سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فقط این نوع از ناباروری قابل درمان نیست

تنها برخی از ناباروری ها هستند که غیر قابل درمان هستند و مردان و زنان به یک نسبت در ناباروری سهیم هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، متاسفانه ناباروری در 10 تا 15 درصد از زوج‌ها دیده می‌شود. علل ناباروری می‌تواند مربوط به زن یا مرد و یا هر دو باشد. 

طی دو دهه‌ اخیر گام‌های زیادی در راستای تشخیص و درمان ناباروری برداشته شده است و حدود 65درصد از زوج‌های نابارور با استفاده از روش‌های جدید درمان شده‌اند. 

اساسی‌ترین علل ناباروری در زنان
دکتر مسعود گرشاسبی رییس انجمن ژنتیک پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه‌ی بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در مورد علل ناباروری اظهار کرد: به طور کلی اگر در مردان اسپرم به یک میزانی تولید شود ولی مقدار آن کم باشد یا حرکت آن شبیه به اسپرم نرمال نباشد می‌توان به روش‌های درمانی مثل IBS آن را درمان کرد و در زنان نیز گاهی تخمک آزاد می‌شود ولی مجاری آزاد شدن آن مسدود است که با استفاده از جراحی و تکنیک‌های کمک باروری می‌توان آن را درمان نمود ولی تنها و تنها زمانی‌که هیچ نطفه یا اسپرم و یا تخمک تولید نشود، هیچ راهی برای درمان وجود ندارد.

وی افزود: از شایع‌ترین علل ناباروری در مردان واریکوسپرم، آزوسپرم و اولیگوسپرم و در زنان بیماری‌های شایعی که به ژنتیک مربوط می‌شود مثل سندرم ترنر یا تخمدان پلی‌کیستیک که از جمله بیماری‌هایی هستند که قابل درمان نیستند و موجب ناباروری دائمی می‌گردد.
اساسی‌ترین علل ناباروری در زنان

اختلال در تخمک گذاری
مهم‌ترین علل ناباروری در زنان اختلال در تخمک‌گذاری است به طوری که 39 درصد از علل ناباروری را به خود اختصاص داده است. 

آناتومی
از علل دیگر ناباروری در زنان آناتومی یا شکل رحم است اگر می‌توان این مشکل را با عمل جراحی و تکنیک‌های کمک باروری برطرف کرد 

مشکلات دستگاه ایمنی و ژنتیک
علت مهم ناباروری در زنان زنان مشکلات دستگاه ایمنی بدن است که نقش مهمی در ایجاد ناباروری دارد. به گونه‌ای که این افراد باردار می‌شوند اما دچار سقط جنین می‌گردند .
علت دیگر در ناباروری در زنان مسائل ژنتیکی است که به عنوان مثال می‌توان به ژن‌هایی که باعث ایجاد لخته می‌شوند (سندروم ترنر) اشاره کرد که درمان آن‌ها ممکن نیست.

اساسی‌ترین علل ناباروری در مردان
از علل ناباروری در مردان اختلالات مربوط به اسپرم که تحت تأثیر عواملی مثل بیماری‌های عفونی، اختلالات هورمونی و مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی است که در بدن بعضی مردان علیه اسپرم خودشان ماده‌ای به نام آنتی‌بادی تولید می‌کنند که سبب کاهش حرکت اسپرم یا به هم چسبیدن آن‌ها می‌شود و علل دوم ناهنجاری‌های مربوط به ساختمان بدن است که به دلیل نقص ژنتیکی، مادرزادی و عفونت ایجاد می‌شود.

دکتر گرشاسبی در خصوص علل ناباروری عنوان کرد: گاهی علت ناباروری عفونت است که اگر برطرف شود ناباروری درمان خواهد شد اما اگر عفونت شدید باشد به گونه‌ای که اندام‌های گامت‌ ساز و تخمک ‌ساز را دچار مشکل جدی کرده باشد، در این صورت قابل درمان نخواهد بود ولی در اکثر مواقع قابل درمان است.

