به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛جو ضد ایرانی در مطبوعات کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس موج میزند. این روزها کشف گروه مسلح مانند گروهکی در کویت، دستمایه جدید روزنامهنگاران این کشور شده تا شدیدترین اتهامات را روانه ایران کنند.
بنابر این گزارش :اقدام کویت در کشف و ضبط یک گروهک خرابکار در این کشور در پنجشنبه هفته گذشته، سپس ادعای این کشور در اینکه این گروه با حزبالله لبنان و به تبع آن با ایران در ارتباط بوده، دستمایهای شده است برای کسانی که به هر دلیلی و بهانهای در مطبوعات بر ایران میتازند.
وبگاه خبری «عربی 21» امارات با اشاره به ایجاد فضای ضد ایرانی در کویت به همین بهانه نوشت که «حالتی از خشم در میان محافل روشنفکری اهل سنت کویت ایجاد شده و بسیاری از اینها از اینکه دولت کویت اسامی گروهک کشف شده حزبالله را منتشر نمیکند ناراحتند».
هر چند استناد این شبکه برای فضاسازی علیه حزبالله و ایران چند اکانت (حساب) در فضای مجازی و در شبکه اجتماعی «توئیتر» است، اما این سایت تلاش کرد با نام بردن از چند نماینده سابق پارلمان کویت، دایره این ناراضیان را وسیعتر نشان بدهد.
عربی 21 در بخشی از این گزارش به نقل از کسانی که آنان را «فعالان» نامید، سبب وجود گروهکی مسلح در کویت را ایران دانست و با اشاره به «شیخ تفرقهافکن شیعهنمای لندننشین»، نوشت: فعالان میگویند، اگر نفوذ گسترده ایران به سطوح بالای سران کشور نبود، فردی مانند یاسر الحبیب شیعی نمیتوانست از کویت فرار کند یا عبدالحمید دشتی (نماینده پارلمان) نمیتوانست به سوریه برود و با بشار اسد دیدار و بسادگی با خانواده (شهید) عماد مغنیه ملاقات کند بدون اینکه ترسی از بازخواست داشته باشد».
این فضا اما فقط به سایت عربی 21 محدود نیست و مخالفان ایران و محور مقاومت با بهانه قرار دادن خبر کشف این گروهک، همچنان به ایران میتازند.
«عبدالله هدلق» نویسنده و روزنامهنگار کویتی که ید طولایی در یادداشتنویسی ضد ایرانی دارد، امروز یکشنبه (16 مرداد) در مطلبی در روزنامه «الوطن» کویت، ایران و حزبالله را دشمنان اسلام و کویت معرفی کرد و مدعی شد که اعضای گروهک کشف شده از پیروان و حامیان دشمنان اسلام، اعراب و دین (حزب الله و ایران) هستند. وی با اهانت به ایران نوشت:«خون تروریستی ایرانی در رگهای این افراد جاری است».
هدلق ضمن اشاره به اینکه عاملان تروریستی تهدیدی جدی برای کشور کویت محسوب میشوند، دستگاههای امنیتی را به ترک تعارفات و عدم سستی در خصوص برخورد با تروریستها فراخواند و گفت: «ایران و حزب الله در نقشههای تروریستی نقش مهمی دارند».
وی شناسایی و برخورد با خائنان و عاملان تروریستی همچون حزب الله را که با ایران همکاری دارند، از اساسیترین پایههای تثبیت دولت کویت و برقراری امنیت در این کشور دانست و گفت: «شناسایی این افراد راه را بر نفوذ اشرار و تروریست به کشور کویت و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] میبندد».
همین فرد در یادداشتی دیگر که دو روز قبل از آن با عنوان «شکست حوثیها سبب شده ایران هذیان بگوید»، با تمجید از عربستان که مشغول کشتار ارتش و مردم یمن است نوشت: جامعه بینالملل شاهد تلاش عربستان در مبارزه با تروریسم و افراطیگری دینی در عراق و لبنان است. او عربستان را از سردمداران مبارزه با تروریسم دانست و گفت: «عربستان سعودی از تروریسم جهانی که از طرف ایران حمایت میشود، رنج میبرد».
محمد بن إبراهیم الشیبانی دیگر نویسنده کویتی در یادداشتی در روزنامه القبس با عنوان «داعشیها نماز صبح نمیخوانند» (16 آگوست)، با اشاره به اعترافات اعضای گروه تروریستی که به ارتباط با داعش اعتراف کرده بودند،تأکید کرد «داعش هیچ ربطی به سلام ندارد.. اینها نه نماز صبح میخوانند نه جهادشان جهاد اسلامی حق است. جنایتهای این سازمان آنقدر بزرگ است که خیلی فراتر از اعترافات فرد بازگشته از سوریه است که به ارتباط با داعش اعتراف کرد.
