سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهانگیری : ایران می‌تواند یکی از کانون های اصلی تولید فولاد جهان باشد

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ایران از لحاظ ذخایر معدنی و داشتن گاز منحصر به فرد است گفت: ایران با داشتن این ظرفیت‌ها می‌تواند به یکی از کانون‌های اصلی تولید فولاد در جهان تبدیل شود.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور  در آیین افتتاح اولین کارخانه‌ی تولید آهن اسفنجی، شهرستان سیرجان را یکی از شهرستان های مهم استان کرمان برشمرد و گفت: مردم سیرجان هم پیش از انقلاب و هم پس از انقلاب در عرصه های مختلف نقش موثری ایفا کرده‌اند. شهرستان سیرجان پیش از انقلاب و بعد از انقلاب شهدای گرانقدری را تقدیم انقلاب اسلامی نمودند و تعدادی از فرماندهان دوران جنگ که به درجه رفیع شهادت رسیده اند از فرزندان مردم دلیر سیرجان بودند و بویژه اخیراً سردارشهید اله دادی که توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید تقدیم جمهوری اسلامی کردند.
 
 جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود به تجلیل از شخصیت های برجسته‌ی فرهنگی سیرجان همچون مرحوم دکتر داستانی پالیزی و مرحوم طاهره صفارزاده پرداخت.
 
معاون اول رییس جمهور افزود: شهرستان سیرجان از موقعیت ویژه ای برخوردار است و نزدیکی به سواحل خلیج فارس، برخورداری از راه آهن و جوانان تحصیلکرده می تواند زمینه‌ی توسعه‌ی این منطقه را فراهم آورد.
 
وی در ادامه با اشاره به گام های بزرگی که دولت در دو سال گذشته برداشته است، خاطرنشان کرد: دولت در دو سال اخیر اقدامات مهمی انجام داد و بر خلاف آنکه عده ای تصور می کردند هیچ دولتی نمی تواند مشکلات پیش روی کشور را در عرصه های مختلف داخلی و بین المللی برطرف کند، دولت تدبیر و امید توانست بر بسیاری از مشکلات فائق آید و کشور را به نقطه ای برساند که کسی انتظار آن را نداشت.
 
جهانگیری تصریح کرد: دشمنان ما برای آسیب رساندن به جمهوری اسلامی برنامه های وسیعی را طراحی کرده بودند که آخرین برنامه‌ی آنها تحریم های ظالمانه بود که به بهانه‌ی دستیابی ملت ایران به دانش هسته‌ای سعی کردند بخش های مختلف اقتصاد کشور مثل صنعت نفت و سیستم بانکی که قلب اقتصاد ایران بود را هدف قرار دهند.
 
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: دولت تدبیر و امید به فضل الهی در دو سال اخیر گام های مهمی در بخش سیاست خارجی برداشت و تیم مذاکره کننده‌ی ایران که فرزندان این ملت هستند با تدابیر مقام معظم رهبری و مدیریت شجاعانه و مقتدرانه‌ی شخص رییس جمهور توانستند در پای میز مذاکرات که یک طرف آن شش قدرت جهانی و طرف دیگر ایران بود، به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنند.
 
وی افزود: دولت تدبیر و امید توانست سه هدف اصلی را در مذاکرات هسته‌ای محقق سازد که تثبیت حقوق هسته ای ملت ایران، حراست و حفاظت از دستاوردهای هسته ای کشور و رفع تحریم های ظالمانه، سه هدف اصلی دولت در این مذاکرات بودند.
 
جهانگیری ادامه داد: شورای امنیت سازمان ملل که پیش از این تصویب کرده بود ایران حق غنی سازی ندارد، با صدور قطعنامه‌ای، قطعنامه های قبلی خود را لغو و حق غنی سازی ایران را به رسمیت شناخت و بر آن تاکید کرد.
 
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه امروز تمام مراکز غنی سازی کشور به کار خود ادامه خواهند داد اظهار داشت: مجوز غنی سازی برای ایران تنها یک اعتراف لفظی از سوی یک مسئول شورای امنیت نبود بلکه تیم مذاکره کننده‌ی ما اصرار داشت که شورای امنیت باید برای این منظور یک قطعنامه‌ی جدید صادر کند.
 
وی در ادامه با اشاره به پایه‌های اقتدار جمهوری اسلامی ایران که باعث شد ایران را به این نقطه برساند گفت: یکی از پایه های اقتدار کشور، ملت بزرگ ایران است که دشمنان سعی داشتند با تحریم و اعمال فشار بر ملت ایران شرایطی را فراهم کنند که مردم نسبت به عملکرد مسئولین نظام دست به اعتراض بزنند و در این راه نه تنها به ایرانیان داخل کشور بلکه به ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز فشارهای زیادی وارد ساختند اما یکپارچگی ملت بزرگ ایران نشان داد که این ملت نه تنها در برابر مسئولین خود اعتراض نمی کند بلکه از مسئولین خود می خواهند که از حقوقشان دفاع نمایند.
 
جهانگیری حوزه‌ی نفوذ جمهوری اسلامی ایران را یکی دیگر از پایه های اقتدار کشور دانست و افزود: جهان به این باور رسیده است که برای حل مسائل مهم در خاورمیانه، کشوری که حرف جدی می زند ایران است و اگر تدابیر جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت، معلوم نبود گروه تروریستی داعش چه بر سر منطقه آورده بود.
 
