سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سناریوهای جدید نجات تالاب‌ها

وزیر نیرو با اعلام برنامه‌ها و سناریوهای جدید دولت برای نجات تالاب‌ها و دریاچه‌ها از خشکی گفت: ۲۷ اقدام مانند بارورسازی ابرها، انتقال آب بین حوضه‌ای و حفر تونل انتقال آب در دستور کار قرار گرفته است.

 

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، حمید چیت‌چیان با تشریح جدیدترین اقدامات صورت گرفته در دولت به منظور نجات دریاچه‌های کشور از مرگ به ویژه مواردی مانند دریاچه ارومیه، بختگان و تالاب گاوخونی گفت: در این‌باره ستادی برای احیای دریاچه ارومیه زیرنظر دولت تشکیل شده و یک مجری نیز برای اجرای برنامه‌ها و تصمیمات در نظر گرفته شده است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه تمام تصمیمات اتخاذ شده در مورد دریاچه ارومیه برای سایر بخش‌ها نیز اجرا می‌شود، تصریح کرد: برای اینکه کار از یک پشتوانه قوی علمی برخوردار باشد، از دانشگاه صنعتی شریف به‌عنوان همکار در مورد نجات دریاچه ارومیه استفاده می‌شود.

چیت‌چیان اظهار کرد: بررسی‌های گوناگونی تاکنون از سوی دستگاه‌های مختلف و دانشگاه صنعتی شریف انجام شده و نهایتا قرار بر این شد که ۲۷ اقدام و طرح اجرایی که به تصویب نیز رسیده، در زمینه نجات دریاچه‌های کشور از مرگ اجرایی شود.

وی افزود: بخشی از این طرح‌ها بر عهده وزارت نیرو، بخشی سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت کشور، وزارت کشاورزی، سازمان زمین‌شناسی و بخشی نیز بر عهده هواشناسی است. به صورت کلی، برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته یک بازه زمانی ۱۰ ساله دارد و تلاش می‌شود برای این دوره زمانی، وضعیت دریاچه‌ها به لحاظ ذخایر آبی بهبود یابد.

وی تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که افت منابع آب دریاچه ارومیه در مدت زمان ۲۰ سال به طول انجامیده و کسی در دولت ادعا ندارد که بتوان ظرف چند سال، شرایط را به وضعیت سابق بازگرداند.

وزیر نیرو تصریح کرد: طبق سناریوهای تعریف شده، قرار بر این است که اقدامات به نحوی سازماندهی شوند که ظرف مدت دو سال ابتدای کار بتوانیم به شرایط تثبیت ذخایر فعلی آب در دریاچه ارومیه برسیم.

به گفته چیت چیان، از سال ۹۵ به بعد به مدت ۸ سال امیدواریم به صورت سالانه و مرتبا میزان ذخایر آبی دریاچه ارومیه افزایش یابد. برای رسیدن به این هدف برخی برنامه‌ها در دستور کار است که یکی از موارد آن انتقال آب خواهد بود.

وی اظهار کرد: برخی طرح‌ها نیز به نحوی است که ۳ تا ۵ سال زمان نیاز دارند. همچنین طرحی نیز در دستور کار است که بتوان از طریق حفر تونل انتقال آب، به افزایش ذخایر آبی دریاچه ارومیه کمک کرد و از سویی کانال‌هایی نیز برای جابه‌جایی آب، حفر شوند.

وزیر نیرو گفت: حال اینکه انتظار داشته باشیم در مدت زمان یکی دو سال تغییرات خود را نشان دهد، منطقی نیست. هم اکنون امیدواریم از طریق انتقال آب از حوضه‌های مجاور، لایروبی رودخانه‌های منتهی به دریاچه که می‌تواند منجر به کاهش تبخیر آب شود، انتقال پساب شهرهای اطراف دریاچه ارومیه و همچنین ارتقای میزان بهره‌وری آب در بخش کشاورزی، به نتایج روشنی در این زمینه دست پیدا کنیم.

وزیر نیرو همچنین از طرح بارورسازی ابرها به عنوان یکی دیگر از اقدامات در دستور کار برای نجات تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور از خشکی نام برد و افزود: دولت امیدوار است با اجرای برنامه‌های یاد شده، بتوان تالاب‌ها و دریاچه‌ها را از بحران خشکی خارج کرد.

چیت‌چیان همچنین به این مطلب نیز اشاره کرد که جهت‌گیری‌های صورت گرفته درباره نجات تالاب‌ها در اصفهان به نحوی بود که امسال در حوضه زاینده رود پس از ۱۰ سال، آب وارد تالاب گاوخونی شده است. به صورت کلی، وزارت نیرو برای نجات ذخایر زیرزمینی و سطحی آب کشور برنامه‌ریزی دارد.

وی به طرح دیگری برای خروج کشور از بحران آب اشاره کرد و گفت: با روشن شدن وضعیت برداشت آب توسط بخش‌های مختلف، شرایط ذخیره حجم قابل توجهی از آب برای محیط‌زیست فراهم شده است. از این روش برای نجات سایر تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور نیز استفاده می‌شود.


منبع: مهر

انتهای پیام/ 
برچسب ها: سناریو ، تالاب ، دریاچه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.