سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

حناچی: گسل های اصلی و فرعی شهر تهران شناسایی شدند/ انگیزه درآمد برای شهرداری انگیزه اصلی برای صدور مجوز ساخت و ساز نیست

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تمام گسل های اصلی و فرعی تهران شناسایی شده اند گفت: اصلی ترین بهانه برای عدم رعایت ساخت و سازهایی که روی گسل ها انجام می شود بهانه های مالی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران پرویز حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی، پژمان پشمچی زاده معاون شهرسازی و شهرداری تهران و خسروی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو ویژه خبری امشب به بررسی موضوع رعایت اصول مقاوم سازی ساختمان ها پرداختند.  
 
در ابتدای این برنامه پرویز حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اینکه چرا هنوز ساخت و سازها روی گسل ها و مناطق حادثه خیز ادامه دارد گفت: یکی از وظایف کمیسیون ماده 5 در استان ها تهیه طرح های توسعه و عمران است که به تصویب شورای عالی شهرسازی می رسد که در این طرح گسل ها شناسایی شده و نهایتا ضوابطی ایجاد می شود که باید رعایت شود.  
 
وی ادامه داد: تهیه طرح های توسعه و عمران که به تصویب شورای عالی شهرسازی می رسد تهیه طرح های تفصیلی در مقیاس کمیسیون طرح تفصیلی یا کمیسیون ماده 5 در استان هاست که وظیفه اش شناسایی گسل ها و نهایتا ایجاد ضوابطی است که باید رعایت شود و معمولا این اتفاق می افتد.  
 
** تمامی گسل های اصلی و فرعی شناسایی و پهله بندی شدند
وی با بیان اینکه در تهران برای انجام این کار باید طرح هایی تهیه شد که این اتفاق می افتد گفت: در شهری مانند تمامی گسل های اصلی و فرعی شناسایی و پهله بندی شدند و در طرح تفصیلی تهران نیز نهادینه شدند.  
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با طرح این سوال که علی رغم شناسایی گسل ها چرا هنوز ساخت و سازها روی گسل ها اجازه داده می شود اظهار داشت: موضوعاتی از این جنس که جنبه حاکمیتی دارند به طور دائمی باید کنترل شوند و اگر شما در دوره ای این کنترل را بردارید یا رعایت نکنید این اتفاق می افتد.
 
** اصلی ترین بهانه برای صدور مجوز ساخت و ساز روی گسل ها بهانه های مالی است
حناچی تصریح کرد: اصلی ترین بهانه برای صدور مجوز ساخت و ساز روی گسل ها بهانه های مالی است و ایجاد کسب درآمد از محل اجازه ساخت و ساز در این مناطق است که سبب شده شهرهای ما به این عارضه دچار شوند به این معنی که شهرها از محل فروششان اداره می شوند.
 
** انگیزه درآمد برای شهرداری انگیزه اصلی برای صدور مجوز نیست
 
 
در ادامه این برنامه پژمان پشمچی زاده معاون شهرسازی شهرداری تهران نیز در پاسخ به همین سوال که چرا ساخت و سازها روی مناطق حادثه دیده ادامه دارد گفت: انگیزه هر مجموعه ای که دخیل در ساخت و ساز است قطعا انگیزه اصلی برای صدور مجوز نیست.  
 
** براساس ضوابط طرح تفصیلی به صدور مجوز اقدام می کنیم
وی ادامه داد: طرح جامع یا تفصیلی سند توسعه شهر تهران و شهرهای دیگر است بنابراین ما براساس ضوابط طرح تفصیلی به صدور مجوز اقدام می کنیم و قطعا در پهنه های متاثر از گسل ها و پهنه هایی که دارای پتانسیل لرزشی هستند مطابق ضوابط طرح تفصیلی صدور مجوز اتفاق می افتد.
 
وی تصریح کرد: بنابراین درخواست شهروندی که در یک روال عادی تقاضای صدور پروانه می کنند مجوزهای لازم براساس ضوابط اجرای طرح تفصیلی صادر می شود.
 
معاون شهرسازی و شهرداری تهران یادآور شد: در سامانه طرح تفصیلی پهنه های مربوط به حریم گسل ها درج شده و بر روی دستور نقشه هایی که صادر می شود این امر در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
 
پشمچی زاده با بیان اینکه از ابتدای ابلاغ طرح تفصیلی سامانه طرح تفصیلی بر روی سیستمی که قابل رصد است جانمایی شده گفت: این امر قابل رصد و در دسترس برای شهروندان است که می تواند کل پهنه های مربوط به گسل های شناسایی شده که توسط شهرداری انجام نمی شود را مشاهده کند.  
 
