سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون نظارتی بانک مرکزی:

مهلت صرافی‌های قدیمی28 مرداد 94 / اختصاص امتیاز ویژه به سیستم بانکی در مناطق آزاد

معاون نظارتی بانک مرکزی اظهار داشت: با توجه به پیشرفت در زمینه فعالیت‌های الکترونیک بانک‌ها ناگزیر به استفاده از این فناوری روز هستند و در همین راستا تعداد 200 شعبه نیز کاهش یافته است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید تهران فر معاون نظارتی بانک مرکزی در نشست اعضای هیئت عامل بانک مرکزی در خصوص اقدامات صورت گرفته در سیستم بانکی اظهار داشت: یکی از اتفاقاتی که در سال جاری قانون بانکی و پولی و قانون بانک مرکزی قانون‌های محوری بانکداری در کشور ما شامل بانک مرکزی و بانکداری است که از سال 1351 آغاز و قانون بانکداری بدون ربا نیز از 1362 راه اندازی و اکنون هر سه این قوانین در بسته آماده و تحویل مجلس شورای اسلامی داده شده است.

** کاهش شعب بانک‌ها 

معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه در خصوص تعداد شعب بانک‌ها اظهارداشت:  با توجه به پیشرفت در زمینه فعالیت‌های الکترونیک بانک‌ها ناگزیر به استفاده از این فناوری روز هستند و در همین راستا علاوه بر توقف تعداد 200 شعبه نیز کاهش یافته است و در سال جاری نیز تعداد بیشتری از این شعبات تعطیل خواهد شد.

** احیای مقررات بانکی در مناطق آزاد

تهران فر معاون  نظارتی بانک مرکزی در خصوص قوانین و مقررات بانکداری در مناطق آزاد اظهار داشت: در تلاش هستیم تا مقرراتی را که کمرنگ شده مورد بازنگری قرار دهیم که امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک امتیاز ویژه‌ای به سیستم بانکی در مناطق آزاد دهیم.

**توقف کامل بنگاه‌داری بانک‌ها

تهران فر با بیان اینکه بنگاه‌داری بانک‌ها به طور کامل متوقف شده است  گفت: از سال گذشته تا کنون در همه موارد بنگاه‌داری و شرکت‌داری متوقف شده و هیچ شرکت جدید توسط هیچ یکی از بانک‌ها تاسیس نشده است جز یکی از بانک‌ها که شرایطی خاص دارد.

وی در ادامه افزود: اموال و املاک بانک‌ها طبق قانون رفع موانع تولید محدود شده و اموال مازاد در طی مدتی که در قانون پیش‌بینی شده و طبق زمان برنامه ریزی شده به فروش برسد.

تهران فر همچنین در خصوص مطالبات معوق بانک‌ها گفت: میزان مطالبات معوق به میزان گذشته است و هیچ گونه رشدی نداشته است.

معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه در خصوص صرافی‌ها اظهار داشت:  مهلت صرافی‌های قدیمی تا 28 مرداد ماه سال 94 بود که مهلت یک ساله آنها تمام شده و قابل تمدید نخواهد بود.

وی افزود: تعداد صرافی‌های مراجعه نکرده اندک است که مطمئنا غیر مجاز تلقی می‌شود.

دستورالعمل صرافی‌های اعلام شده تغییر نخواهد کرد زیرا از گذشته آسان‌تر شده اما مطمئنا با توجه به زمان دست خوش تغییر خواهد شد.

تهران فر همچنین در خصوص رقم اضافه برداشت بانک‌ها گفت: رقم اضافه برداشت بانک‌ها رقم قابل توجهی نیست جز بانک کشاورزی و در حال حاضر هیچ گونه اضافه برداشتی متوجه بانک مرکزی نیست و بانک‌ها باید بدهی‌های خود را در غالب اضافه برداشت بانک مرکزی پرداخت کنند.

**موسسات اعتباری غیر مجاز

معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه گفت: 7 هزار موسسه غیر مجاز به این معنی نیست که همه آنها  موسسات بزرگ و در حد واندازه موسسه کوثر و عسگریه هستند زیرا در این تعداد موسسات بزرگ به تعداد انگشتان یک دست هستند.

