سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون زراعت وزیر کشاورزی عنوان کرد

خوداتکایی 85 درصدی در تولید گندم/ کاهش تولید دانه‌های روغنی

معاون زراعت وزیر کشاورزی اظهار داشت: در خصوص تولید گندم طی پنج سال گذشته به حدود 85 درصد خوداتکایی رسیده‌ایم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس کشاورز معاون زراعت وزیر کشاورزی در سومین گرهمایی سراسری مدیران وزارت جهاد کشاورزی در آغاز سال زراعی گندم و کلزا که صبح امروز برگزار شد اظهار داشت: در خصوص تولید گندم طی پنج سال گذشته به حدود 85 درصد خوداتکایی رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه گندم سهم بالایی در زراعت دارد در خصوص تولید گندم مشکلاتی وجود دارد که می‌توان به بهره‌وری بالای آب در تولید گندم و سقوط عملکرد در تولید گندم در بخش‌هایی اشاره کرد.

کشاورز در ادامه عنوان داشت: البته باید اظهار کنم با توجه به اینکه طی چند سال گذشته حجم بارندگی کم بوده ولی میزان تولید گندم رشد داشته است.

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از سیاست‌های کلان در اقتصاد مقاومتی بهینه‌سازی کشت گندم دیم و آبی بوده که به شرایط مطلوبی دست یافته‌ایم.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیشنهاداتی در خصوص تولید گندم ارائه داد که از جمله آن می‌توان به ضرورت تأمین منابع و صندوق تأمین بذر گندم اشاره کرد.

وی همچنین ادامه داد: تأمین طرح‌های اقتصاد مقاومتی، تسریع در نهایی کردن با مرکز تحقیقات بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های توافق شده و استفاده از تجارب گندم‌کاران عضو بنیاد گندم‌کاران ایران در اجرای طرح‌ گندم ارائه کردیم.

کشاورز در خصوص خوداتکایی دانه‌های روغنی اظهار داشت: از سال 74 تا 93 بهترین حالت برای تولید دانه‌های روغنی 12 درصد بود و این در حالی است که این رقم در حال حاضر به 6 درصد رسیده است.

وی همچنین تصریح کرد: در سال 92، 4 میلیون دلار کالا وارد کردیم که سهم اعظم آن مربوط به دانه‌های روغنی و کلزا می‌باشد البته قابل ذکر است که این رقم در سال 93 کاهش داشته است.

وی در این خصوص تصریح کرد: سهم اعظمی روغن و کنجاله به کشور وارد می‌شود که این میزان بخش اعظمی ارز از کشور خارج می‌شود.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی در خصوص چالش‌های افزایش تولید روغن در کشور اظهار داشت: از مهم‌ترین چالش‌های پیش رو در خصوص افزایش تولید روغن می‌توان به عدم وجود عزم و اراده ملی جهت افزایش تولید و میزان خوداتکایی در تولید این محصولات نام برد.

وی همچنین اظهار داشت: مشکلات خرید دانه روغنی و نابسامانی‌های آن، نوسانات قیمت جهانی، تمایل کارخانجات به واردات دانه‌های روغنی به جهت سهولت در تأمین ارز و پایین بودن عملکرد محصولات دانه‌های روغنی از مهم‌ترین مشکلات این بخش است.

کشاورز تصریح کرد: از موارد تضمین‌کننده دسترسی به اهداف طرح دانه‌های روغنی به ایجاد ستاد و کمیته ملی و استانی دانه‌‌های روغنی اشاره کرد.

وی همچنین اظهار داشت: حمایت از ایجاد صندوق حمایت از تولید دانه‌های روغنی، انتقال دانش فنی تکنولوژی و تجربه کشورهای پیشرفته و تقویت و حمایت از شرکت ملی دانه‌های روغنی اشاره کرد.

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.