وی افزود: یک ‌سری مشکلات مثل سندروم ترنر ژنتیکی هستند در چنین مواردی ناباروری قابل درمان نیست اما در مشکلات آناتومی که انسداد مجرا منظور است، هم در زنان و هم در مردان رخ می‌دهد که هر دو قابل درمان هستند.

سهم مساوی زنان ومردان در ناباروری
این متخصص ژنتیک در خصوص درصد ناباروری زنان و مردان گفت: معمولاً زنان و مردان به یک میزان دچار ناباروری می‌شوند اما اگر بخواهیم به صورت درصد بیان کنیم، می‌توان گفت که حدود 40 درصد از مشکلات ناباروری مربوط به زن، 40 درصد مربوط به مرد و حدود 10 درصد مربوط به هر دو است. در حدود 10 درصد از زوج‌ها نیز عامل ناباروی مشخص نیست، به عبارت دیگر در این زوج‌ها هر دو نفر با توجه به انجام آزمایش‌های موجود مشکلی ندارند ولی به علل نامشخص بچه‌دار نمی‌شوند.


تغذیه نابارورها
وی درباره نقش تغذیه بر ناباروری اذعان داشت: تغذیه‌ی نامناسب باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود که خود از علل ناباروری می‌باشد، پس باید به تغذیه مناسب اهمیت دهیم.

گرشاسپی در ادامه گفت: داروها و سبک زندگی افراد که ممکن است در محیط کار خود در معرض تشعشعات و برخی مواد شیمیایی قرار بگیرند، هر دو می‌توانند به ارگان‌های نطفه‌ساز آسیب برساند. به طور مثال خیلی از زوج‌ها برای درمان ناباروری به پزشک مراجعه می‌کنند که فرزند اول را بدون مشکل به دنیا آوردند اما بعد از شش تا هفت سال برای فرزند دوم دچار مشکل و ناباروری شده‌اند.

مواظب بالا رفتن سن ازدواجتان باشید
وی با اشار به علت افزایش ناباروری در کشور ما تأکید کرد: یکی از دلایل عمده‌ی ناباروری این است که مشکلات اجتماعی باعث تغییر بافت جمعیتی و سن ازدواج در کشور ما شده است به گونه‌ای که سن ازدواج در کشور ما بالا رفته است که این خود عامل اصلی ناباروری در کشور ماست و نکته‌ی دیگر این است که افرادی که مشکلات ناباروری دارند، باید برای تشخیص علت آن و سپس درمان آن زمان بگذارند، بنابراین افرادی که در سن بالا ازدواج یا اقدام به بارداری می‌کنند، ممکن است زمان کافی برای تشخیص و دنبال کردن راه‌های درمان نداشته باشند، بنابراین توصیه می‌شود، ازدواج و اقدام به بارداری در سنین پایین صورت گیرد تا امکان ابتلا به ناباروری کاهش یابد.


گزارش از میترا پوررمضان

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۴۰ ۱۵ تير ۱۳۹۹
واتساب خود را برایم میشه ارسال کنی لطفا لطفا خواهش آنه
ناشناس
۲۰:۴۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
خیلی‌خوب‌بود‌ممنون
امید
۱۰:۳۶ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
سلام خوب بود اما جناب چه چیز هایی باید مصرف کنیم برای درمان ایا درمان میشویم ؟؟؟؟
س
۱۸:۵۱ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
یعنی چی
س
۱۸:۵۱ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
یعنی چی
س
۱۸:۵۱ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
یعنی چی
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۵
سلام مطالب خوبی بود
خادم
۱۱:۳۳ ۱۳ شهريور ۱۳۹۴
عرض سلام و خدا قوت
گزارش بسیار خوبی بود ولی اگر در مورد نوع تغذیه چگونگی و مقدار آن که زوج ها باید استفاده کنند هم مطالبی عنوان میشد بسیار عالی بود.
ناشناس
۲۱:۲۱ ۱۰ شهريور ۱۳۹۴
خیلی ممنون.
بهنوش فرهودی
۲۱:۰۲ ۱۰ شهريور ۱۳۹۴
گزارش خوبیه، اگه میشه درباره تغذیه دوران بارداری بیشتر بپردازید. ممنون