علی میرزاجانی رئیس انجمن اپتومتری در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اظهارنظر وزارت بهداشت، پیرامون مسئله نظارت بر عینکهای آفتابی اظهار کرد: متأسفانه اظهار نظرهایی که پیرامون نظارت بر عینکهای آفتابی عنوان شده است، چندان کارشناسی نیست در باره غذا و دارو شاید بتوان نظارت را بر عهده وزارت جهاد کشاورزی دانست، اما این مسئله در باره عینکهای آفتابی متفاوت خواهد بود.
وی افزود: به دلیل آنکه تمام وسایل مورد نیاز عینک آفتابی در کارخانهها ساخته میشود و پس از تولید، نیازی به تغییر ندارد این مسئله به ذهن میرسد که کار نظارت بر این محصول، به عهده وزارت بهداشت نیست.
رئیس انجمن اپتومتری ایران با اشاره به ارائه عینک آفتابی در مکانهایی که مسئول فنی در آن حضور ندارد، بیان کرد: مسئله مهم در باره کانالهای ورود عینک آفتابی استاندارد بودن این نوع عینکها است. تعدادی عینک آفتابی آماده در بازار وجود دارد که این عینکها باید قابلیت لازم را برای استفاده داشته باشد، اما هماکنون قاچاق این عینکها در کشور مشاهده میشود. وزارت بهداشت باید تنها مرکز تهیه عینکهای آفتابی را، مراکز طبی بیان کند این مسئله به وارد کننده این نوع عینکها کمک خواهد کرد تا عینک آفتابی را بدون شناخت از کیفیت آن به کشور وارد نکند.
میرزا جانی در خصوص شرایط استاندارد نبودن عینکهای آفتابی اظهار داشت: استاندارد نبودن عینکهای آفتابی از فرم آن آغاز میشود در صورتیکه فرم آن با فرمولوژی صورت فرد ناسازگار باشد فرد در هنگام استفاده از عینک آفتابی خسته خواهد شد و وجود آن را بر روی چشم خود تحمل نمیکند.
وی تصریح کرد: استاندارد نبودن عدسی عینک آفتابی، فرد را به سردرد، حالت تهوع، خطاهای دید و مشکل در درک عمیق دچار میکند.
رئیس انجمن اپتومتری بیان کرد: در صورتی که عینک آفتابی استاندارد نباشد، اشعه UV حتی از شیشههای دودی و خاکستری رنگ آن عبور میکند و جذب عینک نمیشود این مسئله سبب باز شدن مردمک چشم میشود و به دلیل آنکه عینک آفتابی جاذب اشعه UV نیست، مشکلاتی چون پیرچشمی و آب مروارید زودرس برای وی به وجود میآید.
انتهای پیام/