام و مایلم ارزیابی جنابعالی را درخصوص نتایج گفت‌وگوهای ایران با کشورهای 1+5، فرصت های ایجاد شده پس از توافق با این کشورها، بحران‌های منطقه‌ای به ویژه بحران کهنه در کشور سوریه و آینده روابط ایران با اتحادیه اروپا و آمریکا جویا شوم.

وی با تأیید سخنان هاشمی‌رفسنجانی درباره خطر جدی و روزافزون گسترش تروریسم در جهان، گفت: سخنان جنابعالی در این خصوص به خوبی درک می‌کنم، زیرا معتقدم خطر گسترش تروریسم برای کل جهان خطرناک است.

انتهای‌پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
نظری ندارم!
ناشناس
۰۱:۲۹ ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
درود بر هاشمي