سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امضا تفاهم نامه بین سازمان نظام پرستاری و دانشگاه تربیت مدرس

تفاهمنامه همکاری مشترک مبنی بر تسهیل حضور پرستاران در دوره های کارشناسی ارشد رشته مهندسی سیستم های سلامت و برگزاری دوره های بازآموزی پرستاری بین سازمان نظام پرستاری و دانشگاه تربیت مدرس امضاء شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این نشست مشترک صبح امروز با حضور احمد نجاتیان؛ قائم مقام، صدیقه سالمی؛ معاون فنی، سعید لک؛ مدیر روابط عمومی سازمان نظام پرستاری و دکتر محمد مهدی سپهری مدیر گروه مهندسی صنایع و دوره کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های سلامت و دکتر سمیه اسادات؛ عضو هیئت علمی رشته مهندسی سستم های سلامت دانشگاه تربیت مدرس در محل سازمان نظام پرستاری با موضوع امضاء تفاهمنامه بین سازمان نظام پرستاری و دانشگاه تربیت مدرس مبنی بر تسهیل حضور پرستاران در دوره کارشناسی ارشد مدیریت  سیستم های  سلامت  و برگزاری دوره های بازآموزی برای پرستاری در زمینه برگزار شد.

محمد مهدی سپهری، مدیر گروه مهندسی صنایع و دوره کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های سلامت در این نشست با تشریح اهداف این تفاهمنامه گفت: به طور کلی در حوزه سلامت و بهداشت و درمان، فعالان اصلی جامعه پزشکی و پرستاران هستند که نقش خود را در حوزه سلامت به خوبی می شناسند و اگر این گروه در جهت ارائه خدمات بهتر به بیماران به علم مهندسی سیستم ها نیز مجهز شوند، می توان یک سیستم دقیق و علمی را مهیا کرد.

وی افزود: در چند سال اخیر بر لزوم چنین سیستم منسجم و کارآمدی که تحت عنوان مهندسی سیستم سلامت نامیده می شود، تأکید شده است و در جهان نیز از سال 2009 این رشته  مطرح شده است. در ایران نیز در حال حاظر دوره های کارشناسی ارشد در این رشته در حال برگزاری است و دانشگاه تربیت مدرس اولین دانشگاه فعال در این زمینه است.

وی افزود: این بحث برای اولین بار بین سازمان نظام پرستاری و دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است مبنی بر اینکه در بحث سیستم سلامت باید افرادی وجود داشته باشند که کارهای نظام سلامت را بر اساس دیدگاه  سیستمی انجام دهند و بی شک اجرای چنین طرحی به تنهایی قابل تحقق نیست و تنها با اتحاد و دست به دست یکدیگر دادن در قالب یک تفاهمنامه چنین امری شدنی است.

سپهری ادامه داد: با امضا این تفاهمنامه، توسعه مفهوم مهندسی سیستم های سلامت در بیمارستانها بین پرستاران به واسطه سازمان نظام پرستاری که در این زمینه نقش آفرینی می کند، قابل اجرا است. دانشگاه تربیت مدرس نیز به عنوان اولین دانشگاه در جهت همکاری با سازمان نظام پرستاری اعلام آمادگی کرده است تا هر چه سریعتر و کم هزینه تر به اهداف تعریف شده در این زمینه برای دستیابی به سیستمی با اولویت بیماران، عدالت محوری و ارتقاء کیفیت است، دست یابیم.

وی با اشاره به گستردگی حوزه سلامت در کشور، گفت: بی شک ارتقاء سطح دانش پرستاران در افزایش کیفیت خدمات این حوزه در سیستم سلامت بسیار کمک کننده است.

تفاهمنامه موجب اصلاح تصورات عامیانه و اشتباه درباره جایگاه و شرح وظایف پرستاران می شود
احمد نجاتیان، قائم مقام سازمان نظام پرستاری نیز با اظهار خرسندی از تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان نظام پرستاری و دانشگاه تربیت مدرس گفت: این دومین فعالیت مشترکی است که با دانشگاه تربیت مدرس صورت می پذیرد و با توجه به موفقیت های کسب شده در همکاری های گذشته در زمینه انتشار نشریه علمی، امید است که در مورد اخیر نیز اهداف پیش بینی شده به طور مطلوبی محقق شود.

وی افزود: زمانی تصور می شد که ارائه خدمات با تکنولوژی بالا می تواند به عنوان موفقیت در عرصه نظام سلامت محسوب شود ولی امروزه در تمام جهان دریافته اند که بحث عدالت و ارتقاء کیفیت خدمات برای همه مردم یکی از مسائل مهم و اساسی است و این پرستاران هستند که می توانند به عنوان عامل تغییر در این زمینه نقش آفرینی کنند و بی شک برای اینکه افراد بتوانند عامل تغییر باشند نیاز به نگرش سیستماتیک دارند.

نجاتیان با اشاره به رشد چشمگیر پرستاری در طول یکصد سال گذشته که این حرفه در ایران شکل آکادمیک به خود گرفته است، گفت: در زمینه آموزش پرستاری فعالیت های خوبی انجام شده است و در رشته پرستاری علاوه بر مقطع کارشناسی افراد زیادی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا فارغ التحصیل شده اند و هم اکنون در عرصه های مختلف نظیر مدیریت، اقتصاد درمان و جامعه شناسی سلامت صاحبنظر هستند و امروز نیاز کشور این است که در مباحث فرا حرفه ای و بین حرفه ای وارد عمل شویم.

وی برآیند این تفاهمنامه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این تفاهمنامه می تواند زمینه ای باشد تا پرستاران را به حضور در جایگاه های بالاتر و تصمیم ساز ترغیب کنیم و برخی تصورات عامیانه و اشتباه در خصوص جایگاه و شرح وظایف  پرستاری را اصلاح کنیم و ثابت کنیم که پرستاران می توانند در عرصه های تخصصی و فوق تخصصی شرکت داشته باشند.

قائم مقام رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: سازمان نظام پرستاری نیز از تمام امکانات خود برای تحقق این اهداف استفاده می کند و به نظر می رسد گام اول در این مسیر فرهنگ سازی است که می تواند با اطلاع رسانی قوی، نگارش مقالات علمی و سخنرانی ها و همایش ها به این مهم دست یافت.

صدیقه سالمی، معاون فنی سازمان نظام پرستاری نیز در این نشست، با ابراز خوشحالی از امضاء تفاهمنامه مذکور گفت: بسیار خرسندیم که بستری برای همکاری دوباره بین سازمان نظام پرستاری و دانشگاه تربیت مدرس به واسطه این تفاهمنامه فراهم شده است و در این نشست به ابهامات احتمالی پاسخ داده شده و اهداف آن به روشنی ترسیم شد.

وی خاطر نشان کرد: مطمئناً سازمان نظام پرستاری از هر آنچه موجب فراهم سازی شرایط بهتر برای پرستاران می شود، استقبال و از تمام امکانات خود در این  عرصه استفاده می کند.

بر اساس این تفاهمنامه قرار است کار گروهی مشترک در بین روشهای ایجاد شده یا برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت برای پرستاران و همچنین ایجاد زمینه کاری مشترک بین دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی پرستاری در دانشگاه تربیت مدرس و در نهایت تسهیل حضور پرستاران در دوره های کارشناسی ارشد رشته های مهندسی سیستم های سلامت اقدامات را برنامه ریزی کنند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.