سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عراقچی سیاست‌های هسته‌ای دولت "احمدی‌نژاد" و "روحانی" را تحلیل کرد

معاون حقوقی بین‌الملل وزارت خارجه سیاست‌های هسته‌ای دولت "احمدی‌نژاد" و "روحانی" را تحلیل کرد

به گزارش حوزه سیاست خارجی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "سیدعباس عراقچی"  معاون وزارت امور خارجه طی گفتگویی با "ماهنامه دیپلمات" به بررسی مقایسه‌ای سیاست‌های دولت های اصلاحات، احمدی نژاد و روحانی در خصوص مساله هسته ای ایران پرداخت.
 
وقتی جنجال هسته ای شروع شد. نظام تصمیم گرفت که وارد مذاکره با سه کشور اروپایی بشود. ظاهر قضیه در آن مقطع زمانی این بود که آمریکا به دنبال جنگ دیگری در منطقه بود و سه کشور اروپایی به باور خودشان جلو آمدند که مثلا جلوی جنگی جدید را بگیرند.
 
احمدی نژاد با نیروی تازه‌ای وارد میدان شد تا این سیاست نظام که ما باید بدون توجه به تحریم های احتمالی برنامه هسته ای مان را در میدان جلو ببریم، تثبیت کند. سیاست هسته ای احمدی نژاد سیاست مجموعه نظام بود.
 
نظام تصمیم گرفت که می خواهد هسته‌ای شود (برنامه صلح آمیز هسته ای داشته باشد)  و هزینه‌ های آن را هم پرداخت کند
 
ما حدود 3 سال فعالیت ها را تعلیق کردیم تا هزینه های سنگینی مانند قطعنامه شورای امنیت را نپردازیم. اما به این نتیجه رسیدیم که نمی‌شود. بنابراین تصمیم بر این گرفته شد که هسته‌ای بشویم و از حقوق هسته ای صلح آمیز خود دفاع کنیم . هزینه های ان را هم بپردازیم. ما با هزینه ای مانند تحریم کنار آمده بودیم.
 
اقدام دو طرف (پیگیری برنامه هسته ای از سوی ما و تشدید تحریم از سوی طرف مقابل) تا جایی پیش رفت که ما به نقطه ای رسیدیم که دستمان از نظر برنامه هسته ای پر شد، یعنی به نقطه بازگشت‌ناپذیر رسیدیم. وقتی دست ما پر شد، دیگر دلیلی برای هزینه دادن وجود نداشت. پس ما به دنبال تثبیت داشته های خود رفتیم. به این ترتیب بود که  وارد دور جدیدی از مذاکرات شدیم، با دست پر.
 
در تمام این 10-12 سال اصول سیاست هسته ای ما ثابت بوده است. البته من انکار نمی‌کنم اگر کسی بگوید که ما در صورتی که به شیوه ای دیگر رفتار می‌کردیم -در تاکتیک نه در اصول- ممکن بود هزینه کمتری بدهیم. بله، این ممکن بود.
 
ممکن است بگویید که اگر بعضی شیوه‌ها را زودتر پیگیری می کردیم یا دیرتر، کمتر می‌کردیم یا بیشتر، هزینه کمتری می‌دادیم و یا نتیجه بهتری می‌گرفتیم. این بحث‌ها همیشه هست. ولی آیا می‌شد بدون هزینه، هسته‌ای شد؟ قطعا نمی‌شد. باید هزینه می‌دادیم. هر چیزی هزینه دارد.
 
‌می‌توانم شهادت بدهم که بالای 90 درصد مخالفان دلسوز هستند. اکثریت دلواپسین، دلسوزند. البته یک اقلیت دل‌شکنی هم این وسط بودند.
 
جزئیات مذاکرات توسط ما به رهبری گزارش می‌شد. یعنی ما بعد از هر مذاکره ای جزئیات کامل را به ایشان گزارش می‌کردیم. به نظر من طبیعی است که یک فرمانده خط مشی ها و کلیات را مشخص کند ولی  دیگر اینکه سربازان در جبهه چطوری تفنگ دست می‌گیرند و چطوری شلیک می‌کنند جزئیاتی است که آن فرمانده و سرباز در صحنه درباره آن تصمیم می‌گیرند.
 