وی اظهار داشت: سامانه طرح تفصیلی توسط شورای عالی شهرسازی به تصویب رسیده و خط چین های مربوط به پهنه های گسل کاملا قابل رویت است و این امر از سال 91 روی سیستم بارگذاری شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که قرار بود جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز گرفته شود گفت: مشکل کار در این است که اعتقادی به طرح جامع و طرح تفصیلی نداریم.

وی با اشاره به این که کمیسیون ماده 5 معضل شده است افزود: این کمسیون به صورت قانونی تخلف انجام می‌دهد.

خسروی با اشاره به این که متأسفانه خیلی از شهرها طرح جامع تفصیلی را ندارند بیان کرد: زمانی که شهر به شهردار سپرده می‌شود باید تمهیدات مورد نیاز از سوی شهردار اندیشیده شود.

وی با بیان این که عمده شهرداری‌ها تغییر مسیر داده‌اند افزود: متأسفانه دولت تضمینی نداشته تا شهرداری را به عنوان فرزند اصلی خود تلقی کند.

** شهردار ناظر کلی بر ساخت و ساز است

وی با بیان این که شهردار ناظر کلی بر ساخت و ساز است گفت: بودجه طرح تفصیلی و عمرانی را شهردار نمی‌دهد.

*** ساخت و ساز 60 میلیون متر مربعی در کشور

خسروی با اشاره به این که در رابطه با ساخت و سازها شهردار، نظام مهندسی، مسکن و شهرسازی، کارگران و مصالح ساختمانی دخیل است عنوان کرد: 60 میلیون متر مربع در کشور ساخت و ساز انجام شده است بنابراین باید عمر ساخت و سازها را از 25 سال به 26 سال افزایش دهیم به طوری که این یک سال هم بسیار مثمر ثمر است.

** شهرداری بر روی درآمد پایدار کار جدی نکرده است

غلامرضا انصاری عضو شورای شهر تهران در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی گفت: دولت تصمیم گرفته است تا شهرداری‌های به صورت مستقل عمل کنند این در حالی است که آن‌ها بر روید درآمد پایدار کار جدی انجام نداده‌اند.

وی با اشاره به این که ابزارهای نظارتی در شورای شهر به وجود نیامده است گفت:تمام آبادانی ها بر روی گسل مستقر هستند.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این که ظرفیت بازگذاری به 2 میلیون افزایش یافته است بیان کرد: کمیسیون ماده 5 تخلفاتی را انجام داده است و شهرداری به دلیل منابع درآمدی از این قضیه استفاده کرده است.

حناچی با اشاره به این که ما وظیفه نظارت عالیه داریم گفت: اگر مانیتورینگ به صورت دائمی انجام نشود هر اتفاقی ممکن است صورت گیرد.

وی با اشاره به این که در الهیه تهران بارگذاری سنگینی داریم افزود: کمیسیون ماده 5 و موضوع شورای عالی شهرسازی ابزاری هستند که می‌توان از آن‌ها به درستی استفاده کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که به جهت اهمیت حاکمیتی در دبیرخانه کمیسیون ماده 5 معاونان وزیر کشور، نیرو و شهرسازی حضور دارند افزود: هزار و 148 شهر در کشور شناخته شده که همه با طرح هادی و طرح جامع منطبق هستند به گونه ای که طرح هادی طبیعتاً برای مناطق روستایی است.

وی با اشاره به این که هر چه شورای عالی تصویب می‌کنیم عین قانون است خاطر نشان کرد: باید مشخص شود که شهرداری از چه محل و از چه درآمد سالمی و به چه میزانی باید اداره شود بنابراین انضباط مالی در شهرداری لازم است.

*75 درصد بودجه شهرداری‌ها وابسته به ساخت و ساز است

حناچی با تاکید بر این که 75 درصد بودجه شهرداری‌ها وابسته به ساخت و سازهای قانونی و غیرقانونی است عنوان کرد: 30 درصد وظیفه ما به تهران مربوط می‌شود به طوری که به تهران به عنوان پایتخت عنایت ویژه ای داریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با همکاری مرکز جای کا ژاپن مطالعاتی را پیرامون دو گسل شناخته شده تهران انجام داده‌ایم به طوری که اگر هر کدام از گسل‌ها فعال شود فاجعه عظیمی رخ می‌دهد.

وی با اشاره به این که گسل‌های فرعی و اصلی ضوابطی دارند افزود: بر اساس ضوابط مشخص می‌شود که ساخت و ساز انجام شود یا خیر.

انتهای پیام/

برچسب ها: گفتگو ، ویژه ، خبری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
saeed
۰۱:۵۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۴
اقای پشمچی زاده یکی از بهترین مدیران شهرداری هستند و حرف اقای قالیباف در مورد چگونه ساختن ساختمان روی گسل کاملا منطقی است