سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرغ و خروس‌های مرموز اندونزیایی بر سر سفره‌های تجملی اروپایی‌ها + تصاویر

در اثر یک پدیده قابل توجیه علمی مرغ و خروس‌های کشور اندونزی در جهان مشهور و قیمت گوشت آنها سرسام آور شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به تازگی قیمت نوعی مرغ که دارای پوست و حتی گوشت سیاه است در شرق آسیا بسیار بالا رفته و جزو خوراکی‌های بسیار گران و تشریفاتی شده است. 


گفتنی است، این مرغ و خروس‌ها Agam Cemani نام دارن و اعتقاد باستانی مردم اندونزی بر این است که خوردن آنها نیروی افسانه‌ای به انسان می‌دهد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهند، کارشناسان علت سیاهی کامل پرها و حتی گوشت این مرغ و خروس‌ها را بیماری ژنتیکی به نام Fibromelanisis عنوان کرده‌اند که سبب نوعی جهش ژنتیکی و تغییر رنگدانه‌‌های بدن این حیوان شده است. 


این بیماری حتی سبب شده کلیه پرها، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و سایر اندا‌‌م‌های داخلی و خارجی این پرندگان کاملا سیاه باشد.

با توجه به شیوع و گسترش بالای آنفولانزای پرندگان در کشورهای شرق آسیا و ترس از سرایت بیماری اما مصرف این پرندگان به دلیل ظاهر غیر عادی آنها چه در داخل اندونزی و چه در کشورهای اروپایی به تازگی بسیار رایج شده است. 

در حال حاضر قیمت هر یک کیلو از گوشت این پرندگان در بازارهای غربی در حدود 200 دلار است. 
با توجه به بازار پر رونق فروش این پرندگان در کشورهای غربی داخل کشور اندونزی مزارع بزرگ پرورش Cemani تاسیس شده و پرورش دهندگان سود زیادی بدست می‌آورند. 


این مرغ و خروس‌ها به طور سنتی در مراسم مختلف و آئین‌ها در کشور اندونزی به همراه غذاهای مختلف مصرف می‌شوند.

چند سال پیش یک متخصص ژنتیک اهل کشور سوئد به نام دکتر Anderson با مطالعه بر روی علت تغییر رنگ این طیور آن را جهش ژنی به نام Endo thelian-3 شناسایی کرد که مسئول تنظیم سلول‌های ملانوسیت است که سبب تولید رنگدانه‌ در حیوانات مختلف و انسان‌ها می‌شود. 
با وجود رنگ غیر عادی خوردن این مرغ و خروس‌ها تا به حال سبب هیچ عارضه سلامتی در انسان ها نشده است. 

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.