وی افزدود: این 7 هزار موسسه شامل تعداد زیادی صرافی، لیزینگ، تعاونی، اعتباری، صندوق قرض الحسنه و .. است که با اغلب آنها سر و سامان داده شده و یا در مراحل آخر دریافت مجوز هستند و یا برای دریافت مجوز اقدامات لازم را انجام داده‌اند.

 محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی در این مراسم در خصوص عملکرد این بانک گفت:از جمله موارد صورت گرفته توسعه ابزارها و تجهیزات در زمینه پرداخت الکترونیک و راه‌اندازی و توسعه سامانه‌های بانکداری الکترونیک از جمله موارد صورت گرفته در سال 93 می‌باشد.

وی افزود: در سال 93 سرانه کارت الکترونیک به 4.2 درصد و تعداد 300میلیون کارت رسیدو تعداد خودپردازها نیز به بیش از 40 هزار، پایانه‌های شعب به بیش از 64 هزار و پایانه‌های فروش به بیش از 3 هزار و 700 عدد  رسید و در همین سال بیش از 28 میلیون تراکنش در روز مدیریت شد .

وی در ادامه توضیح داد: تعداد  تراکنش‌های شتاب در 4 ماه ابتدای سال 94 نسبت به مدت مشابه سال 93 حدود 39 درصد رشد داشته است.

احمدی در ادامه با بیان اینکه چکاوک 5 خرداد ماه امسال در تمام ایران راه‌اندازی شد و در بیش از 20 هزار شعبه مورد استفاده قرار گرفت و در خرداد ماه 94 طبق آمار یک میلیون قطعه رسید.

 دبیر کل بانک مرکزی نیز با اعلام این خبر که ایران چک 50 هزار تومانی در راه است گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته فردا چک جدید از ایران چک‌های 50 هزار تومانی با موارد امنیتی بالاتراز گذشته رو نمایی خواهد شد و علاوه بر سکه‌های نقره‌ای و طلایی به بهای 1و2.5 و 5 بهار آزادی در حال تولید است.

پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی در این نشست در خصوص اعلام نرخ تروم گفت: نرخ تروم اعلامی از سوی بانک مرکزی  ظرف امروز یا فردا اعلام خواهد شد و خوشبختانه یکی از دستاوردهای ما در سال‌های اخیر مهار تدریجی رشد نقدینگی بوده است.

وی در این خصوص توضیح داد: رقم نقدینگی در حال حاضر 832 هزار میلیارد تومان است که رشد نقدینگی تیرماه 94  نسبت به سال گذشته 22.7 دهم درصد افزیش داشته است و در طول فعالیت دولت یازدهم نیز 300 هزار میلیاد تومان نقدنیگی افزایش داشته است که 81 هزا میلیارد تومان آن مربوط به پوشش 6 بانک و موسسه است و رشد غیر همگن نقدینگی  تیر ماه 93، 22.1 درصد بوده و مربوط به موسسات غیر مجاز می‌باشد و این رقم از تیر ماه 93 نسبت به امسال به ترتیب 22.2 درصد و 22.7 درصد می‌باشد که نشان از افزایش 6.9 درصد رشد نقدینگی دارد و پایه پولی نیز به 133 میلیارد تومان رسید که با رشد 1.4 درصد رو به رو بود.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در خصوص اقدامات صورت گرفته درمبحث خروج از رکود اظهار داشت:از تسهیلات پرداختی 60 درصد به سمت سرمایه در گردش هدایت شده است.

***حباب در بازار ارز
 
قربانی در ادامه در خصوص وضعیت بازار ارز تصریح کرد: با توجه به سیاست‌های بانک مرکزی و سازگاری سیاست‌ها در دو سال اخیر بازار ارز از ثبات خوبی برخوردار بوده است و ما توسط نرخ دلار در بازار آزاد نیز حدود3 هزار و 320 تومان بوده است که نسبت به 5 ماهه سال 93، 4.1 درصد افزایش داشته است  و انحراف معیار 5 ماهه اول سال گذشته 83 تومان بود که با کاهش 5 درصدی به 35 تومان رسید.



برچسب ها: بانک ، بانکداری ، مجلس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.