قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: با مرور اقدامات صورت گرفته در زمینه مواد مخدر درمییابیم که در جامعه جهانی، ایران بزرگترین مراکز درمانی را در منطقه دارد و پلیس ایران در سطح جهان بنابر اذعان سازمان ملل متحد، به عنوان سیستم مقابلهای سرآمد است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین کشفیات مواد مخدر از آن کشور ایران است و ما به عنوان پرچم دار مبارزه با مواد مخدر در دنیا شناخته شدهایم، افزود: در حوزه پیشگیری، خط ملی اعتیاد را راه اندازی کردیم که در سال گذشته 400 هزار نفر و امسال 17 هزار و 400 نفر با این حوزه تماس داشتهاند که این نشان دهنده رشد 120 درصدی ارتباط است و از این بین 82 درصد زن و 17 درصد را مردان تشکیل دادهاند.
جزینی اضافه کرد: 78 درصد از تماس گیرندگان، مصرف کننده مواد مخدر نبودند و تقاضای راهکار پیشگیرانه داشتند. از این بین، 39 درصد در خصوص مصرف شیشه سوال داشتند که از این تعداد 22.5 درصد همسران و 28 درصد را مادران تشکیل میدادند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص حضور در محیط های آموزشی، افزود: در سال گذشته تفاهم نامهای را با دانشگاه تربیت مدرس و علامه طباطبایی امضا کردیم و امسال نیز این با حضور در دانشگاه فرهنگیان با هدف پیشبرد اهداف آموزشی، تفاهم نامهای را امضا کردیم تا با تربیت افراد متخصص به پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر بپردازیم.
وی گفت: با ایجاد 3 هزار نمایشگاه سیار پیشگیرانه ویژه دانش آموزان و تهیه شیوه نامه آموزشی و درمان همزمان برای دانش آموزان مصرف کننده، و آموزش 270 نفر از معلمین و افراد موثر در تعلیم و سعی کردیم در این زمینه نقش آفرینی کنیم.
جزینی اظهار داشت: 400 هزار نفر در محیطهای آموزشی و 50 هزار نفر در محیطهای کاری و در سطح محلات نیز حدود یک میلیون نفر در امر پیشگیری از اعتیاد آموزش دیدند.
*ورود درس مبارزه با مواد مخدر در کتب دانش آموزان متوسطه دوم
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: کاری که در آموزش و پرورش آغاز شده، درج ستون درسی مبارزه با مواد مخدر در کتب دانش آموزان متوسطه اول در سال گذشته بود که امسال نیز در کتب درسی دانش آموزان متوسط دوم این موضوع ورود پیدا میکند و بر این باوریم تا از این طریق بحث پیشگیری از اعتیاد را در تمامی مدارس اجرا کنیم.
وی اظهار داشت: هنوز هم تمرکز در اجرای دقیق پیشگیری در محیط های آموزشی را شاهد نیستیم و ما نقدهایی را به این حوزه داریم.
جزینی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش ایجاد کارشناسی مستقل در آسیبهای اجتماعی اعتیاد و مواد مخدر ضروری است، افزود: درحوزه دانش جویی نیز کنتل و نظارت خانههای مجردی را در دستور کار قرار دادیم و در این زمینه با شورای هماهنگی استانها هماهنگ کردیم تا خانههای مجردی و خوابگاههای دانشجویی را در اولویت پیشگیری بگذارند.
*6 ساعت آموزش پیشگیری از اعتیاد در ادارات و سازمانهای دولتی و غیر دولتی
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به الزام 6 ساعت آموزش پیشگیری از اعتیاد در ادارات و سازمانهای دولتی و غیر دولتی در سال جاری و گفت: تا کنون 12 هزار نفر در این زمینه آموزش دیدهاند.
جزینی در رابطه با برخورد با مراکز غیر مجاز ترک اعتیاد گفت: طی 4 ماه گذشته، 82 مرکز غیر مجاز را شناسایی کردیم که از این بین 20 مرکز پلمپ شد و توصیه میشود شهروندان از طریق سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر یا سایت بهزیستی استانها و یا دانشگاههای علوم پزشکی نسبت به دارای مجوز بودن این مراکز اقدام کنند.
*ارائه وام تا سقف 10 میلیون تومان به بهبود یافتگان کار آفرین
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با اشتغال بهبود یافتگان گفت: 2 هزار و 378 نفر بهبود یافته در مراکز خود اشتغالی مشغول شدهاند که از این بین 882 نفر زن و باقی مرد هستند. همچنین 2 هزار و 70 سازمان مردم نهاد در زمینه اشتغال بهبود یافتگان فعالیت میکنند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 351 تیم سیار برای ارائه خدمات کاهش آسیب مواد مخدر فعال هستند، 43 هزار و 500 نفر تحت آموزش فنی و حرفهای قرار گرفته و همچنین 43 هزار نفر در زندانها تحت پوشش درمان سوء مصرف مواد مخدر قرار دارند.
جزینی گفت: در چهار ماهه نخست امسال آمار مرگ و میر معتادان 596 نفر مرد و 70 نفر زن گزارش شده که نسبت به سال گذشته افزایش 5 درصدی را شاهد هستیم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص برخورد با عطاریهای عرضه کننده مواد مخدر، گفت: عطاریها داروهای ترک اعتیادی دارند که طبق آزمایشهای صورت گرفته دارای مواد مخدر شیشه است و نیروی انتظامی و وزارت بهداشت موظف به برخورد با این مراکز غیر مجاز هستند.
* افزایش 21 درصدی کشف مواد مخدر نسبت به سال گذشته
جزینی در خصوص آمار کشفیات نیز اظهار داشت: در چهار ماهه نخست امسال، 213 تن مواد مخدر کشف شده که شاهد افزایش 21 درصد نسبت به سال گذشته بودیم و از این بین 88 درصد کشفیات توسط نیروی انتظامی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در چهار ماهه نخست امسال، 911 فقره عملیات و درگیری صورت گرفته، 83 کارگاه ساخت شیشه با 880 کیلوگرم شیشه منهدم شده، دو میلیون قرص و آمپول روان گردان و 49 تن مواد مخدر صنعتی کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه در این درگیریها دو نفر از ماموران نیروی انتظامی به شهادت و 20 نفر از قاچاقچیان به هلاکت رسیدهاند، افزود: 83 هزار و 600 نفر از قاچاقچیان توزیع کنندگان مواد مخدر دستگیر و 38 هزار نفر از معتادین متجاهر جمع آوری شدند.
جزینی در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص تولید واکسن مرفین اظهار داشت: این واکسن روی حیوانات و در فضای آزمایشگاهی آزمایش شده و جواب گرفته و تقاضای ما از وزارت بهداشت و مسئولین این است که در روند ثبت و تولید این محصول، سرعت صورت بگیرد.
انتهای پیام/