وی در ادامه افزود: چین معتقد است که روابط باید راهبردی باشد، البته زمینههای این روابط راهبردی فراهم شده است.
ولایتی با اشاره به این که حجم روابط ایران و چین در طی سالهای اخیر در رتبه نخست قرار داشته است، ادامه داد: حجم روابط ایران و چین با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست و بر اساس طرحهایی که در نظر گرفته شده و تصمیماتی که در دستگاههای مختلف اتخاذ شده، امیدواریم روابط دو کشور به بالاترین سطح ممکن برسد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک بیان کرد: در سفر وزیر خارجه چین به ایران توافق کردیم که ظرفیت روابط دوجانبه میتواند به 200 میلیارد دلار در سال برسد، البته آثار و نشانههای آن در حال حاضر نمایان است.
وی در ادامه افزود: زمانی روابط ایران و چین به دلیل مداخله غربیها نسبت به ایران مشکلتر شده بود، با این وجود حجم روابط در رتبه نخست قرار داشت.
ولایتی با اشاره به این که در حال حاضر روابط ایران و چین تسهیل شده است، گفت: این امیدواری وجود دارد که روابط به سرعت پیش رود و به حدی که بین بنده و وزیر خارجه چین مورد مذاکره قرار گرفته است، برسد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک با بیان این که در سفر آینده رئیس جمهور چین به تهران تصمیمات استراتژیک اتخاذ خواهد شد، گفت: عضویت ایران در شانگهای در گذشته به دلیل بعضی مشکلات و تحریمهایی که وجود داشت به کندی پیش میرفت اما امروزه به اعتقاد همکاران ما در اتحادیه شانگهای زمینه بسیار فراهمتر است تا ایران به عضویت کامل این مجموعه درآید.
وی گفت: ایران آمادگی لازم برای همکاری با پنج کشور عضو بریکس را دارد.
ولایتی در رابطه با موشک اس 300 بیان کرد: بدون تردید ایران برای دفاع از خودش هر اقدام مشروعی را که لازم بداند، انجام میدهد، از جمله آنها تقویت دفاعی ضدهوایی است که در گذشته قراردادش با روسیه انجام شده است و در حال حاضر این کشور آمادگی اجرای این قرارداد را دارد و همچنین جمهوری اسلامی ایران آمادگی لازم برای اجرای این قرارداد را دارا است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک اظهار داشت: اهمیت موقعیت استراتژیک و نقش ایران برای ایجاد تعادل، صلح در منطقه اقتضا میکند که امکانات دفاعی برای ایران کامل باشد.
وی با اشاره به این که هیچ گاه چین برای ارتقای روابط بهانهجویی نکرده و تلاش کرده تا موانع را از سر راه بردارد، ادامه داد: روابط جمهوری اسلامی ایران با اعتماد و سابقه ریشهداری که به این کشور دارد، طبیعتاً به چین به عنوان یک شریک تجاری و راهبردی نگاه میکند و امیدواریم در زمینههای سیاسی، تکنولوژی، اقتصادی و علمی با ارتقای روابط مواجه شویم.
انتهای پیام/