سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تأثیر «طلاق» در بازار مسکن +جدول خانه‌های مجردی

با افزایش طلاق در کشور نیاز به ساخت واحدهای مسکونی ارزان‌قیمت و با متراژ کمتر از ۵۰ متر مربع افزایش یافته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ساخت و ساز خانه‌های زیر ۵۰ متر در نقاط مختلف کشور و به خصوص پایتخت، گسترش یافته است. این مسئله تا حدی گسترده شده، که واکنش مقامات دولتی و چهره‌های علمی کشور رانیز به همراه داشته است. در جدیدترین تحلیل و اظهار نظر، سعید معیدفر، مشاور اجتماعی وزیر راه و شهرسازی گفته است «طلاق» در تغییر وضعیت بازار مسکن دخیل بوده است.

سعید معیدفر در خصوص افزایش نقش طلاق در بازار مسکن و تغییرات ناشی از آن در صنعت ساختمان گفته است:«از نظر جمعیت‌شناسی، خانوارها غیر از کمیت، دارای بعد هم هستند که در حال حاضر تعداد خانواده‌ها در کشور در حال افزایش است اما از سوی دیگر بعد آنها (یعنی تعداد اعضای یک خانواده) روز به روز در حال کاهش است؛ به این معنا که خانواده دیگر شامل والدین، فرزندان و سالمندان نیست؛ بلکه در حرکت به سمتی هستیم که ناگزیریم تعریف خانواده را به «زندگی تک‌نفره» تقلیل دهیم. اگر متوسط تعداد اعضای یک خانوار در ۱۰ تا ۱۵ سال پیش پنج نفر بود، الآن به حدود سه نفر رسیده است. به این معنا که هم خانواده یک نفره (فردی که ناخواسته یا تعمدا ازدواج نکرده) داریم و هم در برخی مناطق سنتی‌تر کشور خانوارهایی که تعداد اعضای آنها چندین نفر است. به عنوان مثال در حال حاضر در کشور زنانی داریم که به تنهایی زندگی می‌کنند و چون نمی‌توانند در کنار والدین خود باشند به زندگی تک‌نفره روی آورده‌اند.»

معیدفر تأثیر این تحول بر بازار مسکن را این‌چنین تحلیل کرده است:«با کاهش ابعاد خانوارها، ابعاد خانه‌های مورد نیاز و مساحت مسکن مورد تقاضا در کشور به خصوص در کلانشهرها نیز رفته‌رفته کاهش یافته و دیگر به خانه‌هایی با متراژ بالای ۱۵۰ متر کمتر نیاز داریم؛ بلکه در بسیاری از شهرهای بزرگ تمایل به سکونت در خانه‌های زیر ۵۰ متر به دلیل کمتر شدن اعضای خانواده‌ها بیشتر شده است. کما اینکه در تهران آپارتمان‌های کمتر از ۳۵ متر مربع بیشتر مورد توجه متقاضیان مسکن است تا خانه‌های بالای ۷۰ متر مربع.»

او ادامه داده است:«همه این مسائل سبب می‌شود تا تمایل به ساخت واحدهای مسکونی کوچک و سوئیت‌های یک یا دو نفره به خصوص در طبقه‌های اقتصادی متوسط و دهک‌های میانی افزایش یابد که عمدتا خواهان واحدهای ارزان‌ساخت هستند؛ اگرچه هنوز تمایل به ساخت واحدهای با متراژ بالا و لوکس‌ساخت در میان اقشار مرفه وجود دارد اما از آنجایی که سرعت تغییرات ارزشی خانواده‌های قشر مرفه بیشتر از قشر متوسط است، آنها نیز به واحدهای مسکونی کوچک‌تر تمایل یافته‌اند که به همین دلیل نهادهای متولی مسکن در کشور اعلام می‌کنند از یک سو تعداد زیادی خانه لوکس خالی در تهران و سایر کلانشهرها داریم و از سویی دیگر کفه ترازوی «تقاضای مسکن» واحدهای مسکونی زیر ۵۰ متر مربعی نسبت به «عرضه» آنها سنگینی می‌کند.»

او با اثرگذار دانستن حرکت کلی فرهنگ و ارزش در کشور به سمت کوچک شدن ابعاد خانوار در بازار مسکن، یکی از مهم‌ترین مسائل اثرگذار در کوچک شدن ابعاد خانوارها را افزایش طلاق ذکر کرده و گفته است:«با افزایش طلاق در کشور نیاز به ساخت واحدهای مسکونی ارزان‌قیمت و با متراژ کمتر از ۵۰ متر مربع افزایش می‌یابد. به خصوص که بر خلاف فرهنگ رایج در غرب که طلاق، آغاز تنهایی دائمی نیست و فردی که از همسرش جدا می‌شود، بلافاصله با فرد دیگری ازدواج می‌کند، در ایران طلاق آغاز یک تنهایی طولانی‌مدت به خصوص برای زنان است که همین موضوع سبب می‌شود نیاز بیشتری به مسکن در کشور با وجود روند افزایشی طلاق احساس شود.»

 افزایش تقاضا برای سوئیت‌های مجردی در حالی است که آن‌ها در پایتخت قیمت بالایی دارند و پیدا کردن خانه‌ای مناسب در محله‌ای مناسب، مخصوصاٌ برای خانم‌ها بسیار دشوار است. جدول زیر قیمت رهن و اجاره بعضی از این خانه‌ها را در نقاط مختلف تهران که به صورت میدانی به دست آمده است، نشان می‌دهد:

بهای واحدهای آپارتمانی و سوییت‌های زیر 50 متر در نقاط مختلف تهران(بر اساس گزارش میدانی صدای اقتصاد)

محله

متراژ

سن بنا

مبلغ اجاره

مبلغ ودیعه

پیروزی- کریمشاهیان

50

8

900 هزار تومان

10 میلیون تومان

ظفر- عمرانی

35

10

600 هزار تومان

20 میلیون تومان

تهران‌نو

40

30

700 هزار تومان

50 میلیون تومان

اشرفی اصفهانی

50

2

یک میلیون تومان

21 میلیون تومان

میدان قزوین

40

30

120 هزار تومان

23 میلیون تومان

میرداماد

22

2

----------

50 میلیون تومان

فرجام غربی

22

3

400 هزار تومان

15 میلیون تومان




 












منبع: صدای اقتصاد

انتهای پیام/
برچسب ها: مسکن ، خانه مجردی ، طلاق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.