به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور، "پیروز مجتهدزاده" با اشاره به اینکه تروریست دستپرورده ایالات متحده آمریکا و نتیجه عملکرد عربستان است اظهار داشت: عربستان تحت اغواگری اسرائیل با طرح ایجاد شکاف تروریستی بین شیعه و سنی در منطقه تحت لوای توسعه وهابیگری و تکفیریگری تا آنجا پیش رفت که شرایط را برای حضور داعش در منطقه فراهم کرد.
وی با تاکید بر ریشهیابی چگونگی ایجاد داعش، القاعده و طالبان و دامنزدن به سلفیگری و افراطیگری گفت: اگر چه بزرگداشت شهدای ترور اقدام بجا و شایستهای است و باید مورد توجه قرار گیرد اما در عینحال باید به مسائلی که در ایجاد و تقویت پدیده تروریسم نقش مهمی داشته، توجه داشت و میزان تاثیرگذاری نقش آمریکا، اسرائیل، عربستان و پاکستان را مورد توجه قرار داد.
مجتهدزاده افزود: در حال حاضر خود غربیها هم نسبت به این مساله آگاهی پیدا کردند که سازمان سیای آمریکا با کمک پولهای عربستان سعودی و با همکاری دولت پاکستان، مدارس خیانتکاری علیه انسانیت به راه انداخته است و در درون این مدارس، طالبان و تروریستها را پرورش دادند و عربستان سعودی هم تحت تشویق و اغواگریهای اسرائیل چگونه وهابیگری و سلفیگری را بلای جان خاورمیانه کرد و این مصیبتهای بزرگ را در کشورهای منطقه بهویژه عراق و سوریه به راه انداخت آنچنانکه آمریکا متوجه این خیانتها شد و الان گیج و مبهوت مانده که چه بکند.
مدیرعامل سابق پژوهشگاه یوروسویک لندن همچنین متذکر شد: قطر جزو دستوربگیران چشمبسته و کور اسرائیل و آمریکا به شمار میرود که اسرائیل و آمریکا پشیزی برای آن ارزش قائل نیستند و تنها به پول این کشور که باید صرف توسعه تروریسم شود، میاندیشند لاجرم قطر به عنوان یک عامل فعال و مستقل سیاسی اصلا در این مباحث مطرح نیست.
وی با بیان اینکه قطر را نمیتوان به عنوان یک عامل مستقل و فعال در این زمینه درنظر گرفت، خاطرنشان کرد: اما عربستان شرایط متفاوتی دارد و اگرچه یک کشور ملت پایه به شمار نمیرود و بر اساس یک سیستم قبیلهای اداره میشود، با اینحال از نظر سرزمینی یک کشور با مساحت بزرگ است و از لحاظ مالی هم قدرت و نفوذ زیادی را در 60 ساله گذشته کسب کرده که اگرچه آن هم تماما زیر نظر آمریکا شکل گرفت اما با این وجود چون در مقام تدافعی برای دوام رژیم خودش به اقدامات تاکتیکی گستردهای دستزده و نشانداده که در این گونه معادلات صاحب نفوذ است، لاجرم ما به عنوان یک عامل میتوانیم از آن یاد کنیم.
این کارشناس مسائل ژئوپولتیک با بیان اینکه شرایط عربستان مانند قطر نیست بلکه قطر و امثال آن دنبالهرو عربستان هستند، یادآور شد: عربستان در تحولات جدید سخت دچار وحشت سرنگونی رژیم خود شد آنچنانکه در طول 5 ساله اخیر، خود را دربست در اختیار امیال شیطانی اسرائیل در منطقه قرار داد و ترسش از سقوط رژیم فعلی به مراتب بیشتر از آن چیزی بود که در گذشته وجود داشت.
وی افزود: بعد از اشغال عراق بوش قصد ایجاد دموکراسی در عراق را داشت که البته به او اخطارهای لازم در این زمینه داده شد که معنی دموکراسی در عراق چه خواهد بود چراکه اکثر جمعیت عراق شیعه هستند و از تاریخ تاسیس این کشور در سال 1924 تا اشغال آن بهدست آمریکا، قدرت را انگلیسیها به دست اقلیت داده بودند که آخرین بازمانده روسای اقلیت در عراق صدام بود که مرتکب جنایات هولناکی علیه مردم عراق و همسایگانی که با او همنوا و دمساز نبودند شد.
