محمود تولایی، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پرداخت و دریافت مالیات را از ضروریات توسعه اقتصادی و اجتماعی یک جامعه ارزیابی کرد و ضمن اشاره به سابقه تاریخی اسلامی آن گفت: نقش مالیات و مشارکت مردم در توسعه زندگی شهروندی برکسی پوشیده نیست و دولت زمانی میتواند در دریافت و استفاده از آن به موفقیت لازم دست یابد که بتواند شفافیت لازم در برنامه ریزی و خرج آن داشته باشد و اعتماد لازم را در جهت عدم سوء استفاده و تخلف در صرف مالیات ایجاد کند.
وی افزود: همین که مردم متقاعد شوند که پولی را که میپردازند مستقیما باعث توسعه و پیشرفت در عرصههای مربوط به زندگی خودشان میشود، حضور و همراهی موثرتر فعالتری خواهند داشت.
تولایی گفت: با دادن آگاهی و دید ارزیابانه نسبت به اهمیت مالیات و ضرورت پرداخت آن میتوانیم "فرهنگ مالیاتی" جامعه را بالا ببریم و کم کم پرداخت مالیات را از حالت اجبار به حالت خود جوش و حتی تکلیف در بیاوریم.
وی در ادامه گفت: ایجاد فرصت برای حضور و مشارکت مردم و ایجاد روحیه سهم پذیری در توسعه زیر ساختها بهترین راه حل جایگزین برای اجبار مالیاتی و به تبع آن فرار مالیایتی خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دولت باید برای اطمینان از اینکه مالیاتهای مردم صرف توسعه میشود و مورد سوء استفاده قرار نمیگیرد گزارش مشخص و روشنی ارائه کنند.
تولایی در ادامه بهترین محل صرف مالیات در شرایط فعلی را توسعه زیر ساختهای شهری به خصوص در شهر تهران برای کاهش ترافیک و آلودگی و اهمیت دادن به زمان شهروندان و کاهش مصرف سوخت دانست.
وی در ادامه توسعه فضای سبز و اعطای یارانه برای استفاده از انرژیهای نو از جمله انرژی خورشیدی برای مصارف خانگی را اولویت دوم صرف مالیات بر شمرد.
کارشناس اقتصادی ضرورت احیای زمینهای کشاورزی و مدیریت در این بخش برای کاشت و پرورش گیاهان شور پسند و خشکی پسند به دلیل قرار گیری کشور ما در منطقه خشک و استفاده از سرمایه آبهای شور را اولویت بعدی صرف مالیات بیان کرد.
وی در پایان به ظرفیتهای طبیعی و علمی کشور اشاره کرد و گفت: استفاده از این ظرفیتها براحتی قابل دسترسی و پیاده سازی است و برآیند مثبت این حرکتها در زندگی مردم بروز و ظهور پیدا خواهد کرد و باعث افزایش سطح کیفی زندگی مردم خواهد شد.
انتهای پیام/