الشیبانی در ادامه ایران و آمریکا و رژیم صهیونیستی را در کنار هم قرار داد و با بیان این سوال که «آیا چند و چون پرچمهای برافراشته این گروهک در دنیای عربی و اسلامی روشن است و رهبرشان کیست و سربازانشان کیست» نوشت: اگر پاسخ بدهند، بله، پس از آنان خواهیم خواست که یک دلیل برای متقاعد کردن ما بیاورند. همه میدانند که چند و چون اینها روشن نیست و کاملا محرمانه و مبهم است. و آنچه معروف و مشهور است نزد مردم، این است که هیچ کسی که به این سازمان پیوسته ماهیت و رهبر و نیروهایش را نمیشناسد و اینها [با این کارشان] به ایران و آمریکا و اسرائیل خدمت میکنند که علیه ما و امت ما و دین ما مُتفق شدهاند. چه بدانند چه ندانند.
روزنامه الوطن در مطلبی دیگر به نقل از «محمد سبتی» یک وکیل کویتی مدعی شد که ایران همزمان با ایجاد ناامنی در کویت، بحرین و قطیف عربستان، تلاش میکند عربستان را در تنگنا قرار بدهد.
وی افزود مبارزه با داعش و گروههای افراطی مسئلهای است که اخیرا به وجود آمده در حالی که مبارزه با پدیده تروریسمی که از جانب ایران و حزب الله میآید، مسئله جدیدی نیست و از دیرباز وجود داشته است.
این فرد کویتی با ابراز نگرانی از وضعیت غیرعادی و سیاسی کشورش و منطقه، رسیدگی به این وضعیت نابسامان را ضروری دانست و گفت: «اوضاع خطرناکتر از آن چیزی است که دولت کویت میاندیشد».
خیرالله خیرالله نویسنده کویتی در روزنامه الرأی این کشور در یادداشتی با عنوان «ایران و پیامهای عربی.. پویایی عربستان»، سیاستهای ایران را «ویرانگر» و سبب بروز «درگیریهای مذهبی» خواند و در مقابل تحرکات عربستان را «پویا» خواند که همزمان با گروههای افراطی و افزایش نفوذ ایران مقابله میکند.
خیرالله با اشاره به سفر محمد بن سلمان به مصر و اردن و سفر خالد مشعل به عربستان و طرح این سوال که آیا ایران پیامهای عربی را درک خواهد کرد نوشت: اگر ایران جدی است، راهی ندارد جز توقف دخالت در امور همسایگانش. هیچ فرد عربی به توافق هستهای ایران با شیطان بزرگ اعتراضی ندارد. اعتراض به این است که لااقل الان چیز جدیدی در سیاست [خارجی] ایران نیست.
وی افزود: لبخند ظریف هنوز لبخندی است که تمایل سرکشی در خود دارد به توسعهطلبی و رفتار بر اساس مطیع کردن اعراب مقابل ایران. این مسئله تا اطلاعثانوی رد شده است.
در کنار یادداشتهای بشدت انتقادی از ایران در مطبوعات کویت، یادداشتهای حمایتی نیز منتشر شده است. «سامی النصف» روزنامهنگار روزنامه الانباء کویت بر خلاف نظر دیگر روزنامهنگاران با دیدی مثبت به ایران نگریست و در یادداشت «ابتکار ایران و عملگرایی خلیج [فارس]» از طرح ایران برای پایان بخشیدن به نزاع در منطقه حمایت کرد و ضمن اشاره به کشت و کشتار در عراق، سوریه، لیبی، مصر، صومالی و یمن به دست مردم همین کشورها که در طول یک دهه گذشته قربانیان زیادی بر جا گذاشت، گفت: «همه این قربانیان اعراب هستند که فاجعهای بینظیر در تاریخ قلمداد میشود».
النصف با اشاره به این که اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس اولین کسانی هستند که از این فاجعه متضرر خواهند شد، طرحهای بینالمللی که تاکنون غیر از تجمع طرفهای درگیر بر میز مذاکره و ایجاد موانع از سوی آنان، را ناکارآمد خواند و از طرح ایران مشتمل برآتش بس در سوریه و تشکیل دولت ائتلافی و اصلاح قانون اساسی و اجرای انتخابات پارلمانی دفاع کرد و حل مسائل منطقه را ضروری دانست.
«النصف» اجرای طرح [کشورهای] خلیج [فارس]، عربی، ایرانی و ترکی را به طور متوازن از سوی مجلس همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس و جوامع عربی به منظور پایان بخشیدن به درگیریها در لیبی، عراق، سوریه، یمن و حتی لبنان و فلسطین ضروری دانست و گفت: «قبل از این که آتش جنگ دامان همه را بگیرد لازم است به درگیریها پایان داده شود».
انتهای پیام/
منبع:فارس
اونهایی که در جنگ ایران با من میجنگیدن "مرد" بودند ، اما من در کویت مردی نمیبینم