سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطرناک‌ترین نوع تاول‌های دهانی

تاول‌های دهانی ممکن است موجب اختلال غذا خوردن و صحبت کردن بیمار گردد.

دکتر مهناز صاحب جمعی متخصص بیماری‌های دهان در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان درباره بیماری تاول دهان گفت:
بیماری‌های تاولی متعددی وجود دارد که می توانند منحصر به دهان و یا هم دهان و هم پوست باشد‌. این بیمارهای تاولی می‌تواند از تحریک ساده مثل سوختگی در دهان، آلرژی در دهان، بیماری‌های عفونی، ویروسی و بیماری‌های خود ایمنی ایجاد شود بنابراین طیف عواملی که می تواند موجب تاول در دهان گردد بسیار گسترده است.

وی ادامه داد: محافظ پوشاننده‌ی دهان بسیار نازک است که معمولا وقتی عامل تولید کننده‌ی این بیماری در دهان ایجاد تاول کند، این تاول‌ها در دهان می‌ترکند بدون آنکه بیمار متوجه وجود آن در دهان شود حتی ممکن است پزشک در زمان معاینه هم نتواند این تاول ها را در دهان بیمار مشاهده کند.

وی افزود: وقتی درباره بیماری‌های تاولی دهان صحبت می‌کنیم اساسا نباید بیمار انتظار مشاهده‌ی تاول با برجستگی و حاوی آب و مایع را داشته باشد بنابراین احتمال دیدن آن بسیار کم است لذا تاول‌های دهانی به صورت زخم یا پوست رفتگی در دهان ظاهر می‌شود که گاهی در یک نقطه متمرکز و گاهی در تمام دهان پراکنده می‌شود.

وی در خصوص زمان مراجعه بیمار به پزشک عنوان کرد: وقتی بیمار در ناحیه‌ای از دهان دچار زخم و پوست رفتگی شده باشد و در طی زمان چند روز تا چند هفته برطرف نگردد باید بیمار به پزشک مراجعه کند زیرا اگر علت بروز این ضایعه در دهان عامل تحریکی باشد نهایتا تا 2 هفته بهبود می یابد. 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: درمان تاول‌های دهانی برحسب عامل تحریک کننده‌ی آن متفاوت است که اگر علت تحریکی حساسیت و ساییدگی باشد با بر طرف کردن عامل تحریک کننده این بیماری هم درمان می‌شود. گاهی ممکن است عامل تحریک کننده ویروس باشد که با تجویز دارو و دستورات لازم توسط پزشک متخصص برطرف می گردد. اما زمانی که علت بروز تاول دهانی بیماری خود ایمنی باشد برای درمان آن زمان بیشتری صرف می شود و در صورت جدی نگرفتن آن ممکن است موجب بروز مشکلاتی از جمله عدم توانایی بیمار در خوردن غذا و صحبت کردن او می گردد که در این صورت درمان آن ممکن است سالها به طول بیانجامد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۶:۲۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
با سلام،،دخترم هشت سالشه،،الان دو ساله که سرما میخوره لب پایین متورم میشه بعد زخم میشه و چرک ازشون میاد و تمام سطح دهان رو میگیره،،الان توی بدنش هم بصورت دایره دو سانتی قرمز شده،،حتی یک قطره آب هم نمیخوره،،دکتر و عطار هم مراجعه کردیم ولی نتیجه نگرفتیم،،خیلی دردناکه،،لطفا کمک کنید مرسی