سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ربات غول پیکر ناسا به ماموریت مریخ فرستاده شد!

رباتی غول‌پیکر در تاسیسات ناسا به کمک مهندسان آمده تا قطعات سبک کامپوزیتی موشک را در ابعادی بسیار بزرگ و بی‌سابقه برای فضاپیماهای آینده در ماموریت‌های طولانی تر ازجمله ماموریت مریخ بسازد.


به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این ربات در مرکز فناوری کامپوزیت واقع در مرکز پرواز هوایی مارشال ناسا در شهرک هانتسویل ایالت آلاباما قرار دارد و بر روی ریلی 12 متری سوار شده است. سر آن دارای 16 قرقره نوار فیبر کامپوزیتی است که طبق الگوهای دقیقی آن‌ها را تزریق کرده و اجسام را در ابعاد بزرگ یا کوچک می‌سازد.

این ربات برای ساخت سازه‌های بزرگ کامپوزیتی بر روی ریلی حرکت می‌کند و یک سر در انتهای بازوی شش متری ربات قرار دارد که در جهات مختلف قادر به حرکت است.

فیبرها هنگام تزریق، گرم می‌شوند تا به سطوح مختلف بچسبند. سر ربات را می‌توان برای پروژه‌های مختلف تغییر داد.

پرستون جونز، معاون اداره مهندسی مارشال، در بیانیه‌ای گفت: این سیستم تولید رباتیک جدید، فناوری جدیدی را برای تولید کم‌هزینه و پرسرعت در ساخت سازه‌های کامپوزیتی موشک در اختیار ما می‌گذارد.

وی در ادامه گفت: ما این قطعات را می‌سازیم تا از مناسب بودن آن‌ها برای استفاده در فضاپیماهایی که انسان‌ها را در ماموریت‌های کاوشی به مریخ و سایر مکان‌ها خواهند برد، اطمینان حاصل کنیم.

برای ساخت یک فضاپیما، مثل سیستم پرتاب فضایی جدید ناسا (SLS)، از مواد بسیار مختلفی استفاده می‌شود. SLS یک موشک سنگین است که برای بردن فضانوردان به ماموریت‌های فضایی طولانی از جمله مریخ طراحی شده است.

هرچه موشک سبک‌تر باشد، توانایی بیشتری در حمل محموله‌هایی مانند فضانوردان، وسایل علمی، غذا، تجهیزات، و سکونتگاه را به مقاصد فضایی دارد. کامپوزیت‌های سبک می‌توانند حمل بیشتر بار را افزایش داده و هزینه تولید را کاهش دهند.

جاستین جکسون، مهندس مواد مرکز مارشال و کسی که این ربات را نصب و امتحان کرده ، اظهار کرد: این ربات سازه‌هایی با قطر بیش از هشت متر را خواهد ساخت، این قطعات از بزرگ‌ترین قطعاتی هستند که تابحال برای فضاپیماها ساخته شده‌اند.

تولید قطعات کامپوزیتی در سال‌های اخیر رشد چشم‌گیری داشته است. ناسا از این ابزار جایگذاری صنعتی اتوماتیک به روش‌های جدیدی برای پیشروی در عرصه اکتشافات فضایی استفاده می‌کند.

جکسون خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری مارشال روی این ربات به شکوفایی فناوری ساخت کامپوزیت کمک می‌کند و باعث ارزان‌تر شدن فرآیند ساخت فضاپیماها خواهد شد.

در قسمتی از بیانیه چنین آمده است که: این ابزار جدید جایگذاری فیبر، تغییرات عظیمی را موجب خواهد شد زیرا باعث کاهش قابل ملاحظه هزینه شده و کیفیت سازه‌های بزرگ فضایی را بهبود می‌دهد.

منبع: ایسنا 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.