سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مادران باردار تنها به غربالگری اکتفا نکنند

در مادران بالای 35 احتمال تولد جنین با سندروم داون بالاست چرا که غربالگری به تحقیقات مورد تایید نیست.

دکتر سعید مروتی متخصص ژنتیک در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص کودکانی که دچار سندروم داون می‌باشند، گفت: این بیماری عوارضی همچون عقب ماندگی ذهنی، مشکلات گوارشی وقتی که در نهایت منجر به مرگ میشود را در پی خواهد داشت. 

این متخصص ژنتیک پیرامون دلایل ابتلا و بروز ناهنجاری ژنتیکی تصریح کرد: مادران باردار که در سنین بالایی قرار دارند، بیشتر از سایرین در خطر هستند و احتمال تولد نوزادی با سندروم داون درآن‌ها بالاتر است.

وی افزود: این مشکل ممکن است جنین مادران 20 ساله را هم تهدید نماید. 

این عضو بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه آزمایش‌های ژنتیک برای مادران باردار بالای35 سال ضروری است اظهار کرد: در هفته 11 و 15 بارداری برای همه مادران باردار غربالگری انجام می‌گیرد که تا حدود زیادی سندروم داون را مشخص می‌نماید. 

وی تاکید کرد: مادران باردار فقط به غربالگری اکتفا نکنند چرا که روش غربالگری پنج درصدمثبت کاذب یا منفی کاذب را به همراه دارد که ممکن است کودک به سندروم داون مبتلا باشد. 

مروتی در خصوص علائم نشان دهنده ابتلای جنین به سندروم داون افزود: ضخیم بودن بیش از حد پوست پشت گردن جنین یا عدم وجود یک استخوان خاص در بینی جنین از جمله علائمی است که با سونوگرافی قابل تشخیص خواهد بود. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.