مجتهدزاده افزود: حال که آمریکا قصد برقراری دموکراسی در این کشور را دارد باید بداند که معنی دموکراسی عبارت از انتقال قدرت از اقلیت به اکثریت خواهد بود که آن اقلیت خاندان هاشمی بود که بازماندگانشان الان در اردن حکومت دارند و بعد از خاندان هاشمی هم به دست بعثیهای انسانستیز و خونخوار بود که همین انتقال قدرت را ناظرین بینالمللی به آمریکا هشدار داده بودند که قدرت از اقلیت به اکثریت منتقل خواهد شد و این میتواند مبنایی بر بسیاری از تحولات ژرف در منطقه خاورمیانه باشد که میتواند بعضی از رژیمهای متزلزل مثل عربستان را بترساند و سرمنشا اختلافات جدیدی شود.
این استاد برجسته علوم سیاسی افزود: از آن پس اسرائیل با طرح ژئوپولتیک شیعه و هلال شیعی توانست ترس بزرگی را در حاکمیت عربستان سعودی و برخی کشورهای تابع آن ایجاد کند آنچنانکه اینها به شدت، قدرت و سرعت تمام به دنبال ایجاد شکاف تروریستی بین شیعه و سنی در منطقه تحت لوای توسعه وهابیگری و تکفیریگری رفتند و تا آنجا پیش رفتند که شرایط را برای حضور داعش در منطقه فراهم کردند.
مجتهدزاده گفت: این تروریست و تروریستپروری که در منطقه شرایط را بر بشریت تلخ کرده، دستپرورده ایالات متحده امریکا و رژیم اسرائیل و همچنین در نتیجه عملکرد عربستان است.
وی با بیان اینکه آمریکا طی یکی دو ساله اخیر صحبتی از ائتلاف به میان نمیآورد و آن را به دست فراموشی سپرده است، تصریح کرد: در حال حاضر آمریکا سیاستهای خود را در خاورمیانه بر اساس سیاستهای جمهوری اسلامی ایران هماهنگ میکند که در هر حال، این مساله میتواند شکست بزرگی به طرحهای شیطانی اسرائیل وارد کند.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه مسالهای که در حال حاضر هنوز لاینحل مانده، مساله سوریه است، گفت: ما در این کشور شاهد بودیم که آمریکا با چه ید بیضایی جلو آمد که رژیم اسد را سرنگون کند و با چه خفت و خواری بالاخره بعد از دو سال در ژنو قبول کرد که رژیم اسد باید بماند چراکه مخالفان اسد خود هزار بار بدتر از رژیم اسد هستند بهخصوص این اواخر که بهصورتهایی با داعش دستبهیکی شدند و کاری کردند که آمریکا کمکهایش را به مخالفین سوری متوقف کرد.
وی ضمن تاکید بر برخورد مناسب برای مقابله با این توطئهها گفت: ما باید در پیگیری سیاستهایمان آنچنان رفتار کنیم که برای همه ناظران دوست و دشمن، مشخص شود که دنبال شکافهایی مثل اختلاف شیعه و سنی نیستیم چنانکه انقلاب ما هم انقلاب اسلامی بوده نه انقلاب شیعی.
وی افزود: باید توجه داشت که وضعیت به آنجایی نرسد که اسرائیل بیاید و امروز حاکم بین مسلمانان شود و سیاست تفرقه بین شیعه و سنی را پیاده و منطقه را به چنین آشوبی بکشاند لذا ما نباید با هوشیاری اجازه این کار را به اسرائیل بدهیم.
مجتهدزاده گفت: ما خواستیم که در عمل و گفتارمان به دنیا ثابت کنیم و البته ایالات متحده آمریکا هم قبول کرد که تهمتهایی مانند حکومت ترورپرور در اظهاراتشان غلط بوده و حرفشان را پس گرفتند و سالهاست که دیگر آن را تکرار نمیکند. دنیا قبول کرد که ایران نه تنها کشور تروریستپرور نیست بلکه جزو قربانیان تروریسم نیز هست بنابراین اگر ما بخواهیم فریاد بکشیم و شعار سر دهیم جز اینکه در قبولکردن آنها تردید ایجاد کنیم کار دیگری نکردهایم.
وی با اشاره به برگزاری دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور که نهم و دهم شهریور ماه در سالن اجلاس سران برگزار میشود، افزود: ما باید چنین کنگرهها و نشستهای علمی را با دقت پیگیری کنیم و صحبت از گلههای سابق که به ما تروریست و تروریستپرور میگفتند به میان نیاوریم چراکه خودشان اشتباهشان را در این زمینه قبول دارند و باید به آنچه که امروز به واقع اتفاق میافتد بپردازیم.
انتهای پیام/