معاون اول رییس جمهور سومین مؤلفه‌‌ی قدرت جمهوری اسلامی ایران را مدیریت شجاعانه و مدبرانه‌ی رییس جمهوری اسلامی ایران و دولت تدبیر و امید خواند و گفت: رییس جمهور و دولت توانستند با استفاده مناسب از پایه های قدرت، غرب را وادار به عقب نشینی نمایند.
 
 جهانگیری اضافه کرد: باید قدردان این شرایط باشیم و باید پس از لغو تحریم ها خود را آماده کنیم چراکه گامهایی که باید برای دوران پساتحریم برداشته شود باید بسیار سنجیده و دقیق باشد.
 
وی در ادامه‌ی سخنان خود با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل در مقطع فعلی مسئله اقتصاد کشور است خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نیز در دیداری که اعضای هیات دولت با ایشان داشتند بر موضوع اقتصاد تاکید کردند و اولویت نخست کشور در مقطع فعلی را توجه به اقتصاد عنوان داشتند.
 
جهانگیری اظهار داشت: کشور در حال حاضر با چالش اشتغال روبروست و این موضوع جز از طریق سرمایه گذاری و افزایش تولید قابل حل نیست و برای اینکه شرایط سرمایه گذاری و تولید مهیا شود باید فضای کسب و کار مناسب باشد تا بخش خصوصی بتواند به عرصه اقتصاد و سرمایه گذاری ورود پیدا کند.
 
معاون اول رییس جمهور یکی از محدودیت های کشور را محدودیت در بخش منابع مالی اعلام کرد و گفت: برای توسعه‌ی سرمایه گذاری هم به منابع دولتی، بخش خصوصی و سیستم بانکی نیاز داریم و هم باید به منابع خارجی دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم کشور را وارد دوره‌ی شکوفایی کنیم.
 
وی با بیان اینکه قصد داریم با دنیا همکاری کنیم و امروز شرکت های مختلف خارجی مشتاق به همکاری با ایران هستند، تصریح کرد: این نشان می دهد که ایران کشوری مهم بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند در شرایطی که بسیاری از کشورها با مشکل اقتصاد روبرو هستند، یک کانون اقتصاد تلقی شود.
 
جهانگیری تصریح کرد: ما همواره به شرکای خارجی خود گفته ایم که شرایط همکاری با ایران با گذشته متفاوت است زیرا ایران کشوری بزرگ است که اقتصاد آن از 1300 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی برخوردار است و با داشتن نیروی تحصیلکرده‌مجرب دیگر اجازه نخواهیم داد ایران به بازاری برای کالاهای مصرفی کشورهای دیگر تبدیل شود.
 
معاون اول رییس جمهور خطاب به تولید کنندگان و سرمایه گذاران گفت: باید به یاد داشته باشیم کسانی که قصد همکاری با ایران را دارند باید برای تولید مشترک در جهت صادرات با ایران همکاری کنند.
 
وی همچنین بر لزوم شفافیت در عملکرد شرکای خارجی تاکید کرد و گفت: تجربه‌ی تلخ گذشته نشان داده که عملکرد غیرشفاف به بهانه‌ی دورزدن تحریم‌ها ، منابع کشور را بر باد می دهد و اگر شرکت های خارجی بخواهند از طریق دلالان با ایران کار کنند، در لیست سیاه قرار خواهند گرفت زیرا ما تاکید داریم که همکاری با ایران باید به صورت مستقیم و شفاف انجام شود.
 
جهانگیری در ادامه‌ی سخنان خود بر اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از مسائل مهم کشور تاکید کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی نسخه‌ی شفا بخش اقتصاد ایران است که ما باتمام وجود به کلمه کلمه‌ی آن اعتقاد داریم و تا الان برنامه های عملیاتی دستگاه های اجرایی را در این زمینه تدوین کرده ایم.
 
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل یک ستاد در دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: حتماً ستاد نظارت و اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی تشکیل خواهد شد تا بتوانیم منویات مقام معظم رهبری را محقق کنیم .
 
وی با بیان اینکه یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی توسعه بخش معدن است گفت: اتکاء اقتصاد کشور به درآمدهای نفت باید کم شود و در دو سال اخیر نیز هم به دلیل کاهش بهای نفت و هم به دلیل سیاست گذاری های دولت، وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی کاهش یافته است.
 
 جهانگیری از بخش معدن به عنوان یکی از بخش های مهم برای جایگزین نمودن با درآمدهای نفتی یاد کرد و گفت: مهمترین بخش معدن، صنایع فلزی و صنایع مرتبط با آن است که در این میان سنگ آهن و فولاد نقش مهمی را ایفا می کند و مجتمع گل گهر سیرجان می تواند در این زمینه سهم عمده ای داشته باشد و مواد اولیه‌ی مورد نیاز فولاد خوزستان را نیز تامین کند.
 
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: مجموعه‌ی گل گهر سیرجان با محدویت آب مواجه است که البته نزدیکی این مجموعه به خلیج فارس می تواند زمینه‌ای باشد تا با برنامه ریزی های دقیق، آب مورد نیاز این مجتمع تامین شود.
 
وی در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم پرهیز از خام فروشی و صادرات مواد خام تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی پرهیز از خام فروشی و تبدیل مواد خام به ارزش افزوده‌ی بالاست.
 
گفتنی است پیش از سخنرانی معاون اول رییس جمهور، وزیر صنایع، معادن و تجارت، استاندار کرمان و مدیرعامل مجتمع سنگ آهن گل گهر سیرجان طی سخنانی جزئیات اجرا تا مرحله بهره برداری پروژه های فوق را تشریح کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.