توافق در چارچوب منویات رهبری، در چارچوب اصول موردنظر ایشان و خطوط قرمز موردنظر ایشان بوده است. چون خطوط قرمز ایشان رعایت شده، منافع ملی کشور و امنیت ملی کشور هم رعایت شده است، ما فکر می‌کنیم به یک توافق خوب و ارزشمند رسیده ایم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
عبداله ایرانپور
۰۲:۵۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
سلام:اگرچه کلیت توافق تاامروزنسبتاخوب است امابایدآنرابرای نظام مقدس وانقلابی وپویاوبالنده مان یک توافق درجه دووسه بحساب آوردوحقوقمان بیش ازاینهامیتوانست باشد
هموطن
۰۰:۴۹ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
ممنون که قشنگ و آشکارا مسئله ی هسته ای را در چند جمله بیان کردند آقای عراقچی .
ناشناس
۰۰:۰۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
توافق هسته ای با همه معایبی که برای ان می توان متذکر شد ، استکبار را خلع سلاح کرده است . چون کشور ما از اول اصلا به دنبال سلاح هسته ای نبود و استکبار هم هسته ای شدن ما را نمی پذیرفت .
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
کدوم خلع سلاح؟شما حرف های دکتر عباسی رئیس سابق انرژی اتمی را مطالعه نکردین انگار که فردو کاملا تعطیل میشه!!!الان کجا حق غنی سازی رو پذیرفتن؟
113
۲۳:۰۰ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
درود بر راستگوی دولت یازدهم
ناشناس
۰۷:۳۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
درود بر مردان ایران
مجتبی
۲۱:۵۲ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
این توافقنامه باید همانطور که به پایتختهای 6کشور میره تا به تصویب پارلمان ها و مجلساشون برسه در ایران هم باید به تصویب مجلس برسه؟؟؟؟؟؟؟؟
پاینده
۲۱:۴۶ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
خداوند سبحان به همه ما در گفتارو رفتارمان انصاف بدهد.
علی
۲۱:۴۶ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
باسلام البته توافق اگر خطوط قرمز نظام رعایت بشه خوب است با تشکر از تیم مذاکره کننده وسپاس از زحمات فراوان فرزندان انقلاب اما به امریکا بد بین هستیم امریکا هیچ وقت خیر خواه یک ملتی نبوده بخصوص ملت ایران که ... پس باید هشیار بود فرمایشات رهبری فقط وفقط پشت سر رهبر حرکت کنیم نه یک قدم جلو ونه یک قدم عقب
سلام
۲۱:۳۵ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
با سلام
من با اینکه با بعضی از جاهای توافق مخالفم و نظرم اینه که میتوانستیم بهتر عمل کنیم
بااین وجود با حرف های آقای عراقچی موافقم.
بنفشه
۲۱:۰۶ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
پس بگو !همه اینا برنامه بوده !
بیچاره احمدی نژاد چقدر پشت سرش حرفا زدیم.
محمد
۱۹:۴۴ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
چه عجب بالاخره یک نفر توی این دولت با منطق و عقلانی در مورد دولت قبل حرف زد انتظار داشتم الان بگن اصلن قبلی ا دیوونه بودن ما خوبیم فقط....
ناشناس
۱۹:۲۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
درود بر دکتر احمدی نژاد که ما هر چه از تاسیسات هسته ای داریم رو مدیون ایشون هستیم
mohammad
۱۹:۰۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
دوستان برید سخنرانی دکتر عباسی رو در مورد توافق هسته ای گوش کنید بعد بیاید نظر بدید.
چه توافقی آخه ......
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
چشماتو باز کن و افق دیدت رو فراتر ببر آقای محترم
mohammad
۱۹:۰۳ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
دوستان برید سخنرانی دکتر عباسی رو در مورد توافق هسته ای گوش کنید بعد بیاید نظر بدید.
چه توافقی آخه ......
محمد
۱۸:۲۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
دم شما گرم
کریم
۱۷:۲۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
خسته نباشی
خدا پشت و پناهت
بی طرف
۱۷:۱۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
این طریقه بهتر است یا همدیگر را خورد کردن
یک ایرانی
۱۷:۱۸ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴
درود خدا بر آقای دکتر سید عباس عراقچی و تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان .